Μετρήσιμη η άνοδος του τουριστικού ρεύματος στη Θεσσαλονίκη, αγγίζει τα τελευταία χρόνια το 75%, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων ετών. Με αύξηση των διανυκτερεύσεων στην πόλη από 1.300.000 στις 2.200.000. Για μια πόλη που σπάνια συζητούσε για τουρισμό, κάτι που πλέον αποτελεί στρατηγική επιλογή, με τη δημιουργία ενός ισχυρού και εξειδικευμένου χαρτοφυλακίου πολιτικών και προϊόντων, βασισμένου στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.
Κατά συνέπεια, είναι εκ των ων ουκ άνευ η συμμετοχή του δήμου Νάουσας στη διεθνή έκθεση του Τελ Αβίβ, αυτές τις μέρες, στο πλαίσιο της συνεργασίας που ξεκίνησαν τα δύο τελευταία χρόνια οι δήμοι Θεσσαλονίκης και Νάουσας. Με τον δήμο Νάουσας να στέκεται δορυφορικά στους σχεδιασμούς τουριστικής πολιτικής της συμπρωτεύουσας, παράλληλα με τους δικούς του σχεδιασμούς στον τομέα.
Το Τελ Αβίβ παραμένει παραδοσιακά μια δυνατή αγορά για τη Θεσσαλονίκη, λόγω της ιδιαίτερης πολιτιστικής σύνδεσης με την πόλη. Με επίσης ισχυρή την πολιτιστική του σύνδεση με την ισραηλινή κοινότητα εδώ και πολλά χρόνια ο δήμος Βέροιας, και με σχεδιασμό σε εξέλιξη, πρέπει να έχει βαρύνουσα θέση στη συνέργεια αυτή.
Στον τουρισμό δεν χωράνε σύνορα, ειδικά μεταξύ γειτονικών περιοχών. Στον βαθμό που οι πολιτικές επηρεάζουν θετικά σε όποιον βαθμό τον περίγυρο των πόλεων που ενίοτε έχουν την πρωτοβουλία, κάθε πόλη και κάθε δήμος επιβάλλεται να ακουμπά στον γείτονά του, εμπλουτίζοντας το τουριστικό προϊόν με τη δική του δυναμική και καθιστώντας το ‘πακέτο’ ελκυστικότερο. Και τις δυνατότητες επιτυχίας μεγαλύτερες.