Σε Ρώσο μεγιστάνα το 51% της Vitro Hellas

Σε Ρώσο μεγιστάνα το 51% της Vitro Hellas

Στα χέρια του Ρώσου μεγιστάνα Dmitry Ananyev πέρασε ο πλειοψηφικός έλεγχος της εταιρείας έρευνας και διάθεσης φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού Vitro Hellas στο Νησέλι, προκειμένου να αποτελέσει το «όχημα» για την υλοποίηση ενός project – μαμούθ, για την ανάπτυξη της μηλοκαλλιέργειας στη Ρωσία, ώστε σε μια πενταετία η χώρα να καλύπτει το 50% των αναγκών της από ιδιοπαραγωγή.

Η συμφωνία υπογράφηκε πριν λίγες μέρες και έπειτα από συζητήσεις οι οποίες κράτησαν περισσότερο από ένα έτος, και προβλέπει την καταβολή τιμήματος 7 εκατ. ευρώ, για την απόκτηση του 51% των μετοχών της επιχείρησης.

Η επένδυση του Ρώσου μεγιστάνα (σύμφωνα με το Forbes κατέχει προσωπική περιουσία 1,4 δισ. δολάρια και την 58η θέση των πλουσιότερων Ρώσων), κατά τις ίδιες πηγές υλοποιήθηκε μέσω της εταιρείας «Demerus», η οποία είναι Κυπριακή θυγατρική του ρωσικού τραπεζικού ομίλου Promsvyaz Capital και έχει σκοπό την επενδυτική και εξαγωγική επέκταση της Vitro Hellas.

 

Επενδύσεις και εξαγωγές

Όπως δήλωσε στη ThessNews ο διευθύνων σύμβουλος της Vitro Hellas Θανάσης Ταμπαρόπουλος, η πλειοψηφική μετοχική παρουσία, που απέκτησε ο D. Ananyev, έχει ως σκοπό την επενδυτική και εξαγωγική επέκταση της εταιρείας. Ήδη έχει συσταθεί η Vitro Russia, μέσω της οποίας η ελληνική επιχείρηση θα διεισδύσει στη Ρωσική αγορά με φυτικό πολλαπλασιαστικό υλικό, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση και για να καλύψει την ζήτηση θα αυξήσει την παραγωγική δυναμικότητα της.

Ο Ρώσος επιχειρηματίας απέκτησε το μετοχικό ποσοστό του αναλογικά από τους υπόλοιπους μετόχους της Vitro Hellas, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η ελληνική εταιρεία πολλαπλασιαστικού υλικού BIOS AGROSYSTEMS Α.Ε. του ομίλου "REDESTOS - Efthymiadis Agrotechnology Group", καθώς και η Ιταλική συνεταιριστική εταιρεία VIVAI COOPERATIVI RAUSCEDO (VCR), παγκόσμιος leader της αγοράς του πολλαπλασιαστικού υλικού αμπέλου.

Την θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Vitro Hellas θα διατηρήσει για μία πενταετία ο κ. Ταμπαρόπουλος.

 

Τα οικονομικά μεγέθη

Όσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη της Vitro Hellas, σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της (χρήση 1/7/2015-30/6/2016), ο κύκλος εργασιών της διαμορφώθηκε στα 3,49 εκατ. ευρώ με καθαρά κέρδη μετά φόρων 316.653 ευρώ.

Μάλιστα, η εταιρεία συγκαταλέγεται στις 20 κορυφαίες εταιρείες του κλάδου της (Γεωργία και Αλιεία) σύμφωνα με την ICAP.

Αποστολή της είναι η ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας ειδικά στον αμπελοϊνικό τομέα (ελληνικές και νέες ξένες ποικιλίες αμπέλου), καθώς επίσης και στον τομέα των οπωροφόρων δένδρων με νέες ποικιλίες, αλλά και με καινούργιες τεχνικές καλλιέργειας.

Οι τεχνικές ιστοκαλλιέργειας, που αξιοποιεί, χαρακτηρίζονται από τις πλήρως ασηπτικές συνθήκες διαχείρισης του φυτικού υλικού που σε συνδυασμό με την οργάνωση του εργαστηρίου ιστοκαλλιέργειας και των θερμοκηπιακών και φυτωριακών της εγκαταστάσεων, προσδίδουν στην παραγωγή της:   

- Γενετική ομοιομορφία

- Πιστοποιημένα προϊόντα (Virus Free)

- Απουσία παθογόνων και ασθενειών

- Ομοιομορφία ανάπτυξης

Σημαντική είναι και η ερευνητική δραστηριότητα της εταιρείας, η οποία ανέπτυξε την τελευταία δεκαπενταετία ένα μεγάλο αριθμό συνεργασιών με Ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, ινστιτούτα και άλλους φορείς, μέσα από εθνικά, ευρωπαϊκά αλλά και αυτοχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Μέσα από τέτοιες ερευνητικές διαδικασίες έχει αναπτύξει διαδικασία κλωνικής επιλογής ελληνικών ποικιλιών αμπέλου, που βασίζεται στην επιλογή, συγκριτικό πειραματισμό σχετικά με την αγρονομική συμπεριφορά και τέλος πειραματικές μικροοινοποιήσεις για τον καθορισμό των οινικών χαρακτηριστικών των επιλεγμένων κλώνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε λίγες μέρες η εφαρμογή του προσωπικού αριθμού  - Αλλάζει το σύστημα ραντεβού για νέα ταυτότητα

Σε λίγες μέρες η εφαρμογή του προσωπικού αριθμού -...

Μια τεράστια αλλαγή για τον πυρήνα των μητρώων του...

Πρόγραμμα κοινωνικού  τουρισμού ΔΥΠΑ: Συνεχίζεται το ενδιαφέρον συμμετοχής από τουριστικά καταλύματα  και ακτοπλοϊκές

Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού ΔΥΠΑ: Συνεχίζεται το...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις τουριστικών καταλυμάτων και...

Με αίτημα Μητσοτάκη διαγραφή Αυγενάκη από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας μετά το  περιστατικό με εργαζόμενο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Με αίτημα Μητσοτάκη διαγραφή Αυγενάκη από την Κ.Ο. της...

Διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας...

Καταργείται το Τέλος Χαρτοσήμου σε περισσότερες από 600 συναλλαγές

Καταργείται το Τέλος Χαρτοσήμου σε περισσότερες από 600...

Την κατάργηση του Τέλους Χαρτοσήμου για πάνω από 600...

Συνεχίζεται η άνοδος των τιμών των ακινήτων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία

Συνεχίζεται η άνοδος των τιμών των ακινήτων, σύμφωνα...

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η αύξηση των τιμών...

One Stop Liaison Office :  Ενημέρωση για τα Σχέδια Δράσης σχετικά με την ανάπτυξη  της Βιο-οικονομίας στην ΠΚΜ

One Stop Liaison Office : Ενημέρωση για τα Σχέδια Δράσης σχετικά...

 Σχετικά με τις στρατηγικές και τα σχέδια δράσης που...

80.000 έκαναν διακοπές  τον Ιούνιο με voucher  κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ

80.000 έκαναν διακοπές τον Ιούνιο με voucher κοινωνικού...

Συνολικά 79.977 επιταγές κοινωνικού τουρισμού 2023-2024 της...

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας: Ξεκινάει η διαβούλευση για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Αυτοδιοίκησης

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας: Ξεκινάει η διαβούλευση για...

Παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου και...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...