Καθησυχαστική είναι η βουλευτής Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου αναφορικά με το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας για τις αλλαγές στον κλάδο των αλκοολούχων ποτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα σε ελληνικά ποτά εξαιρετικής ποιότητος (τσίπουρο, ούζο, τσικουδιά, μαστίχα Χίου), αλλά και επιβαρύνσεις σε μικρούς παραγωγούς και επαγγελματίες (ρακοκάζανα).
Σύμφωνα με χθεσινή ενημέρωση της βουλευτή από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και από την αρμόδια επιτροπή, είναι σε διαδικασία τροποποίησης ο κανονισμός της Ε.Ε. 110 σχετικά με τον ορισμό, την περιγραφή, την παρουσίαση, την επισήμανση και την προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων των αλκοολούχων ποτών. Η κ. Καρασαρλίδου μιλώντας στον ‘Λαό’ σημειώνει ότι το προηγούμενο διάστημα η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής γνωμοδότησε επί του θέματος, το κείμενο βρίσκεται ήδη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και μέχρι τις 10 Απριλίου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία, θα έχουν σταλεί η γνωμοδότηση και οι προτάσεις μας στην Ε.Ε.
Θυμίζουμε ότι το θέμα έφερε στην επικαιρότητα ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υποστηρίζοντας ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν απέστειλε τις προτάσεις μέχρι τις 10 Μαρτίου ως όφειλε.
Η εφημερίδα μας θα παρακολουθεί το θέμα και θα σας ενημερώσει για κάθε νέα εξέλιξη.