«Μεσογειακή διατροφή είναι η λιτή διατροφή μετά τον μόχθο». Αυτό ήταν το τελικό συμπέρασμα της ομιλίας της κλινικής διαιτολόγου-διατροφολόγου Αγγελικής Αποστόλου, στην πρόσφατη εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου στην αίθουσα Βέτλανς του ‘Χρήστος Λαναράς’. Η κ. Αποστόλου διάνθισε την παρουσίασή της με μια παλιά φωτογραφία γεύματος στο χωράφι, εκεί όπου η διατροφή ήταν πράγματι λιτή στο τέλος της χειρονακτικής εργασίας.
Ενδεικτική η προσέγγιση της ομιλήτριας στην ανάγκη μείωσης των ημερήσιων θερμίδων (ακόμη και στην πιο υγιεινή μεσογειακή διατροφή, όπως είπε), αλλά και της ανάγκης στην τακτική άσκηση, έστω κι αν αυτή είναι ένας απλός περίπατος.