Τις ξεχωριστές επιτυχίες των αποφοίτων των βρετανικών πανεπιστημίων γιορτάζει η εκδήλωση του Βρετανικού Συμβουλίου «Alumni Awards», αναδεικνύοντας τον αντίκτυπο και την αξία της ανώτατης εκπαίδευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι φιναλίστ είναι εξέχουσες φυσιογνωμίες στα πεδία τους, και έχουν χρησιμοποιήσει την πείρα που αποκόμισαν από τις σπουδές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, συνεισφέροντας στην κοινωνία, στον επαγγελματικό τους τομέα και τη χώρα τους.
Μία από αυτές τις εξέχουσες φυσιογνωμίες και ο Ημαθιώτης Νίκος Ορδουλίδης, που έχει προτείνει νέους τρόπους για την προσέγγιση της λαϊκής μουσικής, τους οποίους έχει εισαγάγει στη διδασκαλία του στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου. Ο Derek Scott, Καθηγητής Critical Musicology στο School of Music του Πανεπιστημίου του Leeds, θεωρείται ως ένας από τους ακαδημαϊκούς οι οποίοι οικοδόμησαν το επιστημονικό υπόβαθρο του πεδίου της popular musicology. Ο όρος μεταφράστηκε στην ελληνική και μορφοποιήθηκε μέσω της έρευνας του Ν. Ορδουλίδη. Άνοιξε δε νέους ακαδημαϊκούς ορίζοντες για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και την κοινωνία.
Την περίοδο αυτή ο Ν. Ορδουλίδης επικεντρώνεται στο The Eastern Piano Project, ένα ερευνητικό εγχείρημα το οποίο ασχολείται με τον ρόλο του πιάνου στις τροπικές μουσικές παραδόσεις.
Ο Derek Scott σχολιάζει πως ο Ν. Ορδουλίδης στη διδακτορική του διατριβή ασχολήθηκε με τη μουσική του Βασίλη Τσιτσάνη, και ότι πρόσφατα εξέδωσε ένα βιβλίο το οποίο έχει στο επίκεντρο τη λόγια διαμεσολάβηση στην ελληνική λαϊκή μουσική, εξετάζοντας τις ρητορικές γύρω από τη σχέση του τραγουδιού του Βασίλη Τσιτσάνη Συννεφιασμένη Κυριακή και του ύμνου της ορθόδοξης παράδοσης Τη Υπερμάχω.
Επιπλέον, ο Ν. Ορδουλίδης έλαβε και το μεταπτυχιακό του από το πανεπιστήμιο του Leeds με ειδίκευση στη Μουσική Εκτέλεση. Ως μέρος του εγχειρήματος Applied Performance του προγράμματος σπουδών του μεταπτυχιακού, ο Ν. Ορδουλίδης παρουσίασε μία φιλόδοξη σύνθεση ενός κύκλου ποιημάτων για πιάνο και φωνή, ο οποίος παρουσιάστηκε και ηχογραφήθηκε σε διάφορους χώρους.