Ανοίγει η περίοδος στα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας. Δηλώσεις του Ηρακλή Λεφούση

Ανοίγει η περίοδος στα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας. Δηλώσεις του Ηρακλή Λεφούση

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία των ορεινών τοπίων της χώρας μας και αξιοποιώντας τις "πολύ καλές υποδομές που οι άνθρωποι των χιονοδρομικών κέντρων έχουν φτιάξει και συντηρούν παρά τις συσσωρευμένες ζημίες τους, Έλληνες και ξένοι επισκέπτες στα ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα-που υπολογίζονται σε 500.000 ετησίως (τακτικοί, έκτακτοι, χιονοδρόμοι ή μη), καταφέρνουν να αποδράσουν από την καθημερινότητά τους, με κόστος μικρότερο ως και πλέον του 30% έναντι μιας διήμερης απόδρασής τους ακόμα και σε γειτονικά κράτη" τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας, Ηρακλής Λεφούσης.

Ο κ. Λεφούσης υπογράμμισε ότι ο "καλός καιρός" στοίχισε σε ποσοστό 50% του ετήσιου τζίρου, το 60% του οποίου γίνεται στη διάρκεια των εορτών. "Αν ο καιρός μάς κάνει το χατήρι και τραβήξει η χειμερινή σεζόν για τα χιονοδρομικά κέντρα μέχρι το Πάσχα, τότε θα πετύχουμε περιορισμό των απωλειών μας, με τον τζίρο να καταγράφεται μειωμένος σε ποσοστό 30% με 35%" πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο ετήσιος τζίρος στα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα υπολογίζεται στα 60 εκατ. ευρώ, ενώ "ο κλάδος αποδίδει άλλα 100 εκατ. ευρώ τουλάχιστον σε παρεμφερή επαγγέλματα που ασκούνται στις ορεινές γωνιές της χώρας μας".

Μεταξύ άλλων ο κ. Λεφούσης επανέλαβε ότι η χιονοδρομία στην Ελλάδα είναι φθηνή, αλλά άκρως ποιοτική, με τους ιθύνοντες αντιλαμβανόμενοι την οικονομική κατάσταση των πολιτών να έχουν διατηρήσει σταθερές τις τιμές τους σε βάθος πενταετίας, "αν και πολλοί φέτος έχουν προχωρήσει και σε μειώσεις ως και 15%".

 

Μονόδρομος οι επενδύσεις σε συστήματα τεχνητής χιόνωσης, αλλιώς έπονται λουκέτα

Πάντως, ο κ. Λεφούσης επανέλαβε ότι πλέον καθίσταται "μονόδρομος για την χιονοδρομία στη χώρα μας η επένδυση σε συστήματα τεχνητής χιόνωσης, ιδίως στα κέντρα που είναι εγκατεστημένα σε υψόμετρο κάτω των 2000 μέτρων". 'Όπως διευκρίνισε "μιλάμε για επενδύσεις που κυμαίνονται μεταξύ των 10 εκατ. και 20 εκατ. ευρώ σε κάθε χιονοδρομικό κέντρο, ανάλογα με τη γεωμορφολογία του εδάφους". Βέβαια, ο ίδιος έσπευσε να σημειώσει ότι "αν οι θερμοκρασίες δεν είναι τουλάχιστον στους -3 βαθμούς Κελσίου, δεν υπάρχει η δυνατότητα εφαρμογής της τεχνητής χιόνωσης" και πρόσθεσε πως "και με την εφαρμογή όμως αυτής της πρακτικής, δεν θα είναι δυνατή η λειτουργία περισσοτέρων από μία, ίσως και δύο πίστες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε λίγες μέρες η εφαρμογή του προσωπικού αριθμού  - Αλλάζει το σύστημα ραντεβού για νέα ταυτότητα

Σε λίγες μέρες η εφαρμογή του προσωπικού αριθμού -...

Μια τεράστια αλλαγή για τον πυρήνα των μητρώων του...

Πρόγραμμα κοινωνικού  τουρισμού ΔΥΠΑ: Συνεχίζεται το ενδιαφέρον συμμετοχής από τουριστικά καταλύματα  και ακτοπλοϊκές

Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού ΔΥΠΑ: Συνεχίζεται το...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις τουριστικών καταλυμάτων και...

Με αίτημα Μητσοτάκη διαγραφή Αυγενάκη από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας μετά το  περιστατικό με εργαζόμενο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Με αίτημα Μητσοτάκη διαγραφή Αυγενάκη από την Κ.Ο. της...

Διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας...

Καταργείται το Τέλος Χαρτοσήμου σε περισσότερες από 600 συναλλαγές

Καταργείται το Τέλος Χαρτοσήμου σε περισσότερες από 600...

Την κατάργηση του Τέλους Χαρτοσήμου για πάνω από 600...

Συνεχίζεται η άνοδος των τιμών των ακινήτων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία

Συνεχίζεται η άνοδος των τιμών των ακινήτων, σύμφωνα...

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η αύξηση των τιμών...

One Stop Liaison Office :  Ενημέρωση για τα Σχέδια Δράσης σχετικά με την ανάπτυξη  της Βιο-οικονομίας στην ΠΚΜ

One Stop Liaison Office : Ενημέρωση για τα Σχέδια Δράσης σχετικά...

 Σχετικά με τις στρατηγικές και τα σχέδια δράσης που...

80.000 έκαναν διακοπές  τον Ιούνιο με voucher  κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ

80.000 έκαναν διακοπές τον Ιούνιο με voucher κοινωνικού...

Συνολικά 79.977 επιταγές κοινωνικού τουρισμού 2023-2024 της...

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας: Ξεκινάει η διαβούλευση για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Αυτοδιοίκησης

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας: Ξεκινάει η διαβούλευση για...

Παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου και...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...