Διαβατήριο αξιοποίησης της παραγωγής χαρακτηρίζει τη σωστή ποιότητα στο συμπύρηνο ροδάκινο η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδας, ενόψει της έναρξης της συγκομιδής τις επόμενες μέρες. Η άριστη ποιότητα πρώτης ύλης -και συνεπώς τελικού προϊόντος- και το ανταγωνιστικό κόστος ήταν, αναφέρει, οι δύο προϋποθέσεις επάνω στις οποίες στηρίχτηκε η ελληνική κομπόστα ροδάκινου, ο χυμός και το κατεψυγμένο προϊόν, για να κατακτήσουν εδώ και πολλά χρόνια την παγκόσμια αγορά.
"Δυστυχώς, τα δύο τελευταία χρόνια, που είχαμε μειωμένη παραγωγή, η ποιότητα του συμπύρηνου ροδάκινου που παρέλαβαν τα εργοστάσια ήταν, όπως όλοι γνωρίζουμε, υποβαθμισμένη, με κύριο χαρακτηριστικό τα άγουρα-πράσινα ροδάκινα. Αυτό δημιούργησε δυσκολίες διάθεσης του προϊόντος. Φέτος, μπορούμε να φτιάξουμε τη χρονιά ανάκαμψης. Οι παραγωγοί πρέπει να παραδώσουν τη γνωστή καλή ποιότητα του παρελθόντος για να ξανακατακτήσουμε τις αγορές" αναφέρει η ΕΚΕ στη σχετική ανακοίνωση, μιλώντας για παράδοση κίτρινων ροδάκινων με ελάχιστο βάρος 110 γραμμάρια και χωρίς ασθένειες.