Τη Δευτέρα ξεκινάει η περίοδος για το συμπύρηνο ροδάκινο στα περισσότερα κονσερβοποιία της περιοχής μας, παρότι κάποια από αυτά αναμένεται να αρχίσουν να λειτουργούν και από αύριο Παρασκευή. Μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να υπάρχει φουλ παραγωγή και πλήρης λειτουργία των κονσερβοποιίων, παρά την έντονη ανησυχία που ακόμη υπάρχει για μη κάλυψη των τριών βαρδιών σε κάποιες περιπτώσεις, λόγω μικρού ενδιαφέροντος.
Υπερεπάρκεια και έμφαση στην ποιότητα
«Φέτος δίνεται η χρυσή ευκαιρία στο ελληνικό ροδάκινο για να επανέλθει δυναμικά στο παγκόσμιο σκηνικό αποκαθιστώντας τη φήμη του να επανακτήσει αγορές»
υπογραμμίζει μιλώντας στον «Λαό» ο πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών (ΕΚΕ) Κώστας Αποστόλου, σημειώνοντας παράλληλα ότι μετά από μια πενταετία προβλημάτων, η φετινή χρονιά θα είναι με ποιοτική παραγωγή και οι οιωνοί για το προϊόν καταγράφονται ιδιαίτερα ενθαρρυντικοί.
Ερωτηθείς για τα ποσοτικά στοιχεία της παραγωγής ο κ. Αποστόλου απάντησε ότι το μόνο βέβαιο είναι ότι θα υπάρχει υπερεπάρκεια, ενώ αναφορικά με την τιμή στον παραγωγό σημείωσε ότι ασφαλώς αυτή θα διαμορφωθεί σε επόμενο χρόνο και με βάση την αγορά.