Παλικαρίσια νίκη της Βέροιας 2-0 επί του Λεβαδειακού. Έμεινε ζωντανή η βασίλισσα του βορρά

Παλικαρίσια νίκη της Βέροιας 2-0 επί του Λεβαδειακού. Έμεινε ζωντανή η βασίλισσα του βορρά

Ύστερα από ένα δυνατό και σε βαρύ αγωνιστικό παιχνίδι η Βέροια κέρδισε με 2-0 τον Λεβαδειακό που είχε ευκαιρίες, αλλά έπεσε πάνω στο κέρβερο Γιώργο Καντοιμίρη που τουλάχιστον πέντε φορές είπε στοπ στους επιθετικούς του Λεβαδειακού.

Η νίκη αυτή είναι η δεύτερη στο πρωτάθλημα μετά την εκτός έδρας στον Πανιώνιο (24 Σεπτεμβρίου 2016) αλλά η πιο σημαντική της φετινής περιόδου, αφού η ομάδα βρίσκεται στο σταυροδρόμι σπουδαίων εξελίξεων με την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό και το μέλλον της. Οι παίκτες σήμερα έδωσαν όλες τις δυνάμεις για να πάρουν το παιχνίδι, παρά την κακή ψυχολογία που υπάρχει τον τελευταίο καιρό στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και μπράβο σε όλους που στάθηκαν αυτοί όρθιοι  και τίμησαν τη φανέλα της Βέροιας. Έδωσαν ελπίδες και αισιοδοξία όχι μόνο στους ηρωικούς φιλάθλους, αλλά και στους μελλοντικούς επενδυτές που θα έρθουν πλέον με καλύτερη διάθεση για να επενδύσουν στην ομάδα.

Η δήλωση και του προπονητού Θωμά Γραφα στη συνέντευξη τύπου είχε να κάνει με την απόδοση των παικτών Μπράβο στα παιδιά το είπε και το επανέλαβε τρεις φορές. Γιατί όπως είπαμε όλοι οι παίκτες και στα 90 λεπτά πάλεψαν και πίστεψαν στη νίκη που την κατέκτησαν με το σπαθί τους. Δεν νομίζουμε οτι υστέρησε κάποιος από τους παίκτες που αγωνίστηκαν με κορυφαίο τον Γιώργο Καντιμοίρη που έκανε εκπληκτικές αποκρούσεις, γιατί σε διαφορετική περίπτωση έχοντας κόντρα και έναν πολύ κακό διαιτητή κανείς δεν ξέρει τι εξέλιξη θα είχε το παιχνίδι. 

Φάσεις και γκόλ

Στο πρώτο ημίχρονο ο Λεβαδειακός μπήκε καλύτερα στο ματς και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο σκορ αν οι παίκτες του ήταν πιο συγκεντρωμένοι στην τελική προσπάθεια. Αντίθετα όμως η Βέροια που δεν απείλησε όσο οι φιλοξενούμενοι κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ και να γείρουν υπέρ τους την αναμέτρηση.

Στο 13' ο Μουλόπουλος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά ο Μάντζιος πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι του Καντιμοίρη. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους απείλησαν στο 22' όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σαρπόγνκ ο Ασίγκμπα πήρε την κεφαλιά και στο σουτ που επιχείρησε ο Άρσε έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Ναμάσκο.

Ο Λεβαδειακός έφτασε κοντά στο γκολ στο 25' όταν ο Μάντζιος μετά από κάθετη πάσα βρέθηκε απέναντι στον Καντιμοίρη, έκανε το σουτ, αλλά έδιωξε ο γκολκίπερ της Βέροιας.

Δυο λεπτά αργότερα νέα καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους με τον Γιακουμάκης να φεύγει στην αντεπίθεση από τα δεξιά και να μπαίνει στην περιοχή. Ο νεαρός επιθετικός έκανε το σουτ αλλά με προβολή τον πρόλαβε ο Ασίγκμπα. Την ίδια ώρα όμως ο Μάντζιος ήταν ανενόχλητος στο ύψος του πέναλτι και ο Λεβαδειακός έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Η Βέροια απάντησε και αυτή με την καλύτερη της στιγμή στο 32'. Μετά από πλάγιο του Μαλόν ο Τριποτσέρης έδιωξε με την μπάλα να φτάνει στον Λινάρδο ο οποίος έπιασε το σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Το γκολ που έψαχναν οι γηπεδούχοι ήρθε στο 35' μετά από ωραία προσπάθεια του του Άρσε από αριστερά, έκανε το γύρισμα, ο Τριποτσέρης απομάκρυνε με το κεφάλι σε ένα σημείο όπου βρέθηκε ο Μίλιεβιτς. Αυτός με καταπληκτικό σουτ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με τον Ναμάσκο να μην μπορεί να κάνει τίποτα.

Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα και αυτό τους έδωσε αέρα με αποτέλεσμα δυο λεπτά αργότερα να φτάσουν κοντά σε ένα ακόμη τέρμα. Ο Μίλιεβιτς στο 37' έκανε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, πολύ δύσκολα έδιωξε στην αριστερή του γωνία ο Ναμάσκο.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους η Βέροια κατάφερε να πετύχει ένα ακόμη γκολ και να "κλειδώσει" ουσιαστικά τη νίκη. Ένα γκολ από τα αποδυτήρια καθώς δεν είχε συμπληρωθεί ούτε ένα λεπτό όταν ο Βασιλαντωνόπουλος από τα αριστερά πέρασε στον Σαρπόνγκ, αυτός έκανε τη σέντρα - σουτ, έδιωξε ο Ναμάσκο με την μπάλα να καταλήγει στον αφύλαχτο Καπετάνος που δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει εύστοχα και να γράψει το 2-0.

Μάλιστα ο σκόρερ της Βέροιας ένα λεπτό αργότερα βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής αλλά το σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή έφυγε λίγο έξω από το δοκάρι του Ναμάσκο.Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να μειώσουν το σκορ στο 66' όταν μετά από ωραία ενέργεια και ένα δυο με τον Βασιλείου ο Γιακουμάκης μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Καντιμοίρη ο οποίος όμως έδιωξε με τα πόδια.

Μετά το 75' ο Λεβαδειακός ήταν κυρίαρχος στο ματς ενώ η Βέροια προσπαθούσε να διατηρήσει το υπέρ της σκορ και να φτάσει πάση θυσία στη νίκη.

Μάλιστα στο 76' ο Λάτσι που επίσης είχε περάσει στο παιχνίδι είδε την μπάλα να του στρώνεται στα πόδια και χωρίς να το σκεφτεί από πλάγια επιχείρησε το σουτ με τον Καντιμοίρη να διώχνει και πάλι σε κόρνερ. Στο ίδιο λεπτό ο Μαχαίρας έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά και πάλι η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Καντιμοίρη.

Η τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης άνηκε και πάλι στον Λεβαδειακό. Ο Βασιλείου που ήταν αρκετά δραστήριος στο διάστημα που αγωνίστηκε, μπήκε στην περιοχή έκανε το πλασέ και ο Καντιμοίρης έδιωξε εκ νέου σε κόρνερ.

Συνθέσεις 

ΒΕΡΟΙΑ (Γράφας): Καντιμοίρης, Βασιλαντωνόπουλος, Ασιγκμπά, Καλί, Μαλόν, Μπαλάφας, Άρτσε (88' Μελίσσης), Λινάρδος (90' Μαυριάς), Μίλιεβιτς (79' Τομας), Σάρπονγκ, Καπετάνος.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Μεντί, Τριποτσέρης (54' Βασιλείου), Ουόν, Μιλιάζες, Κουλιμπαλί (69' Μαχαίρας), Καλτσάς, Καψάσκης (75' Λάτσι), Γιακουμάκης, Μάντζιος.

Γκολ: 35' Μίλιεβιτς, 46' Καπετάνος

Κίτρινες: 39' Άρσε, 42' Λινάρδος/71' Μουλόπουλος

 

Κακός ο διαιτητής

Ο διαιτητής από τα Χανιά  κ. Γιώργος Γιαννουλάκης αδίκησε την Βέροια και έδειξε απειρία να διευθύνει παιχνίδι της Σούπερ Λίγκα. 

Με λίγα λάθη και οι βοηθοί του κ.κ Καραβασίλης και Βλάσης . 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο τελικός πίνακας των μεταλλίων - Η κατάταξη της Ελλάδας

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο τελικός πίνακας των μεταλλίων - Η...

Ολοκληρώθηκαν οι 33οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Παρίσι. Ο...

Ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού - Με άλμα στα 8.48μ., κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο

Ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς...

Ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς...

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τρομερός Καραλής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τρομερός Καραλής κατέκτησε το...

Σχεδόν αψεγάδιαστος ο Εμμανουήλ Καραλής εξασφάλισε το...

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Μυθικός Απόστολος Χρήστου στο Παρίσι! Ιστορικό ασημένιο μετάλλιο στην κολύμβηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Μυθικός Απόστολος Χρήστου στο Παρίσι! Ιστορικό...

Το δεύτερο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς...

Ο χάλκινος Τσελίδης έφερε το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Παρίσι

Ο χάλκινος Τσελίδης έφερε το πρώτο μετάλλιο για την...

Ο Έλληνας τζουντόκα μπήκε στο "πάνθεον" των...

Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες Paris2024 o Ζησίδης του

Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες Paris2024 o Ζησίδης του "Εν...

Ακόμα μία τεράστια επιτυχία για το σωματείο μας και...

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΦΙΝΑΛΕ ΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΤΟΥ ΒΙΚΕΛΑ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Κ-20

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΦΙΝΑΛΕ ΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΤΟΥ ΒΙΚΕΛΑ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟ...

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 27, 28 Ιουλίου στο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...