Κάποιοι παραγωγοί, σύμφωνα με την Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος (ΕΚΕ), ίσως υπό την πίεση των ασθενειών, ίσως λόγω της απογοήτευσης, παραδίδουν μικρόκαρπα και πράσινα φρούτα, υποβαθμίζοντας το τελικό προϊόν, την κομπόστα δηλαδή που θα φτάσει στον καταναλωτή. Υπονομεύοντας όμως ταυτόχρονα και το δικό τους εισόδημα, μέσω των χαμένων κιλών και αγορών.
Η κακή ποιότητα των συμπύρηνων παρατηρήθηκε και πέρυσι λόγω της ελλειμματικής παραγωγής. Και επανέρχεται φέτος σε μια κανονική χρονιά για το προϊόν. Ως τακτική είναι ασφαλώς (αυτο)καταστροφική για τον κλάδο, έναν από τους κορυφαίους εξαγωγικούς της χώρας μας, που παραμένει ακόμη leader της παγκόσμιας αγοράς. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι οφείλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ώστε η ελληνική και τοπική οικονομία να μην υποστεί ακόμη μια βαριά ήττα. Το πεδίο δράσης για τη Διεπαγγελματική Οργάνωση είναι μεγάλο.
Με τον διεθνή ανταγωνισμό να ανεβαίνει, και την Ελλάδα να αντιτάσσει σ’ αυτόν μέγεθος, χρώμα και ποιότητα προϊόντος, ασφαλώς η μικροκαρπία και τα πράσινα, κατά την ΕΚΕ πάντα, στις ράμπες των βιομηχανιών, είναι το χειρότερο σενάριο. Ας ανασκουμπωθούμε.