Η πρώτη τουριστική, πολιτιστική και γαστρονομική διαδρομή της Ημαθίας ανά την Ελλάδα είναι γεγονός και συμβαίνει από χθες Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου , στο Ζάππειο Μέγαρο Αθηνών, όπου χτυπάει η καρδιά της Ημαθίας, μέσα από τη δράση «Imathia Quality» η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Π.Ε. Ημαθίας, του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπ. Τουρισμού, του Επιμελητηρίου Ημαθίας, του Δήμου Βέροιας, του Δήμου Νάουσας, του Δήμου Αλεξάνδρειας, της Αναπτυξιακής Ημαθίας, της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας και του Συλλόγου γαστρονομίας, γευσιγνωσίας και τουρισμού «Κάρανος».
Ποιοτικά προϊόντα, με παραδοσιακές συνταγές μεγάλων σεφ ,του φημισμένου μοσχαρίσιου κρέατος της Ημαθίας, των αρωματικών τυριών και αλλαντικών και φυσικά να πιούν το ξακουστό ξινόμαυρο της Νάουσας, συνδυάζοντας τα με παρουσιάσεις από ειδικούς του πολιτιστικού και αρχαιολογικού πλούτου των Αιγών, της Μίεζας και του Αλεξανδρινού «κάμπου», θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει ο επισκέπτης
μέσω των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο τριήμερο των εκδηλώσεων.
Επίσης θα παρουσιαστούν ο πολιτιστικός και αρχαιολογικός πλούτος της Βέροιας, της Νάουσας, της Αλεξάνδρειας, των Αιγών, της Μίεζας.
Όπως μάθαμε η πρώτη μέρα πήγε πολύ καλά!