Ένα καινοτόμο εργαλείο που επιτρέπει στους παραγωγούς να εξετάζουν την ωριμότητα των φρούτων χωρίς να χρειαστεί να πειράξουν τον καρπό, ανέπτυξαν επιστήμονες και μηχανικοί σε συνεργασία με πανεπιστήμιο της Αυστραλίας. Το εργαλείο σχεδιάστηκε αρχικά μόνο για το μάνγκο, τελικά οι δημιουργοί του κατέληξαν ότι μπορεί να έχει εφαρμογή και σε άλλα φρούτα, όπως το αβοκάντο, το μήλο, το σταφύλι και το κεράσι.
Καλή η τεχνολογία, αλλά σαν το μάτι του έμπειρου αγρότη δεν υπάρχει! Για να μην μιλήσουμε για επιπλέον χρόνο και κόστος...