Ασφαλώς καλοδεχούμενες όλες οι καλές πρακτικές και επιτυχίες κάθε διοίκησης στο Εθνικό Χιονοδρομικό Σελίου. Με τη σταθερά της αποδοτικότερης διαχείρισης κάθε νέας διοίκησης αναγκαιότερη από εκείνη της προηγούμενης, λόγω διαρκώς συσσωρευμένου φορτίου και προβλημάτων από τα χρόνια της έλλειψης χιονοπτώσεων, που αυξήθηκαν επικίνδυνα την τελευταία δεκαετία.
Ο σχεδιασμός της σημερινής διοικούσας επιτροπής του χιονοδρομικού Σελίου για εγκατάσταση τεχνητής χιόνωσης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο δεν είναι πανάκεια στη φθίνουσα πορεία του. Αν ήταν, δεν θα είχε αντίστοιχα σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας το (υπό εκκαθάριση και υπό διαγωνισμό) χιονοδρομικό των 3-5 Πηγαδιών, έχοντας τεχνητή χιόνωση εδώ και σχεδόν 20 χρόνια.
Η απάντηση στα προβλήματα βιωσιμότητας των χιονοδρομικών κέντρων, όπου στη χώρα μας η περίοδος ήταν ανέκαθεν μικρή και μικραίνει όλο και περισσότερο, είναι η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων, του φυσικού κάλλους και της εγγύτητας στα αστικά κέντρα με πληθώρα δράσεων (αθλητικές, φυσιολατρικές κ.ά.) και επιλογών σε δωδεκάμηνη βάση, απευθυνόμενες σε ειδικό κοινό (συνήθως υψηλού βιοτικού επιπέδου) εντός και εκτός της χώρας. Ένας προγραμματισμός δηλαδή στην επιδίωξη της 12μηνης λειτουργίας των κέντρων και του βουνού συνολικά, με σχέδιο, οργάνωση, δουλειά και υπομονή. Το βουνό μας έχει τις δυνατότητες, έχει την τεχνογνωσία, και σε ένα βαθμό έχει και τις υποδομές. Ας το επιχειρήσουμε, με ανοικτό πνεύμα, φαντασία και συνέργειες.