Τουλάχιστον 20 λεπτά καθαρά στο χέρι για την κλάση 1, μετά τις κρατήσεις των συνεταιρισμών, θα πάρει φέτος στο συμπύρηνο ο παραγωγός, σύμφωνα με ανοικτή εκτίμηση του προέδρου της ΕΚΕ Κώστα Αποστόλου, παρακολουθώντας τις συζητήσεις των βιομηχάνων με τους προμηθευτές τους. Μιλώντας πριν λίγο στο laosnews.grο κ. Αποστόλου εκτίμησε επίσης ότι πολύ γρήγορα θα γίνει και η τελική διαμόρφωση της τιμής.
Ο πρόεδρος της ΕΚΕ τόνισε επίσης ότι εξακολουθεί να ανησυχεί σχετικά με την ποιότητα των καρπών και εφιστά με έμφαση την προσοχή των παραγωγών από εδώ και στο εξής (τελειώνουν τα πρώιμα που είχαν καλές ποσότητες και την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζει η Άντρος), ώστε να μην υπάρχουν πράσινα αλλά κίτρινα ροδάκινα στις ποσότητες που συγκομίζονται και παραδίδονται στις βιομηχανίες. Με σκοπό φυσικά να μην υπάρξουν περσινά προβλήματα και στη φετινή ποιότητα του προϊόντος και στον κλάδο συνολικά.
«Ζητάμε τουλάχιστον τις περσινές τιμές για να αναπνεύσουμε. Δουλεύουμε κάτω του κόστους», δήλωσε πριν από λίγο μιλώντας στον ΄Ακου 99.6 ο Τάσος Χαλκίδης, πρόεδρος του συλλόγου γεωργών Βέροιας.