Προσφορά για την εξαγορά της ΕΝΚΛΩ από το επενδυτικό ταμείο AiglonSL. Επιστολή εργαζομένων για την καθυστέρηση στη διαδικασία επαναλειτουργίας

Προσφορά για την εξαγορά της ΕΝΚΛΩ από το επενδυτικό ταμείο AiglonSL. Επιστολή εργαζομένων για την καθυστέρηση στη διαδικασία επαναλειτουργίας

Ολοκληρώθηκε επιτέλους την Παρασκευή από συνεργάτες του ενδιαφερόμενου επενδυτή η επιθεώρηση των εγκαταστάσεων της πρώην ΕΝΚΛΩ, με επισκέψεις στις μονάδες Νάουσας, Πέλλας και Θεσσαλονίκης. Πλέον το επενδυτικό ταμείο AiglonSL έχει πλήρη εικόνα των εγκαταστάσεων και αναμένεται να καταθέσει συγκεκριμένη προσφορά για την εξαγορά της πτωχευμένης με προοπτική επαναλειτουργίας των τριών εργοστασίων.

Την ίδια ώρα, όμως, συνεχίζεται και εντείνεται ο προβληματισμός των εργαζομένων που υποστηρίζουν το σχέδιο επαναλειτουργίας, δεδομένου ότι την περασμένη Δευτέρα εκποιήθηκε μέρος μηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου ΄Δούδος΄ της ΕΝΚΛΩ στη Θεσσαλονίκη. Σε σχετική επιστολή τους αναφέρουν:

 

Σήμερα 24/2/2017 ολοκληρώθηκε η επιθεώρηση των εγκαταστάσεων της ΕΝΚΛΩ από το Επενδυτικό Ταμείο AiglonSLP, το οποίο μας έχει κοινοποιήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον του σχετικά με εγκαταστάσεις της ΕΝΚΛΩ στο πλαίσιο που ορίζει ο Πτωχευτικός Κώδικας.

Η ολοκλήρωση της επιθεώρησης, δυστυχώς για εμάς, ολοκληρώνεται τέσσερις μήνες και πλέον από τότε που κοινοποιήθηκε το ενδιαφέρον του Επενδυτικού Ταμείου. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πως για μια διαδικασία που απαιτεί τρείς- τέσσερις ημέρες δεν βρέθηκε χρόνος από την κυρία σύνδικο πτωχεύσεως ώστε να ολοκληρωθεί αυτή άμεσα μετά την εκδήλωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος ,ενώ στο ίδιο διάστημα των τεσσάρων μηνών συμβαίνουν τα εξής :

1. Επισκέψεις στα εργοστάσια μεταπρατών ,συνοδεία συνδίκου, που ενδιαφέρονται να αγοράσουν μέσω πλειστηριασμών κομμάτι ,κομμάτι μηχανολογικό εξοπλισμό εργοστασίων. Την Δευτέρα 20/2/2017 εκποιήθηκε μέρος μηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου της ΕΝΚΛΩ ‘’Δούδος’’ στην Θεσσαλονίκη. Για τον πλειστηριασμό αυτόν τόσο οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαν εκφράσει γραπτώς την διαφωνία τους ήδη από τον Οκτώβριο του 2016, όσο και το Ι.Κ.Α όπως έχουμε πληροφορηθεί.

2. Να ‘’απαγορεύεται’’ η παρουσία πρώην εργαζομένων στους προς επιθεώρηση εργοστασιακούς χώρους από την κυρία σύνδικο για την πρόληψη τυχόν επεισοδίων!! Επεισόδια οι πρώην εργαζόμενοι δε έχουν κάνει ποτέ ,αντίθετα πάντα φρόντιζαν να μην πλημμυρίζουν οι βιομηχανικοί χώροι!!

3. Να ειδοποιούνται πρώην συνάδελφοι μας να εργαστούν στην αποξήλωση μηχανημάτων που πλειστηριάζονται, την ίδια στιγμή που οι πάντες γνωρίζουν ότι και επιχειρησιακός σχεδιασμός για την λειτουργία κάποιων εγκαταστάσεων υπό νέο εταιρικό καθεστώς υπάρχει και επενδυτικό ενδιαφέρον στα πλαίσια της Πτωχευτικής διαδικασίας έχει εκφραστεί.

