Εκδήλωση του Ομίλου  Inner Wheel Βέροιας  για τη γιορτή της Γυναίκας

Εκδήλωση του Ομίλου Inner Wheel Βέροιας για τη γιορτή της Γυναίκας

Πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου 2017 εκδήλωση του Ομίλου Inner Wheel Βέροιας για τη γιορτή της Γυναίκας στην πιτσαρία «ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ».

Μία γιορτή που μας κάνει περήφανες όλες τις γυναίκες για τις κατακτήσεις, για τους σκληρούς αγώνες και τις μαχητικές διεκδικήσεις μέσα από ακριβά τιμήματα και οδυνηρές θέσεις.

Ευκαιρία για την εκδήλωση αυτή ήταν η σκέψη να κάνουμε σαν Όμιλος κάποια προσφορά σε μία ΜΑΝΟΥΛΑ που θα φέρει το πρώτο κοριτσάκι της στον κόσμο μέσα στο 2017, σε συνεργασία με τον Ροταριανό Όμιλο Βέροιας.

Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος του Ομίλου Βιβή Ιατροπούλου, η οποία ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους που συνεισέφεραν τα απαραίτητα είδη bebe που χρειάζεται ένα νεογέννητο μωρό.

 Μετά την καθιερωμένη προσευχή από την Προπρόεδρο του Ομίλου I.W. Βέροιας Γιώ Κοντοπούλου, έδωσε τον λόγο στην ομιλήτρια της εκδήλωσης Αναπληρωματική Εθνική Εκπρόσωπο της 247 Περιφέρειας I.W. Ελλάδας και μέλος του Ομίλου μας Βιβή Γκουντή – Δουλγέρογλου, η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Από την Γυναίκα έρχεται ΝΕΑ ΖΩΗ» «Μία γιορτή η οποία καθιερώθηκε το 1910 με πρόταση της Γερμανίδας σοσιαλίστριας Clara Zetlan και γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1911. Με την ευκαιρία δε της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας η UNICEF επισημαίνει ότι τα κορίτσια αντιμετωπίζουν πολύ μεγαλύτερα εμπόδια για να πάνε στο σχολείο, βιώνουν τη βία και την κακοποίηση, ζουν τις συνέπειες επιβλαβών πρακτικών όπως ο ακρωτηριασμός γεννητικών οργάνων καθώς κι άλλες σοβαρές παραβάσεις των δικαιωμάτων τους».

Συνεχίζει δε την ομιλία της με κάποιες ρήσεις που διατηρούν τη δύναμή τους μέσα στον χρόνο και απευθύνονται στις γυναίκες, εμπνέονται από τις γυναίκες, σχολιάζουν τις γυναίκες οι οποίες γράφτηκαν από πολύ μεγάλους άνδρες.

Ανέπτυξε δε με γλαφυρότητα το θέμα της, με την πρώτη θέση της ΓΥΝΑΙΚΑΣ – ΜΑΝΑΣ να κατέχει η ΠΑΝΑΓΙΑ, η οποία είναι ανώτερη και από τους αγγέλους στον ουρανό.

Ανέφερε ότι «κατά τη Μυθολογία το πρώτο παιδί του Κρόνου και της Ρέας, ήταν η Θεά Εστία. Αυτή επινόησε το σπίτι, όπου στο κέντρο όλα γύριζαν γύρω από την οικογενειακή Εστία όπου ήταν αναμμένη και η φωτιά που συμβολίζει την φλόγα της αγάπης και της ενότητας, απαραίτητα στοιχεία σε μια οικογένεια. Η εστιάδα της οικογένειας, της Κοινωνίας και της Ιστορίας είναι η ΓΥΝΑΙΚΑ. Έχει το προνόμιο να κρατάει αναμμένη τη φλόγα του Θεού, του Πολιτισμού, του Ηρωισμού και του αγιασμού μέσα στην Ιστορία του Κόσμου.

Η Γυναίκα δίνει και διαμορφώνει τη ζωή. Τα πρωτεία της Μητρότητας είναι πρωτεία αναμφισβήτητα δικά της.

Κλείνοντας την ομιλία της αναφέρθηκε σε ένα γράμμα από ένα αγέννητο μωρό που βρήκε στο διαδίκτυο που την συγκίνησε ιδιαίτερα όπως και όλες και όλους τους παρευρισκόμενους όταν το ακούσαμε.

«Αγαπημένη Μανούλα!

Αισθάνομαι τόσο ωραία μαζί σου. Ακούω τους χτύπους της καρδιάς σου και από χαρά χοροπηδάω. Το αίμα σου περνάει με τόση ζεστασιά από μέσα μου και νοιώθω πόσο χαίρεσαι για μένα. Αισθάνομαι ότι με αγαπάς μα κι εγώ σε αγαπώ πάρα πολύ.

