Χριστούγεννα… τα σπίτια στολίζονται και το κλίμα γίνεται αισιόδοξο και γιορτινό. Με το δικό μας «σπίτι των Χριστουγέννων» θα ταξιδέψουμε στον κόσμο και θα γνωρίσουμε τις παραδόσεις των λαών με τον πιο γλυκό τρόπο: μέσα από γεύσεις αιώνων και παραδοσιακά γλυκά που θα δημιουργήσουμε οι ίδιοι.
Δευτέρα 19/12
Pepparkakor από τη Σκανδιναβία
Στη Σκανδιναβία, αγαπημένο γλυκό των Χριστουγέννων είναι τα pepparkakor, δηλαδή τραγανά μπισκότα σε γιορτινά σχήματα, τα οποία συχνά χρησιμοποιούν ως στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Τρίτη 20/12
Galette de Rois Γαλλική Βασιλόπιτα
Παραδοσιακή πίτα για τον εορτασμό των Θεοφανείων. Πωλείται και καταναλώνεται σε όλη τη Γαλλία λίγες μέρες πριν και μετά τα Θεοφάνεια ή μέχρι το τέλος του καρναβαλιού. Δεν βάζουν πάντα φλουρί αλλά μικρά πορσελάνινα αντικείμενα όπως ένα κόκορα ή ένα κάστρο.
Τετάρτη 21/12
Bunuelos από την Ισπανία
Τα ισπανικά Bunuelos είναι διαδεδομένα χριστουγεννιάτικα επιδόρπια στο Μεξικό, την Κολομβία και πολλές άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής. Ζύμη που περιέχει μαγιά, κόβεται κομμάτια ή σε μπαλάκια, τηγανίζονται μέχρι να γίνουν τραγανά και αφήνονται σε σιρόπι ή μέλι. Αυτοί οι γλυκοί λουκουμάδες είναι αξεπέραστοι!
Πέμπτη 22/12
Gluwein, από τη Γερμανία
Θερμοφόρο ζεστό κρασί , από τη Γερμανία με αγάπη !
και σοκολατάκια με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς , γεύσεις του κόσμου!
Eπιμέλεια συνταγών: Γιάννης Σαμούκας
Οργάνωση: Νανά Καραγιαννίδου
Δηλώσεις συμμετοχής
στο τηλ 2331078100,
Ξένια Πέτρου
Αρχοντικό Σαράφογλου,
ώρα έναρξης 6.00μ.μ