Ένσταση κατέθεσε ο δήμος Αλεξάνδρειας για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που έμεινε εκτός αξιολόγησης

Ένσταση κατέθεσε ο δήμος Αλεξάνδρειας για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που έμεινε εκτός αξιολόγησης

Ένσταση κατά της απόφασης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη μη αξιολόγηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του δήμου Αλεξάνδρειας κατέθεσε ο Δήμος, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Τετάρτης.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την αξιολόγηση εντάσσονται στο πρόγραμμα οι προτάσεις των Δήμων Βέροιας και Νάουσας, συνολικού προϋπολογισμού 7,7 εκατ. ευρώ, ενώ η πρόταση του δήμου Αλεξάνδρειας, ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, δεν εγκρίθηκε.

Ο κ. Γκυρίνης ενημέρωσε στο σώμα για την τεκμηριωμένη, όπως είπε, ένσταση που κατατέθηκε κατά της απόφασης και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της.

Μιλώντας στον «Λαό» για το θέμα της ένστασης αλλά και της πρότασης γενικότερα ο δήμαρχος εκτίμησε ότι το γεγονός να συμπεριλάβει στην πρόταση ευπαθείς ομάδες και ρομά, ίσως αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για την έγκριση, παρότι οι αρχικές εκτιμήσεις προέβλεπαν ότι αυτό θα ήταν στα πλεονεκτήματα του φακέλου. Όμως μετά την κατάθεση της πρότασης, βγήκε ένα πρόγραμμα ειδικά για τους Δήμους που έχουν ρομά στον πληθυσμό τους. «Την ώρα που πήγαιναν για αξιολόγηση τα σχέδια αστικής ανάπτυξης των Δήμων, η Περιφέρεια μας ενημέρωσε ότι για πέντε δήμους της Κεντρ. Μακεδονίας που έχουν ρομά θα διατεθούν 5 εκατ. από άλλο πρόγραμμα. Κάτι που δεν ήταν γνωστό πριν καταθέσουμε την πρόταση. Προφανώς αυτό επηρέασε την αξιολόγηση σε μεγάλο βαθμό, ίσως να είναι και η βασική αιτία. Εμείς πάντως κάναμε την ένσταση. Το παλεύουμε για την τύχη της και είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι.

 

Όχι στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας

Για το αν υπάρχει συγκεκριμένη μεθόδευση ώστε να οδηγηθεί η αποκομιδή των σκουπιδιών στα χέρια ιδιωτών ρώτησε τον δήμαρχο ο τέως δήμαρχος Φώτης Δημητριάδης, σημειώνοντας πως παρότι ο στόλος των απορριμματοφώρων είναι αρκετός, δεν χρησιμοποιείται λόγω βλαβών, με αποτέλεσμα να κινούνται τρία απορριμματοφόρα επί 16-17 ώρες καθημερινά, γεγονός που θα προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα στον τομέα της καθαριότητας με την άνοδο της θερμοκρασίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Αλευράς και Γιώργος Σπυρίδης, διατυπώνοντας την αντίθεσή τους σε πιθανή ιδιωτικοποίηση των σκουπιδιών στον δήμο Αλεξάνδρειας.

Απαντώντας ο δήμαρχος κ. Γκυρίνης τόνισε ότι στον βαθμό που οι δυνάμεις του δήμου, ο εξοπλισμός και το προσωπικό διασφαλίζουν την αποκομιδή και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, τέτοια παρέμβαση ιδιωτικοποίησης δεν πρόκειται να γίνει. Εάν υπάρξει πρόβλημα όμως, θα υπάρξουν σκέψεις, προτάσεις και τοποθετήσεις, που θα έρθουν στο δημοτικό συμβουλίου για να συζητηθούν.

 

Συγχαρητήρια στους αθλητές

Ο δήμαρχος συνεχάρη τους αθλητές αλλά και τους μαθητές του δήμου Αλεξάνδρειας για τις διακρίσεις τους. Συγκεκριμένα συνεχάρη τον Νίκο Τουλίκα, τον Στέφανο Τζουμακάρη και τον Αντώνη Κούγκα για τις αθλητικές τους διακρίσεις, καθώς και τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας για την επιτυχημένη συμμετοχή τους στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής.

Στη συνέχεια όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι πήραν τον λόγο και συνεχάρησαν τους αθλητές και τους μαθητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεδριάζει την Τετάρτη 10/7 η Δημοτική Επιτροπή Βέροιας

Συνεδριάζει την Τετάρτη 10/7 η Δημοτική Επιτροπή...

 Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Βέροιας...

Κυκλοφόρησε το βιβλίο της Λογοτεχνικής συντροφιάς Νάουσας

Κυκλοφόρησε το βιβλίο της Λογοτεχνικής συντροφιάς...

Μόλις κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο «Ἀνάλεκτο»,...

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Ημαθίας από 7/7 έως 10/7/24

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της...

Από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ανακοινώθηκε διακοπή ηλεκτρικού...

Το υποβαθμισμένο τηλεοπτικό τοπίο,η ευθύνη  των θεσμών και η επιβαλλόμενη αντίδραση του πολίτη

Το υποβαθμισμένο τηλεοπτικό τοπίο,η ευθύνη των θεσμών...

Γράφει ο Αναστάσιος ΒασιάδηςΟι διάφορες  έρευνες...

Τάσος Μπαρτζώκας στον FM100:  Στόχος να κάνουμε την  καθημερινότητα του πολίτη καλύτερη (ΒΙΝΤΕΟ)

Τάσος Μπαρτζώκας στον FM100: Στόχος να κάνουμε την ...

Για θέματα της επικαιρότητας μίλησε σε συνέντευξη που...

ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ  ΑΝΑΚΑΤΟΣΟΥΡΑ…

ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΤΟΣΟΥΡΑ…

Μιλούσαμε στον Πληθυντικό όταν οι έρωτες μπήκαν στη...

H Πρωτοβουλία για το Παιδί  συνυπογράφει κείμενο της  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ: Συνεργασία για το ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ

H Πρωτοβουλία για το Παιδί συνυπογράφει κείμενο της ...

H Πρωτοβουλία για το Παιδί,  μαζί με περισσότερες από 60...

Ερώτηση Κοτίδη στη Βουλή  για την κάλυψη θέσης Επιμελητή  Κοινωνικής Αρωγής Βέροιας

Ερώτηση Κοτίδη στη Βουλή για την κάλυψη θέσης...

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Ημαθίας της Ελληνικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...