ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  Παρουσιάστηκε η πολιτιστική διαδρομή  των δρόμων του κρασιού στο πλαίσιο  του ευρωπαϊκού  έργου “cult –ring”

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Παρουσιάστηκε η πολιτιστική διαδρομή των δρόμων του κρασιού στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “cult –ring”

Στις εργασίες του πρώτου εργαστηρίου του έργου “Cult-RinG: CultureRoutesasInvestmentsforGrowthandJobs” («Πολιτιστικές Διαδρομές ως Επενδύσεις για Ανάπτυξη και Απασχόληση») που πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Νοεμβρίου 2017 στη Ρίγα της Λετονίας συμμετείχαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας. 

Την ευθύνη οργάνωσης του εργαστηρίου είχε η Ένωση Τουρισμού του Vidzeme. 

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν, πέρα από την παρακολούθηση της εξέλιξης υλοποίησης του έργου Cult-Ring, ο συντονισμός των εταίρων για τα προσεχή στάδια υλοποίησης του έργου, η αξιολόγηση των υφιστάμενων διαδρομών και η παρουσίασή τους ως καλών πρακτικών πολιτιστικών διαδρομών που αναπτύσσονται στα γεωγραφικά όρια των εταίρων του έργου.  

Στο πλαίσιο της δράσης, οι εκπρόσωποι της  Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής παρουσίασαν τους «Δρόμους του Κρασιού της Βόρειας Ελλάδας» ως πολιτιστική διαδρομή και ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν. Κατά την παρουσίαση έγινε ειδική αναφορά στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να οργανώσει διαπεριφερειακή εκδήλωση για τον θρησκευτικό – προσκυνηματικό τουρισμό με τίτλο «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου», όπου  για πρώτη φορά έξι Περιφέρειες της Ελλάδας παρουσίασαν  από κοινού τις διαδρομές του Αποστόλου Παύλου σε όλη την Ελλάδα.

Ακόμη, στη διάρκεια του εργαστηρίου, συζητήθηκαν θέματα πιστοποίησης των πολιτιστικών διαδρομών από το Συμβούλιο της Ευρώπης και ζητήθηκε η τεχνογνωσία των εταίρων που έχουν ήδη πιστοποιήσει παρόμοιες διαδρομές (st. Olaf, viaFrancigena). Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της  ενεργού συμμετοχής του επίσημου δικτύου πολιτιστικών διαδρομών (CULTURALROUTESINSTITUTION) στο συγκεκριμένο έργο  και αναζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας και παροχή τεχνογνωσίας από το δίκτυο αυτό.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εργασίες του εργαστηρίου συμμετείχε ο Γερμανός Ευρωβουλευτής MichealCramerο οποίος μετέφερε την πολύτιμη εμπειρία του και  παρουσίασε ως παράδειγμα καλής πρακτικής την πολιτιστική διαδρομή “IRONCURTAINTRAIL”, μια διαδρομή με ποδήλατα κατά μήκος του «σιδηρού παραπετάσματος». 

Οι επόμενες συναντήσεις των εταίρων του έργου Cult-RinG είναι προγραμματισμένες για τον Απρίλιο του 2018 στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, ενώ στις 29 Νοεμβρίου  2017 θα διεξαχθεί η πρώτη συνάντηση της Τοπικής Ομάδας Ενδιαφερομένων Μερών στη Θεσσαλονίκη, κατά την οποία προβλέπεται η ενημέρωση και ενεργοποίηση φορέων πολιτισμού τουρισμού και επιχειρήσεων στην υλοποίηση του έργου. Το έργο Cult-RinG χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος INTERREGEUROPE 2014-2020  από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους.

H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίαςμε το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης συμμετείχαν στις εργασίες του εργαστηρίου μαζί με τους άλλους εταίρους του έργου από τη Σουηδία, την Κύπρο, την Ιταλία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο και τη Λετονία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευχαριστήριο για τη δωρεά φαρμάκων και  αναλώσιμων ειδών στο Κοινωνικό Φαρμακείο Αλεξάνδρειας

Ευχαριστήριο για τη δωρεά φαρμάκων και αναλώσιμων...

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος του Τμήματος Κοινωνικής...

Συγχαρητήριο του 1ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας

Συγχαρητήριο του 1ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας

Συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ...

Επιτυχόντες του ΓΕΛ Μελίκης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Επιτυχόντες του ΓΕΛ Μελίκης στην Τριτοβάθμια...

Η Δ/νση και οι Καθηγητές του Γενικού Λυκείου Μελίκης...

5ο ΓΕΛ Βέροιας: Καλή αρχή στις σπουδές σας  και στην καινούργια σας ζωή!

5ο ΓΕΛ Βέροιας: Καλή αρχή στις σπουδές σας και στην...

Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος...

Έφυγε από τη ζωή ο Λάζαρος Καγκελίδης σε ηλικία 78 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Λάζαρος Καγκελίδης σε ηλικία 78 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Τρίτη 30 Ιουλίου...

Έφυγε από τη ζωή ο Παναγιώτης Σιδηρόπουλος σε ηλικία 83 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Παναγιώτης Σιδηρόπουλος σε ηλικία 83...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Τρίτη 30 Ιουλίου...

Η Πανήγυρις της Αγίας  Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής αθληφόρου, πολιούχου της Μελίκης

Η Πανήγυρις της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής...

Γράφει ο Αντώνης Κ. ΤσιπρόπουλοςΜε κατάνυξη,...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ  Η αλήθεια που … «σίγησε» στην τελετή έναρξης των Αγώνων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ Η αλήθεια που...

 Του Μάκη ΔημητράκηΠριν από λίγες ημέρες...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...