Μιχάλης Χαλκίδης:

Μιχάλης Χαλκίδης: "Κατεβαίνω για Δήμαρχος Αλεξάνδρειας που έπεσε σε χέρια μη ικανών"

Δυναμικά, επανέρχεται στα αυτοδιοικητικά δρώμενα, ο πρώην βουλευτής Ημαθίας της Ν.Δ. και επί χρόνια δήμαρχος Μελίκης, Μιχάλης Χαλκίδης. Με συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες, δήλωσε ξεκάθαρα ότι κατεβαίνει υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας (όπου έδωσε σημειολογικά και την συνέντευξη), μετά από προσωπική του ανησυχία «για τον κατήφορο του Δήμου» όπως είπε, αλλά και κατόπιν προτροπής πολλών πολιτών που πιστεύουν ότι δεν αξίζει η σημερινή κατάσταση, στην πόλη και τους πολίτες.

«Αναλαμβάνω πρωτοβουλία να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας να αλλάξουν τα πράγματα στο Δήμο Αλεξάνδρειας, ο οποίος πάει από το κακό στο χειρότερο…  Ένας Δήμος που έπεσε σε χέρια μη ικανών. Τον νυν δήμαρχο (Παν. Γκυρίνη) τον στήριξα, αλλά δυστυχώς έπεσα έξω ως προς τις δυνατότητές του. Ο δήμαρχος δεν διοικεί, αλλά διοικείται από μια μικρή κάστα ανθρώπων» τόνισε ο κ. Χαλκίδης ενώ σε σχετική ερώτηση που ακολούθησε, εκτίμησε ότι ναι μεν υπάρχουν και κάποιοι ικανοί, αλλά μπροστά στους «άλλους» είναι «μειοψηφία». (Μεταξύ των «άλλων» υπονόησε και υπαλλήλους και συνεργάτες του δημάρχου).

Κατόπιν τούτων ο κ. Χαλκίδης στις επόμενες εκλογές θα διεκδικήσει το Δήμο και θα καλέσει σε γενική συστράτευση όλους, όσοι είναι αποφασισμένοι, όπως είπε, να προσφέρουν, ανεξάρτητα από κόμματα και πρόσωπα… «Στο προσκλητήριο αυτό έχουν θέση όλοι. Δεν μας χωρίζει τίποτα, μας ενώνει όμως το καλό του τόπου και της νέας γενιάς» τόνισε.

Ενισχύοντας το «ακομμάτιστο» της προσπάθειας αυτής, επεσήμανε ότι ο ίδιος δεν χρειάζεται, ούτε περιμένει τη Ν.Δ. να του δώσει χρίσμα, για να κατέβει στις εκλογές.

«Τα αυτοδιοικητικά δεν πρέπει να περιορίζονται στα κόμματα» είπε, διαβεβαιώνοντας ότι οι σχέσεις του με την ηγεσία της Ν.Δ. είναι άριστες. Ενδιαφέρον είχαν και οι απαντήσεις του κ. Χαλκίδη που προκλήθηκαν από δημοσιογραφικές ερωτήσεις. Μεταξύ άλλων, λοιπόν, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του στις εθνικές και περιφερειακές εκλογές.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να κατέβω βουλευτής. Για την Αντιπεριφέρεια έγινε συζήτηση με τον Τζιτζικώστα, όμως η απόφασή μου είναι οριστική και μόνο για τον Δήμο Αλεξάνδρειας» τόνισε με έμφαση.

Διαβεβαίωσε δε, ότι δεν παίζει κανένα «τελευταίο χαρτί» στην πολιτική του πορεία και ούτε έχει να εξαργυρώσει κάτι, θυμίζοντας πόσα χρόνια θήτευσε ως βουλευτής και μάλιστα με ρεκόρ ψήφων (22.000).

Αναφερόμενος στον νυν αντιδήμαρχο Αλεξάνδρειας και αδελφό του Ισαάκ  (Σάκη) Χαλκίδη, διαχώρισε την αδελφική σχέση, από την πολιτική και αυτοδιοικητική τους τοποθέτηση και δήλωσε ότι, λόγω της συγγενικής σχέσης, δεν πρόκειται ο Σάκης Χαλκίδης να στελεχώσει ψηφοδέλτιο του Μιχ. Χαλκίδη. Ερωτηθείς, εάν στηρίξει τον Γκυρίνη στο ενδεχόμενο να είναι συνυποψήφιοι σε β΄γύρο στην Αλεξάνδρεια, δήλωσε με βεβαιότητα ότι δεν θα τον στηρίξει, διότι θεωρεί ότι δεν πρέπει να εκπροσωπεί το Δήμο και τους πολίτες. «Όχι, δεν θα το κάνω παρ’ ότι τον στήριξα για να βγει δήμαρχος και ήμουν εγώ αυτός, που του έκανε το ψηφοδέλτιο» πρόσθεσε.

Υποσχέθηκε, τέλος, ότι σε μια δεύτερη συνάντηση με τα ΜΜΕ, στη Μελίκη, θα αναφερθεί με ντοκουμέντα στα έργα που έγιναν κατά τη δική του θητεία (ως δήμαρχος και βουλευτής) σε αντίθεση με τη σημερινή Δημοτική Αρχή, που βλέπει – όπως είπε – τα κονδύλια να φεύγουν και δεν παίρνει χαμπάρι.

Σοφία Γκαγκούση

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεδριάζει την Τετάρτη 10/7 η Δημοτική Επιτροπή Βέροιας

Συνεδριάζει την Τετάρτη 10/7 η Δημοτική Επιτροπή...

 Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Βέροιας...

Κυκλοφόρησε το βιβλίο της Λογοτεχνικής συντροφιάς Νάουσας

Κυκλοφόρησε το βιβλίο της Λογοτεχνικής συντροφιάς...

Μόλις κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο «Ἀνάλεκτο»,...

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Ημαθίας από 7/7 έως 10/7/24

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της...

Από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ανακοινώθηκε διακοπή ηλεκτρικού...

Το υποβαθμισμένο τηλεοπτικό τοπίο,η ευθύνη  των θεσμών και η επιβαλλόμενη αντίδραση του πολίτη

Το υποβαθμισμένο τηλεοπτικό τοπίο,η ευθύνη των θεσμών...

Γράφει ο Αναστάσιος ΒασιάδηςΟι διάφορες  έρευνες...

Τάσος Μπαρτζώκας στον FM100:  Στόχος να κάνουμε την  καθημερινότητα του πολίτη καλύτερη (ΒΙΝΤΕΟ)

Τάσος Μπαρτζώκας στον FM100: Στόχος να κάνουμε την ...

Για θέματα της επικαιρότητας μίλησε σε συνέντευξη που...

ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ  ΑΝΑΚΑΤΟΣΟΥΡΑ…

ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΤΟΣΟΥΡΑ…

Μιλούσαμε στον Πληθυντικό όταν οι έρωτες μπήκαν στη...

H Πρωτοβουλία για το Παιδί  συνυπογράφει κείμενο της  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ: Συνεργασία για το ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ

H Πρωτοβουλία για το Παιδί συνυπογράφει κείμενο της ...

H Πρωτοβουλία για το Παιδί,  μαζί με περισσότερες από 60...

Ερώτηση Κοτίδη στη Βουλή  για την κάλυψη θέσης Επιμελητή  Κοινωνικής Αρωγής Βέροιας

Ερώτηση Κοτίδη στη Βουλή για την κάλυψη θέσης...

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Ημαθίας της Ελληνικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...