Εργαζόμενοι ΕΤΑ, αξονικός και ΔΕΥΑΝ  στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας

Εργαζόμενοι ΕΤΑ, αξονικός και ΔΕΥΑΝ στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας

Ερώτηση για το πού βρίσκεται το θέμα της μεταφοράς των εργαζομένων της ΕΤΑ Α.Ε. στον Δήμο έκαναν στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας οι κ.κ. Καραμπατζός, Ρίζος και Καρτσιούνης.

Απαντώντας ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης τόνισε ότι η μεταφορά των εργαζομένων είναι δεδομένη, απλώς υπάρχει μια τεράστια διαδικασία από την υπηρεσία ώστε να μπορούν σύντομα να πληρωθούν.

«Το θέμα θα λυθεί στον χρόνο που πρέπει, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο μια τόσο σοβαρή απόφαση» είπε ο κ. Κουτσογιάννης.

 Μεταγραφή αξονικού από τη Βέροια στη Νάουσα

Τη μεταφορά και λειτουργία του αξονικού τομογράφου της μονάδας Βέροιας στη μονάδα Νάουσας ζήτησε ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης, τουλάχιστον για το διάστημα μέχρι να αγοραστεί ο νέος με τη διαδικασία λίζινγκ που αποφάσισε το υπουργείο, όπως είπε, χαρακτηρίζοντας το θέμα ενδονοσοκομειακό. Θυμίζουμε ότι στη μονάδα Βέροιας θα εγκατασταθεί τις επόμενες μέρες νέος αξονικός, μετά από δωρεά ιδιώτη.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Καραμπατζός ζήτησε να μάθει αν ισχύουν ακόμη παλαιότερες δηλώσεις του δημάρχου για αγορά αξονικού με τη βοήθεια και του ιδρύματος Δημούλα.

«Έχω δηλώσει ότι αν το δημόσιο δηλώσει ανοικτά ότι αδυνατεί να προμηθευτεί αξονικό για το νοσοκομείο Νάουσας, τότε είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλλουμε και ως δήμος και το ίδρυμα Δημούλα» απάντησε ο δήμαρχος.

 

Διαφωνίες Καραμπατζού για τη μείωση παροχής στη ΔΕΥΑΝ

Λάθος χαρακτήρισε την απόφαση μείωση της πίεσης του νερού της ΔΕΥΑΝ αυτήν την περίοδο ο κ. Καραμπατζός. «Ο κόσμος ζορίζεται. Δεν μπορούμε να κόψουμε το νερό…» σχολίασε.

«Ανακοινώσαμε μια πολύ ευνοϊκή ρύθμιση χρεών, κι αν κάποιος αποδεδειγμένα δεν μπορεί να ανταποκριθεί θα δούμε πώς θα το διαχειριστούμε. Δεν είμαστε απάνθρωποι. Υπάρχει όμορη ΔΕΥΑ που κόβει το νερό στον τρίτο απλήρωτο λογαριασμό» απάντησε η πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Δέσποινα Λαζαρίδου.

«Μείωση παροχής σημαίνει ότι θα πρέπει να μπει τάξη. Διαφορετική μεταχείριση θα έχουμε σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν. Μακροχρόνιες οφειλέτες που αν τα δείτε θα μας φυτρώσουν και εμάς και εσένα μαλλιά. Τι θέλουμε; Να καταρρεύσει η εταιρεία και να μην νερό κανείς; Αφήστε τους λαϊκισμούς στην άκρη. Αν μετά από αυτό υπάρχουν ακόμη πάροχοι που δεν θα πληρώσουν, θα πάρουμε πιο δραστικά μέτρα, νομικά και περαιτέρω» απάντησε από την πλευρά του ο δήμαρχος.

Ενημέρωση έργων

Ο κ. Κουτσογιάννης στην αρχή της συνεδρίασης ενημέρωσε για την ολοκλήρωση των έργων στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Νάουσας, όπου αυτή τη στιγμή γίνονται εργασίες από τον ΟΣΕ στο κτίριο, ώστε να αποκτήσει συνολικά η εικόνα στον χώρο. Επίσης, σημείωσε ότι οι υπόγειοι κάδοι θα μπουν σε λειτουργία στο τέλος του μήνα και ότι ξεκινά με τη βελτίωση του καιρού η τοποθέτηση ειδικού δαπέδου στο έργο της παιδικής χαράς ΄Χελωνίτσα΄ στην Πλατεία Ειρήνης ώστε να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεχίζονται οι αιτήσεις  για τους 27 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τους 27 Βρεφονηπιακούς...

Συνεχίζεται η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για...

Τάσος Μπαρτζώκας:  Ανοίγει ο δρόμος για αποζημίωση στους αγρότες για ζημιές  σε θερμοκήπια και φωτοβολταϊκά  από φυσικές καταστροφές

Τάσος Μπαρτζώκας: Ανοίγει ο δρόμος για αποζημίωση...

Από το πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Ημαθίας Τάσου...

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα 3/7 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα 3/7 του Δημοτικού Συμβουλίου...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας,...

Θανάσιμος τραυματισμός 85χρονου από  Τροχαίο στην Αλεξάνδρεια

Θανάσιμος τραυματισμός 85χρονου από Τροχαίο στην...

Την Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 και ώρα 11:05 περίπου, στην...

Δήμος Βέροιας: Έκτακτο  Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού  για Τετάρτη 3/7  και Πέμπτη 4/7

Δήμος Βέροιας: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για...

Ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε από την  Ε.Μ.Υ. Δελτίο...

Αεροψεκασμός, αύριο Τετάρτη 3 Ιουνίου, σε ορυζώνες και υγροτοπικά συστήματα του Αρδευτικού Κλειδίου

Αεροψεκασμός, αύριο Τετάρτη 3 Ιουνίου, σε ορυζώνες και...

Στα πλαίσια των ενεργειών εναέριας ακμαιοκτονίας...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Λαπατούρας σε ηλικία 91 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Λαπατούρας σε ηλικία 91...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024...

Συλλυπητήριο Μήνυμα της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας

Συλλυπητήριο Μήνυμα της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...