Με πολλές εκδηλώσεις – παρουσιάσεις έκλεισε και η φετινή σχολική χρονιά για το 9ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας.
Την αρχή έκαναν τα Γ1 & Γ2 τμήματα με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Μήτσιαλη Γλυκερία και Μπατσαρά Γιώργου την Παρασκευή 12 Μαΐου. Με αφορμή τη γιορτή της μητέρας παρουσίασαν το πρόγραμμα που υλοποίησαν για τα συναισθήματα αναδεικνύοντας ως κορυφαίο αίσθημα την αγάπη προς την μάνα. Την επόμενη Παρασκευή 19 Μαΐου το Δ3 τμήμα διοργάνωσε μια εκδήλωση για τη γενεοκτονία των Ποντίων με υπευθύνους εκπαιδευτικούς τους Ορφανίδη Γιάννη και Γρηγοριάδου Βιβή. Μια συγκινητική εκδήλωση που μας έφερε στην μνήμη τις τραγικές στιγμές που έζησαν οι Έλληνες της Αανατολής. Τα χορευτικά που παρουσιάστηκαν στις δυο αυτές γιορτές ανέλαβε η Μπαμπίνα Έλενα.
Ένα μουσικο - χορευτικό αφιέρωμα στην Ξενιτιά παρουσίασαν στις 31 Μαΐου η Γ΄ και η Δ΄ τάξη του σχολείου στο Φιλίππειο Γυμναστήριο, με την βοήθεια της Μπαμπίνα Έλενας,. Οι μαθητές με παραδοσιακούς, λαϊκούς χορούς και τραγούδια μας θύμισαν στιγμές πόνου και αποχαιρετισμού που έζησαν οι περισσότερες ελληνικές οικογένειες.
Την Παρασκευή 9 Ιουνίου η Β΄ τάξη με τους εκπαιδευτικούς Γρατσιάνου Αμυγδαλιά και Αδαμίδου Κική καλωσόρισε το καλοκαίρι με χαρούμενη μουσική και τραγούδια προετοιμάζοντας μας για τις καλοκαιρινές διακοπές. Την Δευτέρα 12 Ιουνίου η Α΄ τάξη παρουσίασε τις γνώσεις και δεξιότητες που κατέκτησε την πρώτη χρονιά στο δημοτικό σχολείο με τις οδηγίες της Γκιουλέκα Δέσποινας και Μιχαλάκη Ξανθίππης. Στις δυο μικρές τάξεις βοήθεια προσέφερε η γυμνάστρια Ρούσου Ντίνα. Την Τρίτη 13 του μηνός ήταν η σειρά του τμήματος ένταξης με την εκπαιδευτικό Γρηγοριάδου Βιβή που παρουσίασε το θεατρικό «η Κοντή και η Ψηλή» παροτρύνοντας μας να αποδεχτούμε την διαφορετικότητα και να ανατρέψουμε τα στερεότυπα που κυριαρχούν στην ζωή μας.
Οι εκδηλώσεις έκλεισαν την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ΄ τάξης που παρουσίασαν τη μουσικο-θεατρικο-χορευτική παράσταση « Ερωτόκριτος». Πρόκειται για μία έμμετρη μυθιστορία που συντέθηκε από τον Βιτσέντζο Κορνάρο στην Κρήτη τον 17ο αιώνα και είναι από τα σημαντικότερα και πιο δημοφιλή έργα της κρητικής λογοτεχνίας. Κεντρικό θέμα του είναι ο έρωτας ανάμεσα στον Ερωτόκριτο και την Αρετούσα, και γύρω από αυτό αναδεικνύονται αξίες όπως η τιμή, η φιλία, η γενναιότητα και η αγάπη προς την πατρίδα.
Οι μικροί ηθοποιοί με τις οδηγίες των δασκάλων τους (Γρηγοριάδου Παρασκευή, Μπαμπίνα Έλενα, Αναστασίου Γεωργία, Σισμανίδου Ουρανία, Λάντζο Θωμά και Μιχαηλίδη Γκίβι) κατόρθωσαν να αναδείξουν την ψυχολογική κατάσταση των ηρώων και τα κίνητρα της συμπεριφοράς τους, παρά τις δυσκολίες που είχαν να αντιμετωπίσουν στους διαλόγους ,αφού η γλώσσα του Ερωτόκριτου βασίζεται στην κρητική διάλεκτο με την οποία όπως ήταν φυσικό δεν ήταν εξοικειωμένοι. Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία των μαθητών έπαιξε η διασκευή του έργου από τη δασκάλα Γρηγοριάδου Παρασκευή και οι χορογραφίες της δασκάλας Φυσικής Αγωγής Μπαμπίνας Έλενας. Στην προσπάθεια αυτή μεγάλη ήταν και η αμέριστη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.