4. Κυβέρνηση, το σύνολο των φορέων των πόλεων μας, οι Περιφέρειες , οι Επαγγελματικοί Σύλλογοι , Συνδικαλιστικά Σωματεία, Εκκλησία , τοπικοί Βουλευτές και κυρίως η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, στηρίζει τον αγώνα μας ώστε να επανακάμψουν βιώσιμες θέσεις εργασίας στις πόλεις μας.

Αυτό που παρατηρούμε έως τώρα είναι ότι επιδεικνύεται, η μέγιστη ‘’επιμέλεια’’ όσον αφορά τη διενέργεια πλειστηριασμών, η συστηματική προσπάθεια εμφάνισης δήθεν προβλημάτων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού που τελικά βλάπτει την χώρα και όχι μόνο τους πρώην εργαζόμενους και τέλος μέσω της καθυστέρησης των διαδικασιών η βέβαιη απαξίωση των εγκαταστάσεων της πτωχευμένης ΕΝΚΛΩ. Είναι ήδη θλιβερή η εικόνα κάποιων εγκαταστάσεων της ΕΝΚΛΩ που μέρα με την μέρα καταρρέουν. Η απάντηση στην πλήρη απαξίωση δεν είναι ‘’άντε να τα εκποιήσουμε όλα κομμάτι, κομμάτι’’, αλλά η δημιουργική, όπου είναι ακόμη δυνατόν ,αξιοποίηση τους.

Περιμένουμε να δούμε την αντίδραση και των υπολοίπων πιστωτών σε όλα τα παραπάνω, μια και ο καθένας οφείλει να φροντίζει για τα δικά του συμφέροντα. Ως τώρα πάντως οι μόνοι που ευνοούνται από την παραπάνω κατάσταση είναι οι γνωστοί σε όλους μας μεταπράτες (βλέπε κοράκια).

Οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΝ ΚΛΩ έχουν περάσει τόσα πολλά τα τελευταία χρόνια ώστε να μην παραιτούνται τόσο εύκολα όσο κάποιοι-κάποιες επιθυμούν, γιατί γνωρίζουν ότι ‘’ότι είναι δήθεν νόμιμο δεν είναι σίγουρα και ηθικό’’.

 

Έπονται υπογραφές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Σοφία Ιωαννίδου σε ηλικία 82 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Σοφία Ιωαννίδου σε ηλικία 82 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024...

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής στο Λουτρό Ημαθίας

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής στο Λουτρό...

Την Κυριακή 7 Ιουλίου πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίας...

Μητροπολίτης Βεροίας: «Κανείς δεν στέκεται αδιάφορος στον διαμελισμό της Κύπρου»
Συνεδριάζει την Τετάρτη 10/7 η Δημοτική Επιτροπή Βέροιας

Συνεδριάζει την Τετάρτη 10/7 η Δημοτική Επιτροπή...

 Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Βέροιας...

Κυκλοφόρησε το βιβλίο της Λογοτεχνικής συντροφιάς Νάουσας

Κυκλοφόρησε το βιβλίο της Λογοτεχνικής συντροφιάς...

Μόλις κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο «Ἀνάλεκτο»,...

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Ημαθίας από 7/7 έως 10/7/24

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της...

Από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ανακοινώθηκε διακοπή ηλεκτρικού...

Το υποβαθμισμένο τηλεοπτικό τοπίο,η ευθύνη  των θεσμών και η επιβαλλόμενη αντίδραση του πολίτη

Το υποβαθμισμένο τηλεοπτικό τοπίο,η ευθύνη των θεσμών...

Γράφει ο Αναστάσιος ΒασιάδηςΟι διάφορες  έρευνες...

Τάσος Μπαρτζώκας στον FM100:  Στόχος να κάνουμε την  καθημερινότητα του πολίτη καλύτερη (ΒΙΝΤΕΟ)

Τάσος Μπαρτζώκας στον FM100: Στόχος να κάνουμε την ...

Για θέματα της επικαιρότητας μίλησε σε συνέντευξη που...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...