Τραγική η Βέροια συνετρίβη στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ με  6-0.!

Τραγική η Βέροια συνετρίβη στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ με 6-0.!

Η ανοδική πορεία της ΑΕΚ συνεχίζεται με... αμείωτους ρυθμούς. Οι "κιτρινόμαυροι" σημείωσαν τη 3η σερί νίκης τους σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, επικρατώντας με 6-0 της κάκιστης Βέροιας στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ εκμεταλλεύτηκε το εξαιρετικό πρώτο μέρος, στο οποίο πέτυχε 5 γκολ, παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Απ' την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι δεν... εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο, συνεχίζοντας τις κακές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος.

Ο Τόλης  Τερζής παρέταξε τη Βέροια με σύστημα 4-2-3-1. Ο Πέρεθ Λόπεθ ήταν κάτω απ' τα γκολπόστ, οι Βασιλαντωνόπουλος, Καλί, Μελίσσης και Γκαέλ ήταν η τετράδα της άμυνας, οι Τομάς και Μπαλάφας αποτέλεσαν το δίδυμο στη μεσαία γραμμή, με τους Κάλβο, Σαρπόνγκ και Άρσε να κινούνται πίσω απ' τον μοναδικό προωθημένο, Παντελή Καπετάνο. Γιατί "παροπλίστηκε' τις δύο τελευταίες αγωνιστικές ο Λινάρδος που είχε πολύ καλή παρουσία με Ηρακλή και Λάρισα.  

Γκολ και φάσεις 

Με τους Λάζαρο Χριστοδουλόπου και Πέτρο Μάνταλο να δημιουργούν διαρκώς ρήγμα στην άμυνα της Βέροιας, οι "κιτρινόμαυροι" κυνήγησαν ένα γρήγορο τέρμα, το οποίο τελικά ήρθε στο 12ο λεπτό απ' τον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την λανθασμένη απομάκρυνση του Καλί και με υπέροχο σουτ στην κίνηση νίκησε τον Λόπεθ Πέρεθ. Βέβαια, στην αρχή της φάσης ο Τόμας Πέκχαρτ σηκώνει το πόδι του πάνω απ' το επιτρεπόμενο όριο, βρίσκοντας τον αμυντικό της Βέροιας, επομένως ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος έπρεπε να σφυρίξει φάουλ υπέρ των φιλοξενούμενων.

Οι παίκτες της ΑΕΚ  πέτυχαν και  δεύτερο γκολ τρία λεπτά αργότερα. Ο Σέρχιο Αραούχο έπιασε το σουτ στην κίνηση, η μπάλα κόντραρε στον Όγκνιεν Βράνιες και κατέληξε στον αμαρκάριστο, Βασίλη Λαμπρόπουλο, ο οποίος με όμορφο πλασέ έκανε το 2-0. Η ΑΕΚ δεν... χαμήλωσε τις μηχανές, ενώ η Βέροια ήταν εμφανές πως δεν μπορούσε να ακολουθεί το φρενήρη ρυθμό της. Αποτέλεσμα, στο 25ο λεπτό ο Πέτρος Μάνταλος με εξαιρετική κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Πέκχαρτ, να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Ήταν φανερό πως οι γηπεδούχοι δεν είχαν καμία διάθεση να σταματήσουν, με αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρωθεί στο 5-0 χάρη στο αυτογκόλ του Αντόνιο Τομάς στο 36ο και στο γκολ του Βράνιες στο 40'. 

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Αποστόλης Τερζής πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μαρκ Ασίγκμπα αντί του Καλί, που αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στο πρώτο μέρος. Όσο περνούσε η ώρα, η ΑΕΚ κατέβαζε ρυθμό, επιλέγοντας να διαχειριστεί το υπέρ της προβάδισμα. Βέβαια, δεν έλειψαν κι οι ευκαιρίες, όπως αυτή του νεοεισελθόντα Πατίτο Ροντρίγκες στο 73', το σουτ του οποίου πέρασε λίγο άουτ. Μάλιστα, απ' τα πόδια του Αργεντινού προέρχεται το τελευταίο τέρμα της Ένωσης. Ο 26χρονος άσος απέφυγε υπέροχα τον Στόιτσεφ, γύρισε εξαιρετικά στον Χριστοδουλόπουλο, κι αυτός με κοντινό πλασέ έκανε το 6-0, βάζοντας το... κερασάκι στην τούρτα.

Εικόνα αποσύνθεσης η Βέροια 

Η Βέροια η "Βασίλισσα του Βορρά" παρουσίασε μία εικόνα... αποσύνθεσης. Ουσιαστικά, οι παίκτες της Βέροιας έγιναν βορά στις ορέξεις των γηπεδούχων. Τα πολλά αμυντικά προβλήματα κι ανύπαρκτη επιθετική λειτουργία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα και στο μεγάλο και βαρύ σκορ  .

Θα πρέπει άμεσα να δοθούν λύσεις  στα μεγάλα προβλήματα που έχει η ομαδα και κυρίως στο θέμα του ιδιοκτησιακού, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η Βέροια δεν θα μπορέσει να παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα.

Τα πάντα είναι στον αέρα και το κλίμα πολύ βαρύ στα αποδυτήρια , και αυτό γιατί παρατείνεται για πολύ καιρό το θέμα της αλλαγής στο Ιδιοκτησιακό .

Οι συνθέσεις των ομάδων 

 ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος (54' Κολοβέτσιος), Ντίντακ (54' Βινίσιους), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο (68' Ροντρίγκες), Πέκχαρτ.

ΒΕΡΟΙΑ (Τόλης  Τερζής): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Καλί (46' Ασίγκμπα), Μελίσσης, Αντονιάν (71' Σισοκό), Τομάς, Μπαλάφας, Άρσε (58' Στόιτσεφ), Κάλβο, Σαρπόνγκ, Καπετάνος.

Γκολ: 12', 88' Χριστοδουλόπουλος, 15' Λαμπρόπουλος, 25' Mάνταλος, 36' αυτ. Τομάς, 40' Βράνιες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο τελικός πίνακας των μεταλλίων - Η κατάταξη της Ελλάδας

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο τελικός πίνακας των μεταλλίων - Η...

Ολοκληρώθηκαν οι 33οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Παρίσι. Ο...

Ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού - Με άλμα στα 8.48μ., κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο

Ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς...

Ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς...

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τρομερός Καραλής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τρομερός Καραλής κατέκτησε το...

Σχεδόν αψεγάδιαστος ο Εμμανουήλ Καραλής εξασφάλισε το...

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Μυθικός Απόστολος Χρήστου στο Παρίσι! Ιστορικό ασημένιο μετάλλιο στην κολύμβηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Μυθικός Απόστολος Χρήστου στο Παρίσι! Ιστορικό...

Το δεύτερο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς...

Ο χάλκινος Τσελίδης έφερε το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Παρίσι

Ο χάλκινος Τσελίδης έφερε το πρώτο μετάλλιο για την...

Ο Έλληνας τζουντόκα μπήκε στο "πάνθεον" των...

Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες Paris2024 o Ζησίδης του

Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες Paris2024 o Ζησίδης του "Εν...

Ακόμα μία τεράστια επιτυχία για το σωματείο μας και...

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΦΙΝΑΛΕ ΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΤΟΥ ΒΙΚΕΛΑ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Κ-20

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΦΙΝΑΛΕ ΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΤΟΥ ΒΙΚΕΛΑ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟ...

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 27, 28 Ιουλίου στο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...