Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο Επιμελητήριο Ημαθίας η επετειακή εκδήλωση (50 χρόνια) από την πρώτη καλλιέργεια των κηπευτικών στα θερμοκήπια του Αγίου Γεωργίου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού. Με «στόχο να θυμηθούμε την ιστορία και να ενημερωθούμε για τις τελευταίες εξελίξεις» όπως τόνισε καλωσορίζοντας τον κόσμο ο πρόεδρος Φάνης Κουτρουλιάς.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: ο βουλευτής Χρήστος Αντωνίου, ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, ο γ.γ. Οικονομικών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρης Τσαγκαλίδης, ο πρόεδρος της Κενρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης Δημήτρης Χαμπίδης, ο εκπρόσωπος του αντιπεριφερειάρχη Νίκος Τσούντας, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, επιχειρηματίες, παραγωγοί κ.ά.
Τους καλεσμένους χαιρέτισε εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου ο πρόεδρος του Μεταποιητικού Τμήματος Τάσος Γιάγκογλου, εστιάζοντας στην εξειδίκευση που έχει επιτύχει τόσα χρόνια με εντυπωσιακά αποτελέσματα ο Άγιος Γεώργιος, το ισχυρό brande που απέκτησε στα κηπευτικά και ιδίως την πιπεριά, τονίζοντας παράλληλα ότι το Επιμελητήριο θα είναι πάντα ένα θερμοκήπιο για όλους τους επιχειρηματίες προσφέροντας εκπαίδευση, συμβουλευτική, ενημέρωση και επιμόρφωση.
Στο ότι οι προσπάθειες του Αγίου Γεωργίου βοήθησαν ώστε να επιτύχει υψηλή προστιθέμενη αξία οι παραγωγοί στάθηκε στον χαιρετισμό του ο βουλευτής Χρήστος Αντωνίου, ενώ ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης μίλησε για τα ισχυρά brande της Ημαθίας στο πεδινό ή ορεινό κομμάτι της, σημειώνοντας ότι πρέπει να είναι τριπλός ο στόχος όλων: η βελτιστοποίηση της ποιότητας, η μεγιστοποίηση παραγωγής και η μείωση του κόστους. Στη στόχευση εκπαίδευσης των νέων αγροτών και της ανάδειξης των προϊόντων στάθηκε ο εκπρόσωπος του αντιπεριφερειάρχη Νίκος Τσιούντας.
Στην ημερίδα ακολούθησαν τοποθετήσεις με τα εξής θέματα:
Ιστορική αναδρομή στην καλλιέργεια κηπευτικών στον Άγιο Γεώργιο από τον Ιωάννη Ξενιτίδη, Εκπαιδευτικό.
Τα οφέλη των κηπευτικών στην υγεία και η διατροφική αξία της πιπεριάς από την Παπαναστασίου Πολυξένη-Μαρία Διαιτολόγο - Διατροφολόγο.
Οι σύγχρονες Τεχνολογίες και Τεχνικές για Αειφορική Παραγωγή Κηπευτικών υπό Κάλυψη σε Μεσογειακές Συνθήκες από τον Δρ. Κωνσταντίνο Λίτρα, Ομότιμο Καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Η Πιστοποίηση Αγροτικών προϊόντων. Η διαδικασία, το κόστος και χρησιμότητα της από το Γεώργιο Πεχλιβανίδης Γεωπόνο.
Τα σχέδια βελτίωσης, επενδυτικό εργαλείο για αγρότες από την Τσιάκα Μαρία βιολόγο
Οργανώσεις & Ομάδες παραγωγών: Διαδικασία Αναγνώρισης & Οφέλη από τον Μέλλιο Αντώνιο γεωπόνο.
Οι ευκαιρίες, τα εμπόδια και οι δυνατότητες από τον Χρήστο Γιαννακάκη, πρόεδρο της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας.