Το πρώτο τεύχος του νέου επιστημονικού περιοδικού της Βέροιας και όλης της Ημαθίας «Βέροια - Ερατεινή Ημαθία», που σκοπό του έχει τη διατήρηση της τοπικής ιστορίας, παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας. Την παρουσίαση της έκδοσης (σύγγραμα έρευνας και λόγου) ανέλαβε ο εκδότης και συντάκτης του περιοδικού καθηγητής Αντώνης Μιχ. Κολτσίδας, υπογραμμίζοντας ότι στόχος του είναι να παραδώσει στις επόμενες γενιές ένα πολύτιμο και χρήσιμο έργο. Είπε επίσης ότι η έκδοση βασίζεται στο επιστημονικό δυναμικό της Βέροιας και Ημαθιώτες του εξωτερικού.
Σύντομες παρεμβάσεις για τις συνεργασίες τους στο πρώτο τεύχος έκαναν στη συνέχεια της εκδήλωσης οι παρόντες συνεργάτες του περιοδικού, ευχόμενοι την επιτυχία της έκδοσης έτσι ώστε να συνεχίσει και με επόμενα τεύχη.
Ο Mr. Γεώργιος Προβατάς, μηχανικός, μίλησε για τον «Διαχρονικό Αριστοτέλη» και τα χαρακτικά που ο ίδιος του αφιέρωσε σε εκθέσεις του στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Ο Κων/νος Ζώκος, φυσικός, ασχολήθηκε με την «πορεία των επιδόσεων των μαθητών σε πανελλήνιο επίπεδο» σε μια εξαετία, με απαισιόδοξο συμπέρασμα ότι η πορεία δυναμικά χειροτερεύει.
Η Δρ Γαρυφαλλιά Κατσαβουνίδου, αρχιτέκτων, ασχολήθηκε με τη Βέροια και την οπτική των παιδιών, «Αστικός χώρος και παιδική ηλικία», καταλήγοντας σε πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τη σχέση παιδιών και πόλης.
Ο Γεράσιμος Καλλιγάς προσέγγισε την ονομασία της Μπαρμπούτας μέσα από γλωσσολογική οπτική, καταλήγοντας πως η ονομασία έχει σχέση μάλλον με τη γαλλική, κατάλοιπο των Σταυροφοριών ή τους ισπανόφωνους Εβραίους της Βέροιας.
Ο Μρ. Παύλος Πυρινός κατέθεσε τη δική του έρευνα για το εξατάξιο Γυμνάσιο (1926-27/1936-37) και το περιεχόμενο της Βιβλιοθήκης του, εκπλήσσοντας με την επιμονή του στη λεπτομέρεια.
Ο υποστράτηγος ε.α. Αλέξανδρος Τρομπούκης, κατέθεσε στην εργασία του με τίτλο «Ο Μακεδονικός Αγώνας στο Ρουμλούκι» την προσωπική του ματιά ως στρατιωτικός, διανθίζοντας το κείμενό του με ενδιαφέρουσες φωτογραφίες της εποχής.
Τέλος, ο ερευνητής και ποιητής Δημήτρης Καρασάββας συμμετέχει στο περιοδικό με την έρευνα «Βέροια του 1929 – Πτυχές της πολιτικής, κοινωνικής και επιχειρηματικής ζωής».
Το περιοδικό διατέθηκε δωρεάν στους παρισταμένους και διατίθεται δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο.