Απολογισμός του προέδρου για τα πεπραγμένα της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης

Απολογισμός του προέδρου για τα πεπραγμένα της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης

Έληξε χθες η θητεία των Δ.Σ. των Σχολικών Επιτροπών Δήμου Βέροιας και ένα σύντομο απολογισμό έκανε χθες ο πρόεδρος της Α/θμιας σχολικής Επιτροπής Διονύσης Κουλουριώτης σε συνέντευξη Τύπου που κάλεσε παρουσία του αντιπροέδρου Γ. Κάκαρη και των μελών, εκπαιδευτικών Κώστα Ζιάκα και Όλγας Χολέβα.

Σύμφωνα με τα ενημερωτικά στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος και αφορούν την περίοδο από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως και χθες, η Επιτροπή «με χρηστή και συμμαζεμένη διαχείριση» ανταποκρίθηκε στην κάλυψη του Δήμου και ανταπεξήλθε αισίως, παρά το δύσκολο οικονομικά περιβάλλον.

«Αναλάβαμε ένα ταμείο 105.162 ευρώ, το χρέος όμως προς τον Δήμο Βέροιας για την αποπληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος του 2013-2014 ήταν 172.420 ευρώ. Και αυτό γιατί με απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου έπρεπε η σχολική επιτροπή να πληρώνει από τα χρήματα που έπαιρνε για τις λειτουργικές της δαπάνες την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος και μάλιστα αναδρομικά από την αρχή του 2013.

Λες και ήθελαν να τιμωρήσουν την σχολική κοινότητα, αφού πληρώνοντας το ηλεκτρικό ρεύμα προς το Δήμο μειώνονται κατά πολύ τα χρήματα που θα μπορούσαν να διατεθούν για τις ανάγκες των σχολείων» τόνισε ο κ. Κουλουριώτης και πρόσθεσε: «Το ηλεκτρικό ρεύμα που εκλήθη να πληρώσει η επιτροπή από το 2013 έως και 31-12-2015 ήταν 314.015 ευρώ από τα οποία έχουν αποπληρωθεί τα 287.234,50 ευρώ και οφείλεται η τελευταία δόση 26.780,50 ευρώ. Τα έξοδα της πρωτοβάθμιας επιτροπής για θέρμανση, με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, είναι το ποσό που αντιστοιχεί σε 200.000 λίτρα, ενώ της δευτεροβάθμιας 150.000 λίτρα το χρόνο.

Για είδη καθαρισμού 19.723 ευρώ για την πρωτοβάθμια και 14.715 ευρώ για τη δευτεροβάθμια. Με την τιμή του πετρελαίου όπως αυτή διαμορφώνεται έχουμε αμέσως μια διαφορά στα έξοδα 55.000 ευρώ περίπου το χρόνο, παραπάνω για την πρωτοβάθμια. Η κατανομή από την επιτροπή παιδείας του Δήμου γίνεται 50-50. Έτσι, είμασταν αναγκασμένοι να κάνουμε οικονομία για να βγάλουμε τη χρονιά. Και όμως με όλα αυτά τα οικονομικά προβλήματα καταφέραμε με στοχευμένες αγορές να εξοπλίσουμε όλα τα σχολεία του Δήμου με ό,τι χρειαζόταν. Έχουμε βάλει υπολογιστές και προτζέκτορες σε κάθε αίθουσα και έχουμε αντικαταστήσει τα πολύ παλιά φωτοτυπικά, ενώ κάναμε σε κάθε σχολείο αίθουσες πληροφορικής όπως επιβάλλεται από το σχολικό πρόγραμμα του 2016».

Πέρα από την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών η Σχολική Επιτροπή άφησε και μία «αποθήκη» με 5 Η/Υ, 13 οθόνες, 3 προτζέκτορες, 2 εκτυπωτές, 160 κουτιά με φωτοτυπικό χαρτί και ένα ταμείο με 118.039,19 ευρώ, ενώ 113.778 ευρώ από χρηματοδότηση, θα προστεθούν στο λογαριασμό της Επιτροπής, μετά την απόφαση του επόμενου δημοτικού συμβουλίου.

«Η επιτροπή έκανε ότι καλύτερο από την αρχή της λειτουργίας της. Νομίζω πως έγινε ένα μικρό θαύμα, μια σημαντική δουλειά, με ισονομία, αντικειμενικότητα, εξοικονόμηση πόρων και συμμάζεμα. Ας μην ξεχνάμε και τον μεγάλο μαθητικό πληθυσμό της α/θμιας εκπαίδευσης, αλλά και την παλαιότητα πολλών σχολικών κτιρίων» τόνισε ο κ. Κάκαρης κάνοντας λόγο -όπως και ο πρόεδρος- για άνισο καταμερισμό μεταξύ των δύο επιτροπών.

«Μακάρι η επόμενη διοίκηση να κάνει το μισό από την απελθούσα», συμπλήρωσε.

Πολύ θετικό χαρακτήρισε ο κ. Ζιάκας, το γεγονός ότι δεν κόπηκαν χρήματα από τις σχολικές επιτροπές ενώ η κα Χολέβα επεσήμανε ότι «αυτό που πέτυχε η επιτροπή θέλει άνθρωπο με ιδιαίτερες ικανότητες ώστε να το διαχειριστεί σωστά (εννοώντας τον πρόεδρο) και εξέφρασε την ικανοποίηση των μελών για την άψογη συνεργασία με τον κ. Κουλουριώτη.

Ο απελθών πρόεδρος, τέλος, ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την εμπιστοσύνη και την άριστη συνεργασία, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, τα μέλη της επιτροπής, τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας, τους διευθυντές των σχολείων, τους εθελοντές σχολικούς τροχονόμους και όσους εργάζονται για την καλή λειτουργία των σχολείων.

Σοφία Γκαγκούση

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συγχαρητήρια επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας

Συγχαρητήρια επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας

Η Πρόεδρος και τα μέλη της Διοίκησης του Εμπορικού...

«Η φύση δεν φυλακίζεται»-Φόρος Τιμής στον εικαστικό, φυσιολάτρη και σύγχρονο φιλόσοφο της Βέροιας Θανάση Λέτσιο

«Η φύση δεν φυλακίζεται»-Φόρος Τιμής στον εικαστικό,...

Γράφει ο Αλέξανδρος Αθανασίου Λέτσιος Τον πρέποντα...

ΥΠΠΟ: Εγκρίσεις ύψους 2.009.000 ευρώ για δράσεις κι εκδηλώσεις πολιτιστικών φορέων  -Τρεις επιχορηγήσεις στην Ημαθία

ΥΠΠΟ: Εγκρίσεις ύψους 2.009.000 ευρώ για δράσεις κι...

Εγκρίσεις συνολικού ύψους 2.009.000 ευρώ ανακοινώνονται...

Η κίνηση  του Μητροπολίτη από 31/7 έως 7/8

Η κίνηση του Μητροπολίτη από 31/7 έως 7/8

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

Έφυγε από τη ζωή η Φανή Μωυσίδου σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Φανή Μωυσίδου σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024...

Την Κυριακή 4 Αυγούστου: Πεζοπορία στο Βέρμιο προς τη θέση

Την Κυριακή 4 Αυγούστου: Πεζοπορία στο Βέρμιο προς τη...

Την Κυριακή 4 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η...

Ευχαριστήριο για τη δωρεά φαρμάκων και  αναλώσιμων ειδών στο Κοινωνικό Φαρμακείο Αλεξάνδρειας

Ευχαριστήριο για τη δωρεά φαρμάκων και αναλώσιμων...

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος του Τμήματος Κοινωνικής...

Συγχαρητήριο του 1ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας

Συγχαρητήριο του 1ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας

Συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...