Παρέμβαση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «Διακίνηση και Εμπορία Νωπών Ευαλλοίωτων Αγροτικών Προϊόντων και άλλες διατάξεις» πραγματοποίησε ο βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, για ζητήματα που συνιστούν στρέβλωση της αγοράς και πλήττουν κατά κανόνα ελληνικές επιχειρήσεις εκτροφής βοοειδών.
O κ. Βεσυρόπουλος κατά την ομιλία του ανέφερε ότι «με τις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, η ένδειξη καταγωγής για το βόειο κρέας νομιμοποιείται και ισχύει μόνο εφόσον το βοοειδές από το οποίο προέρχεται, έχει γεννηθεί, εκτραφεί και σφαχθεί εντός του ιδίου κράτους – μέλους ή τις ιδίας τρίτης χώρας. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι Ελληνικό βόειο κρέας, είναι το κρέας, που προέρχεται από βοοειδές που γεννήθηκε, εκτράφηκε και σφάχθηκε στην Ελλάδα. Σημαίνει επίσης ότι, το βόειο κρέας που προέρχεται από βοοειδές του οποίου η χώρα γέννησης δεν συμπίπτει με τη χώρα εκτροφής και σφαγής, δεν μπορεί να φέρει ένδειξη καταγωγής. Γιατί συνιστά αυτό πρόβλημα; Γιατί πολύ απλά υπάρχουν βοοειδή που εκτρέφονται στην Ελλάδα με πιστοποιημένες μεθόδους για εύλογο και σημαντικό χρονικό διάστημα και ουσιαστικά αποτελούν προϊόν της Ελληνικής παραγωγικής διαδικασίας».
Ο βουλευτής Ημαθίας, πρότεινε, στην περίπτωση της ένδειξης κρέατος από βοοειδή ελληνικής εκτροφής άνω των 5 μηνών, η αναγραφή στην ταμειακή μηχανή να καταστεί υποχρεωτική, με την ένδειξη «ελληνική εκτροφή άνω των 5 μηνών» απαλείφοντας τη χώρα γέννησης. «Οφείλεται να δείτε με ιδιαίτερη προσοχή αυτή την πρόταση νομοτεχνικής βελτίωσης που είναι δεδομένο ότι κινείται στην κατεύθυνση του εξορθολογισμού και της άρσης των στρεβλώσεων, ανέφερε ο κ. Βεσυρόπουλος και τόνισε ότι «η απάλειψη της χώρας γέννησης διαχωρίζει με σαφήνεια το κρέας ελληνικής εκτροφής τόσο από το κρέας ξένης χώρας όσο και από το ελληνικό δημιουργώντας σαφή εικόνα στον Έλληνα καταναλωτή ως προς το είδος του μοσχαρίσιου κρέατος που αγοράζει».