Με το έργο αποχέτευσης στο «Πανόραμα»  - Το σύνολο των λυμάτων της Βέροιας στον βιολογικό καθαρισμό

Με το έργο αποχέτευσης στο «Πανόραμα» - Το σύνολο των λυμάτων της Βέροιας στον βιολογικό καθαρισμό

Αρκετά τα θέματα που απασχόλησαν εκτός ημερήσιας διάταξης τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας τη Δευτέρα, με μια ακόμη φορά την ημερήσια διάταξη να περνά σε δεύτερο πλάνο. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με συγχαρητήρια από όλους στους μαθητές για την εισαγωγή στις σχολές, αλλά και σε όλους τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες στο 2ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του Βέροιας, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

 

Γ. Ορφανίδης: Στον βιολογικό επιτέλους τα λύματα του Πανοράματος

Ενημέρωση για το ότι από την περασμένη Δευτέρα τα αστικά λύματα του Πανοράματος οδηγούνται στον βιολογικό καθαρισμό και όχι στον Τριπόταμο έκανε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Γιώργος Ορφανίδης. «Ήταν μια πληγή για τη Βέροια. Μέχρι σήμερα οδηγούνταν σε ρέμα» σημείωσε ο κ. Ορφανίδης, χαρακτηρίζοντας τα λύματα μέχρι πρότινος... ελευθέρας βοσκής!

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου της ΔΕΥΑΒ, το έργο ολοκληρώθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα η σύνδεση του αποχετευτικού αγωγού του συνοικισμού Πανόραμα του με τον εξωτερικό αγωγό αποχέτευσης.

«Με το έργο αυτό δρομολογείται οριστικά η ασφαλής συλλογή των λυμάτων από το σύνολο της πόλης της Βέροιας. Τα λύματα οδηγούνται στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων της ΔΕΥΑΒ (Βιολογικό Καθαρισμό) της επιχείρησης, όπου μετά από την κατάλληλη επεξεργασία παραδίδονται στο περιβάλλον ακίνδυνα» δηλώνει στο σχετικό δελτίο τύπου ο πρόεδρος Γιώργος Ορφανίδης.

 

Ένταση για το έργο του βιολογικού  στο Πολυδένδρι

«Μεγάλο κατόρθωμα» χαρακτήρισε την απένταξη του έργου του βιολογικού Πολυδενδρίου, 900.000 ευρώ, ο κ. Καγκελίδης, ρωτώντας να ενημερωθεί τι έγινε με την ΕΔΕ και ποια απόφαση πήρε η ΔΕΥΑΒ.

«Το θέμα το έβαλε ο εισαγγελέας στο αρχείο. Διαβάζοντας την ΕΔΕ δεν κατάλαβα αν πρέπει να τιμωρηθεί κανείς» απάντησε ο κ. Ορφανίδης. «Το έργο χάθηκε και δεν φταίει κανείς;» είπε ο κ. Καγκελίδης. «Το έργο απεντάχθηκε λόγω της υπουργικής απόφασης για μη χρηματοδότηση τέτοιων έργων για περιοχές με κατοίκους με λιγότερο από 2.000 κατοίκους» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ. «Στην ΕΔΕ εγώ και ο κ. Γουλτίδης ψηφίσαμε ότι υπήρχαν πειθαρχικά παραπτώματα» σημείωσε ο κ. Μωυσιάδης, τέως πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ, γεγονός που προκάλεσε την έκρηξη και την αποχώρηση του κ. Καγκελίδη από την αίθουσα.

 

Β. Λυκοστράτης: Πανευρωπαϊκό του χρόνου το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών

«Κάθε χρόνο και καλύτερο» χαρακτήρισε το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του δήμου ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Ζήσης Πατσίκας, «με κόσμο και γεμάτα μαγαζιά και ξενοδοχεία», όπως είπε. «Είναι μεγάλη υπόθεση ο πολιτισμός, μόνο θετικά αποτελέσματα φέρνει. Απλώς θέλει λίγη ακόμη δουλειά και στήριξη» συμπλήρωσε ο Αντώνης Καγκελίδης, σχολιάζοντας: «Είμαστε πολλοί εδώ, αλλά στις εκδηλώσεις λίγοι…»

«Μέρες χαράς και παράδοσης έζησε η Βέροια και ο κόσμος» τόνισε η δημοτική σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Πετρούλα Παπαδίνα, ευχαριστώντας όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια.

