Πολλά περισσότερα οινοποιεία (από τα 19 που είναι σήμερα), 20.000 στρέμματα αμπελιών στη ζώνη της Νάουσας (από τα περίπου 4.000 σήμερα), αύξηση τιμών του παραγωγού πάνω από το ένα ευρώ (από τα 50 λεπτά σήμερα) και περαιτέρω ανάπτυξη όλης της αλυσίδας γύρω από το κρασί. Αυτήν τη Νάουσα περιέγραψε το βράδυ του Σαββάτου στον πολυχώρο πολιτισμού ο Στέλιος Μπουτάρης, διευθύνων σύμβουλος του Κτήματος Κυρ-Γιάννη, στην ημερίδα με τίτλο "Η Νάουσα που θέλουμε", στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Πόλης του Οίνου. Ο Στέλιος Μπουτάρης ανέφερε επίσης ότι το ξινόμαυρο ανεβαίνει διαρκώς στο εξωτερικό, ωστόσο πρέπει να γίνουν προσπάθειες ώστε να ανέβει και στη χώρα μας (κυρίως στη νότια Ελλάδα), καθώς επίσης και να προσελκυστούν επενδυτές στην περιοχή (τόνισε ότι ήδη υπάρχει ενδιαφέρον παραγωγού από το Μέτσοβο) ώστε "να μας ταρακουνήσουν, να μας κάνουν καλύτερους" όπως είπε. Τέλος πρότεινε την οργάνωση και μιας καλοκαιρινής εκδήλωσης για την Πόλη του Οίνου, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών από το εξωτερικό.
Στις προσπάθειες του δήμου για τουριστική ανάπτυξη μέσω του brande Νάουσα, με προεξάρχοντα τον ρόλο του κρασιού και της γαστρονομίας, αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης, χαρακτηρίζοντας το ξινόμαυρο την πιο δυναμική ποικιλία του ελληνικού αμπελώνα. Πρότεινε μάλιστα τη δημιουργία cluster για ενσωμάτωση και στήριξη μικρών παραγωγών και συνεργατικά σχήματα. Τέλος ανέφερε ότι το 2018 ο δήμος ξεκινά την παρουσίαση του brande Νάουσα σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού, με συμμετοχή μικρών ομάδων που παρουσιάζουν τα πλεονεκτήματα του δήμου και της περιοχής.
Στην κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί αναφέρθηκε στο καλωσόρισμά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αμπελουργών και Οινοποιών Γιώργος Φουντούλης, σημειώνοντας ότι ο οινικός κόσμος είναι ένα βήμα πιο μπροστά, έχοντας σχέδιο και γνωρίζοντας πού βρίσκεται και πού θέλει να πάει.
Τις δικές του προτάσεις για τη ζώνη κατέθεσε ο κ. Γιώργος Τσάνταλης, αντιπρόεδρος της ομώνυνης οινοποιείας.
Παρών στην εκδήλωση και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, που αναφέρθηκε στη Δρ. Σταυρούλα Κουράκου, μέσω της οποίας προέκυψε η οινική του συνείδηση, το βιβλίο της οποίας "Το ξινόμαυρο και η οινάμπελος της Κ. Μακεδονίας" παρουσίασε αμέσως μετά η Χαρούλα Σπινθηροπούλου.