ΕΛΛΑΔΑ

Κατάθεση αιτημάτων  μέχρι 15 Σεπτεμβρίου  - Αρχίζει η εφαρμογή  του νέου συστήματος κινητικότητας  στο Δημόσιο

Κατάθεση αιτημάτων μέχρι 15 Σεπτεμβρίου - Αρχίζει η εφαρμογή του νέου συστήματος κινητικότητας στο Δημόσιο

Την αυλαία για την εφαρμογή του νέου συστήματος κινητικότητας στο Δημόσιο ανοίγει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καθώς ζητεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης τα αιτήματά τους για κάλυψη θέσεων με μετάταξη ή απόσπαση.

Τα αιτήματα θα πρέπει να αποσταλούν το αργότερο έως τις 15 Σεπτεμβρίου στην Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας, που έχει συσταθεί στο υπουργείο, με κύρια αποστολή τον συντονισμό και την επίβλεψη του νέου συστήματος.

Σε εγκύκλιο της αρμόδιας υπουργού Όλγας Γεροβασίλη υπενθυμίζεται ότι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των φορέων στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας είναι η έκδοση οργανογραμμάτων κατόπιν αξιολόγησης των δομών τους, όπου απαιτείται, και η αντίστοιχη κατάρτιση περιγραμμάτων θέσεων εργασίας. 

Ακολούθως, τα στοιχεία θα πρέπει να καταχωρηθούν μαζί με την κατανομή θέσεων ανά οργανική μονάδα στο ψηφιακό Οργανόγραμμα, που αποτελεί ηλεκτρονική βάση δεδομένων όπου αποτυπώνονται η διάρθρωση και η στελέχωση όλων των φορέων του Δημοσίου. 

Επειδή πρόκειται για την παρθενική εφαρμογή της νέας κινητικότητας, η εγκύκλιος δίνει προθεσμία έως τις 9 Οκτωβρίου για την υλοποίηση των παραπάνω προϋποθέσεων.

Τα αιτήματα για μετάταξη συνοδεύονται από έκθεση σχετικά με το υπηρετούν προσωπικό, τις εκτιμώμενες αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης και τις τυχόν τρέχουσες διαδικασίες προσλήψεων ή μετατάξεων. 

Σχετικά με τις αποσπάσεις, για τις οποίες δεν απαιτείται η ύπαρξη κενής οργανικής θέσης, τα αιτήματα θα πρέπει να είναι αιτιολογημένα, όσον αφορά το σοβαρό και επείγοντα χαρακτήρα των υπηρεσιακών αναγκών.

Στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας υπάγονται οι πολιτικοί διοικητικοί υπάλληλοι, μόνιμοι και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που υπηρετούν σε υπηρεσίες, κεντρικές και περιφερειακές, του Δημοσίου, των Ανεξάρτητων Αρχών, των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των ΝΠΔΔ, καθώς και όσων ΝΠΙΔ ανήκουν στη Γενική Κυβέρνηση.

Εξαιρούνται οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ, (εκτός από τους διοικητικούς υπαλλήλους), καθώς και οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκτός κι αν αποδεσμευθούν από την άσκηση εκπαιδευτικών καθηκόντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΥΠΑΝ: 27 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες  για την καταβολή των ενισχύσεων  των Αναπτυξιακών Νόμων

ΥΠΑΝ: 27 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες για την καταβολή...

Με 27.213.940,70 ευρώ θα ενισχυθούν οι Περιφέρειες της χώρας...

Νέα Αριστερά: «Ακραία αισχροκέρδεια στην αγορά του ρεύματος, στα 850 ευρώ η μεγαβατώρα» -Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού σήμερα ο Αλ. Χαρίτσης

Νέα Αριστερά: «Ακραία αισχροκέρδεια στην αγορά του...

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Αριστεράς,...

Διασύνδεση των υπηρεσιών  ΑΑΔΕ – ΕΦΚΑ και ενιαίο  πιστοποιητικό για φορολογική  και ασφαλιστική ενημερότητα

Διασύνδεση των υπηρεσιών ΑΑΔΕ – ΕΦΚΑ και ενιαίο ...

Ενιαία πλατφόρμα για την έκδοση ασφαλιστικής και...

Σε λειτουργία ο νέος ιστότοπος των Σχολών της ΔΥΠΑ schools.dypa.gov.gr

Σε λειτουργία ο νέος ιστότοπος των Σχολών της ΔΥΠΑ...

Ενεργοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουλίου, ο νέος...

Αναρτήθηκε το μητρώο καταρτιζομένων για το νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ σε πράσινες δεξιότητες για 50.000 ανέργους  -Μέχρι την Τρίτη οι αιτήσεις παρόχων κατάρτισης

Αναρτήθηκε το μητρώο καταρτιζομένων για το νέο...

Αναρτήθηκε χθες Παρασκευή 19 Ιουλίου, το Mητρώο...

Καταπέλτης  η Εισαγγελέας για  το μπάζωμα στα Τέμπη: «Πετάξατε 300 κυβικά χώμα ως αχρείαστα»

Καταπέλτης η Εισαγγελέας για το μπάζωμα στα Τέμπη:...

Καταπέλτης η Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας η οποία ζητά...

Δυναμικό «παρών»  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε διεθνή έκθεση τροφίμων  και ποτών στη Νέα Υόρκη

Δυναμικό «παρών» της Περιφέρειας Κεντρικής...

Στην αγορά των ΗΠΑ προέβαλε τα προϊόντα που παράγονται...

Οι φορολογικές δηλώσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Χατζηδάκη με ΔΣ Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Οι φορολογικές δηλώσεις στο επίκεντρο της συνάντησης...

Τα μείζονα θέματα, που απασχολούν τους λογιστές...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...