Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας ενημέρωσης - γνωριμίας των πολιτών με τα μνημεία της Βέροιας, η Αντιδημαρχία Τουρισμού πληροφορεί για το Βήμα του Απ. Παύλου:
«Σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές ο Απ. Παύλος επισκέφτηκε τη Βέροια τουλάχιστον δυο φορές κατά το διάστημα μεταξύ 50 μ.Χ. και 57 μ.Χ. με σκοπό να μεταδώσει το κήρυγμα του Χριστού στους κατοίκους της περιοχής. Μάλιστα, σε σύγκριση με άλλες περιοχές της Ελλάδας, ο Απόστολος των Εθνών εδώ συνάντησε ένθερμη υποδοχή ενώ το κήρυγμά του προς τους Βεροιώτες και τους Ιουδαίους της πόλης είχε μεγάλη απήχηση από την πρώτη κιόλας επίσκεψη. Το πέρασμα του Απ. Παύλου από τη Βέροια αλλά και η απήχηση του κηρύγματός του φανερώνουν τη σπουδαιότητα της πόλης στα πρώτα βήματα του Χριστιανισμού αλλά και το ρόλο που διαδραμάτισε η πόλη στη μετέπειτα διάδοση και την καθιέρωση της χριστιανικής πίστης στον Ελλαδικό χώρο.
Στο σημείο όπου ο Απ. Παύλος κήρυξε τη χριστιανική πίστη, βρίσκεται σήμερα ένα θρησκευτικό μνημείο, το λεγόμενο «Βήμα του Απ. Παύλου», λίγα μόλις μέτρα μακριά από την πλατεία Ωρολογίου (Ρακτιβάν) στο κέντρο της πόλης. Εδώ, σώζονται οι ρωμαϊκές πλάκες του 1ου αιώνα, πάνω στις οποίες, σύμφωνα με την παράδοση, στεκόταν ο Απόστολος των Εθνών κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του, προσδίδοντας στο μνημείο μια ιδιαίτερη ιστορική, θρησκευτική και συναισθηματική αξία. Το μνημείο είναι επίσης διακοσμημένο με εντυπωσιακές ψηφιδωτές αγιογραφίες ενώ στο περιβάλλοντα χώρο τοποθετήθηκε πρόσφατα ανδριάντας του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, δωρεά του Πατριαρχείου Μόσχας και της Ρωσικής Ακαδημίας Τεχνών. Το «Βήμα του Απ. Παύλου» αποτελεί σήμερα αδιαμφισβήτητο τεκμήριο της παρουσίας του Απ. Παύλου στη Βέροια και ένα παγκόσμιο μνημείο θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, προσελκύοντας κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες από κάθε γωνιά του πλανήτη. Κάθε χρόνο, τον Ιούνιο, πραγματοποιούνται θρησκευτικές, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις υπό τον τίτλο «Παύλεια» προς τιμήν του Απ. Παύλου. Τα «Παύλεια» κορυφώνονται με τον αρχιερατικό εσπερινό που τελείται στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου ανήμερα της γιορτής του, την 29η Ιουνίου. Βρίσκεται επί της οδού Μαυρομιχάλη και είναι προσβάσιμο στο κοινό».