Πάντα εντός μόδας και ζητούμενο η κομψή εμφάνιση, κι έτσι μοιραία μεγάλη κουβέντα ξεκίνησε για τη ζάχαρη, και κυρίως για τις μεγάλες ποσότητες στα αναψυκτικά, που όλοι μας τακτικά απολαμβάνουμε. Κάποια στοιχεία αναφέρουν ότι το 1822 ο μέσος άνθρωπος κατανάλωνε περίπου 45 γραμμάρια ζάχαρης κάθε 5 μέρες, που είναι η περιεκτικότητα σε ζάχαρη ενός κουτιού αναψυκτικού.
Στις μέρες μας, καταναλώνουμε περίπου 800 γραμμάρια ζάχαρης κάθε 5 μέρες, κοινώς μέσα σε μια μέρα καταναλώνουμε ποσότητα που ήταν αρκετή για να κρατήσει στα πόδια τους τούς παππούδες μας για σχεδόν μια εβδομάδα! Και φυσικά, όλοι γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο ο ανθρώπινος οργανισμός εθίζεται στη ζάχαρη και πόσο δύσκολο είναι για την πλειονότητα των ανθρώπων να την περιορίσουν, πόσo μάλλον να τη βγάλουν δια παντός από τη διατροφή τους και τις καθημερινές τους συνήθειες.
Κι όμως, τα οφέλη θα ήταν τεράστια: στο σώμα, στο δέρμα και στο πνεύμα μας. Επιτυγχάνοντας π.χ. πιο λαμπερό δέρμα, με νεανική όψη, βελτίωση της αναπνοής, μείωση αλλεργιών, ακόμη και καλύτερο και πιο ξεκούραστο ύπνο, όπως λένε ειδικοί! Το μόνο που δεν ξέρουμε είναι πόσο θα εξυπηρετούσαν όλα αυτά την τοπική βιομηχανική παραγωγή, και ειδικά τη Βιομηχανία Ζάχαρης!