Και όταν καμιά φορά είσαι λυπημένη γλείφω το δαχτυλάκι μου και έτσι παρηγοριέμαι. Την μεγαλύτερη όμως χαρά την έχω όταν ο πατερούλης χαϊδεύει την κοιλίτσα σου και μου στέλνει μηνύματα, τότε εγώ τεντώνομαι για να του δείξω πόσο μεγάλωσα!!!

Ω! Πόσο ωραίο είναι να ζεις! Είμαι καλά και ασφαλής μαζί σας. Ευχαριστώ το Θεό για τη ζωή. Το δικό σας μωράκι . . .»

Ελπίζουμε κι εμείς  σαν Όμιλος να δώσαμε λίγη χαρά στη νέα Μανούλα με την μικρή προσφορά μας για να αισθανθεί το μωρό ασφάλεια και χαρά.

Το φετινό σύνθημα του Διεθνούς Inner Wheel είναι: «ΑΓΓΙΞΕ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ» κι εμείς στην εκδήλωση αυτή αγγίξαμε πολλές καρδιές που ήλθαν μαζί μας και βοήθησαν στην όμορφη προσφορά και τις ευχαριστούμε από τα βάθη της δικής μας καρδιάς.

• Τον Πρόεδρο του Ροταριανού Ομίλου Βέροιας Νίκο Καλαϊτζή, τον Προδιοικητή της 2480 Ροταριανής Περιφέρειας Βασίλη Ιατρόπουλο και όλους τους Ροταριανούς του Ομίλου Βέροιας για την αγορά του παρκοκρέβατου.

• Την Αλεξάνδρα Αρίζου και τους Γονείς της για το καρότσι.

• Την Κατερίνα Μασούρα για την προσφορά παιδικών ειδών από το φαρμακείο της.

• Τις φίλες και τους φίλους του Ομίλου μας, Ριρή Δουλγέρογλου, Ειρήνη Γκουντή, Σοφία Γκουντή – Μαραντίδου, Αντωνία Κωστή, Κυρία Μαρίνα και Δημήτρη Γκουντή για τα διάφορα παιδικά είδη.

• Όλα τα μέλη του Ομίλου Inner Wheel Βέροιας για τα πάρα πολλά είδη bebe που έχει ανάγκη ένα μωράκι.

• Τέλος, τον ιδιοκτήτη της πιτσαρία «ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ» για το όμορφο δείπνο και τη χρηματική προσφορά του στον κουμπαρά της αγάπης του Ομίλου μας για μελλοντική προσφορά μας.

Μία πολύ όμορφη εκδήλωση του Ομίλου Inner Wheel Βέροιας έκλεισε γεμάτη προσφορά και συγκίνηση.

Ελπίζουμε και αισιοδοξούμε η μεγάλη μας οργάνωση Inner Wheel να συνεχίσει να αναγάγει την ΠΡΟΣΦΟΡΑ μετά τη ΦΙΛΙΑ και την ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ σε βιώματα ΕΥΤΥΧΙΑΣ που μας έκανε να στραφούμε στον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ο οποίος αποτελεί μία μεγάλη δύναμη ΕΛΠΙΔΑΣ για τον σύγχρονο κόσμο μας.

 

Εκ του Ομίλου

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναβάλλεται η θεατρική παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας λόγω κακοκαιρίας

Αναβάλλεται η θεατρική παράσταση «Πλούτος» του...

Αναβάλλεται η θεατρική παράσταση «Πλούτος» του...

Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω...».  Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024  στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας

Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω...». ...

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και ...

Αποστολή του Λυκείου των Ελληνίδων Βέροιας στη Μυροβόλο Χίο

Αποστολή του Λυκείου των Ελληνίδων Βέροιας στη...

Μια ομάδα από χορευτές και φίλους του Λυκείου των ...

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ: «Μαζί, με τα τραγούδια  που αγαπάμε…» Συναυλία  με τους Κωνσταντίνο  και Ματθαίο Τσαχουρίδη

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ: «Μαζί, με τα τραγούδια ...

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας – Εθνική Βιβλιοθήκη...

Πέμπτη 25 Ιουλίου: Ο ΑΜΛΕΤ του Σαίξπηρ στο θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη»

Πέμπτη 25 Ιουλίου: Ο ΑΜΛΕΤ του Σαίξπηρ στο θέατρο Άλσους...

 -Σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη με τον Αναστάση...

ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΣΕΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΣΕΛΙΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΣΕΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ...

Ο Πολιτιστικός Τουριστικός Όμιλος Σελίου ξεκινάει...

Συνεχίστηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις του Naoussa Summer Festival 2024 (ΦΩΤΟΣ)

Συνεχίστηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις του Naoussa Summer...

Με μια θεατρική παράσταση και δυο συναυλίες,...

18ο Καλοκαιρινό Αντάμωμα στο Πολυδένδρι Ημαθίας

18ο Καλοκαιρινό Αντάμωμα στο Πολυδένδρι Ημαθίας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυδένδρου σας προσκαλεί...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...