Δήμος Βέροιας: Η νέα νομοθεσία για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Δήμος Βέροιας: Η νέα νομοθεσία για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Για τη νέα νομοθεσία, τις αλλαγές στη διαδικασία αδειοδότησης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και για την επιβολή διοικητικών μέτρων για διάφορες παραβάσεις, ενημερώνει με ανακοίνωση του αντιδημάρχου Στέλιου Ασλάνογλου ο δήμος Βέροιας. 

Σύμφωνα με τη αυτή: ειδικότερα στο άρθρο 14 της ΚΥΑ 16228/2017 προβλέπεται η επιβολή διοικητικών προστίμων σε κάθε περίπτωση που κάποιο κατάστημα θα βρεθεί να λειτουργεί χωρίς άδεια ή γνωστοποίηση, χωρίς άδεια μουσικής ή γνωστοποίηση χρήσης μουσικής κ.λπ. Τα πρόστιμα υπολογίζονται με συντελεστή βάσης 100€, συντελεστή βαρύτητας της παράβασης από 1 έως 6 ανάλογα με το είδος της παράβασης και συντελεστή μεγέθους της επιχείρησης από 1 έως 8, ανάλογα με τη δυναμικότητα για τα καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα και ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων για τα καταστήματα λιανικού εμπορίου ή παροχής υπηρεσιών. 

Για παράδειγμα, εάν μια καφετέρια με συνολική δυναμικότητα 145 εξυπηρετούμενα άτομα βρεθεί να λειτουργεί χωρίς άδεια ή γνωστοποίηση λειτουργίας το πρόστιμο θα είναι 100Χ6Χ8=4800€ κι επιπλέον το κατάστημα θα σφραγιστεί, ενώ εάν έχει άδεια λειτουργίας ΚΥΕ αλλά δεν έχει άδεια ή γνωστοποίηση για τη μουσική, δεν σφραγίζεται αλλά θα επιβληθεί πρόστιμο 100Χ3Χ8=2400€. 

Τονίζεται επίσης ότι σε περίπτωση βεβαίωσης της ίδιας παράβασης εντός δύο ετών από την πρώτη φορά, το πρόστιμο προσαυξάνεται κατά 50%.

Επίσης, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την απαγόρευση του καπνίσματος, εάν βεβαιωθούν τέσσερις παραβάσεις για το κάπνισμα σε κάποια επιχείρηση, εκτός από το πρόστιμο που επιβάλλεται, αφαιρείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας του και σφραγίζεται για 10 μέρες. Εάν βεβαιωθούν πέντε παραβάσεις των διατάξεων αυτών αφαιρείται οριστικά η άδεια λειτουργίας και σφραγίζεται το κατάστημα. 

Ο δήμος εφιστά την προσοχή όλων των ενδιαφερομένων με την παράκληση να τηρείται η νομοθεσία, διότι σε περίπτωση βεβαίωσης παραβάσεων από οποιαδήποτε ελεγκτική αρχή, είναι υποχρεωμένος να επιβάλει τα διοικητικά μέτρα που προβλέπονται. 

Για κάθε απορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Αδειών Καταστημάτων του Δημαρχείου (τηλ. 2331350640 και 2331350564).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διδάκτορας της Θεολογικής του Α.Π.Θ.  ο Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Μπακλαγής

Διδάκτορας της Θεολογικής του Α.Π.Θ. ο Αρχιμανδρίτης...

Τη Δευτέρα 22 Ιουλίου το πρωί στην Αίθουσα Τελετών του...

Το λαμπρό πανηγυρικό τριήμερο του Προφήτη Ηλία στο Ξηρολίβαδο

Το λαμπρό πανηγυρικό τριήμερο του Προφήτη Ηλία στο...

Γράφει ο Αναστάσιος ΒασιάδηςΜε λαμπρότητα, και...

Το πρόγραμμα του Κινηματοθέατρου ΣΤΑΡ 25/7/24 – 31/7/24

Το πρόγραμμα του Κινηματοθέατρου ΣΤΑΡ 25/7/24 – 31/7/24

ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ 2 (ΜΕΤΑΓΛ)Προβολές στην αίθουσα...

ΣΟΦΨΥ ΗΜΑΘΙΑΣ: Οι θέσεις της πανελλήνιας ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας για το σχέδιο νόμου «ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης»

ΣΟΦΨΥ ΗΜΑΘΙΑΣ: Οι θέσεις της πανελλήνιας ομοσπονδίας...

Η ενταγμένη ως τακτικό μέλος στη δύναμη της ΕΣΑμεΑ...

Την Παρασκευή 26/7 ειδική συνεδρίαση στη Νάουσα

Την Παρασκευή 26/7 ειδική συνεδρίαση στη Νάουσα

Δημόσια ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

Έφυγε από τη ζωή ο Θεόδωρος Μαυρουδής σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Θεόδωρος Μαυρουδής σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Τρίτη 23 Ιουλίου...

Δήμος Βέροιας: Ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε 15 νέα σημεία μέσω του WiFi4GR

Δήμος Βέροιας: Ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε 15...

Δωρεάν και γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε...

Κωνσταντίνος Τσιάρας σε Τάσο Μπαρτζώκα: Καμία οικονομική επιβάρυνση για τους παραγωγούς λαϊκών αγορών για την εγγραφή και ανανέωση εγγραφής στο ΜΕΝΟ

Κωνσταντίνος Τσιάρας σε Τάσο Μπαρτζώκα: Καμία...

Άμεσα ανταποκρίθηκε ο νέος Υπουργός Αγροτικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...