«56 χορηγούς είχαμε φέτος και τους ευχαριστούμε» είπε κλείνοντας ο αντιδήμαρχος Βασίλης Λυκοστράτης. «Από το καλό στο καλύτερο πάει η εκδήλωση, και θα πάει ακόμη καλύτερα του χρόνου, που θα προσπαθήσουμε πιο πολύ να το κάνουμε πανευρωπαϊκό» συμπλήρωσε, δίνοντας τις δικές του ευχαριστίες σε όλους.

 

Θ. Αγγελίνας: Ένας συνεταιρισμός ανά προϊόν

Στα αγροτικά ζητήματα αναφέρθηκε, όπως συνηθίζει, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Αγγελίνας. Μίλησε για τιμές στα συμπύρηνα που ακολουθούν τη μοίρα των επιτραπέζιων ροδάκινων, δηλαδή πολύ χαμηλές και κάτω από το κόστος παραγωγής, που υποτιμούν τους αγρότες. Ο κ. Αγγελίνας μίλησε για οικονομικό πρόβλημα στους πολίτες και στον δήμο μέσα στον χειμώνα, προτείνοντας πρωτοβουλίες στήριξης και ενίσχυσης των αγροτών.

«Πρέπει να μεγαλώσουν οι ποσότητες της επισιτιστικής, να υπάρχουν μηχανισμοί προστασίας αγροτών από την αισχροκέρδεια. Πρέπει να δούμε την πρόταση να υπάρχει ένας συνεταιρισμός ανά προϊόν στην Ελλάδα, με καθημερινό οn line σύστημα στην τιμή» ανέφερε ο κ. Αγγελίνας.

 

Θ. Σιδηρόπουλος: Δεν θα μείνουμε απότιστοι

Στον κίνδυνο να παραμείνει η περιοχή του δήμου Βέροιας εκτός από το αρδευτικό δίκτυο που θα γίνει δεξιά από την κοίτη του Αλιάκμονα αναφέρθηκε ο Γιώργος Γουλτίδης, επειδή ο δήμος δεν υπέγραψε την σύμφωνο συνεργασίας, όπως είπε.

«Δεν θα μείνουμε απότιστοι. Δεν υπογράψαμε το σύμφωνο διότι βάλαμε κάποιους όρους. Σοβαρό για εμάς είναι και το πρόβλημα άρδευσης αριστερά της κοίτης του Αλιάκμονα» απάντησε ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σιδηρόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Δεληγιαννίδου Δροσιά σε ηλικία 75 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Δεληγιαννίδου Δροσιά σε ηλικία 75...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Τετάρτη 24...

Διδάκτορας της Θεολογικής του Α.Π.Θ.  ο Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Μπακλαγής

Διδάκτορας της Θεολογικής του Α.Π.Θ. ο Αρχιμανδρίτης...

Τη Δευτέρα 22 Ιουλίου το πρωί στην Αίθουσα Τελετών του...

Το λαμπρό πανηγυρικό τριήμερο του Προφήτη Ηλία στο Ξηρολίβαδο

Το λαμπρό πανηγυρικό τριήμερο του Προφήτη Ηλία στο...

Γράφει ο Αναστάσιος ΒασιάδηςΜε λαμπρότητα, και...

Το πρόγραμμα του Κινηματοθέατρου ΣΤΑΡ 25/7/24 – 31/7/24

Το πρόγραμμα του Κινηματοθέατρου ΣΤΑΡ 25/7/24 – 31/7/24

ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ 2 (ΜΕΤΑΓΛ)Προβολές στην αίθουσα...

ΣΟΦΨΥ ΗΜΑΘΙΑΣ: Οι θέσεις της πανελλήνιας ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας για το σχέδιο νόμου «ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης»

ΣΟΦΨΥ ΗΜΑΘΙΑΣ: Οι θέσεις της πανελλήνιας ομοσπονδίας...

Η ενταγμένη ως τακτικό μέλος στη δύναμη της ΕΣΑμεΑ...

Την Παρασκευή 26/7 ειδική συνεδρίαση στη Νάουσα

Την Παρασκευή 26/7 ειδική συνεδρίαση στη Νάουσα

Δημόσια ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

Έφυγε από τη ζωή ο Θεόδωρος Μαυρουδής σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Θεόδωρος Μαυρουδής σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Τρίτη 23 Ιουλίου...

Δήμος Βέροιας: Ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε 15 νέα σημεία μέσω του WiFi4GR

Δήμος Βέροιας: Ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε 15...

Δωρεάν και γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...