Διόλου ευκαταφρόνητη η κουζίνα του πρόσφατου συμποσίου που συνδιοργάνωσαν ΄Αριστοτέλης΄ και δήμος Νάουσας με επίκεντρο την αρχαιοελληνική κουζίνα, συνδεδεμένη όμως με την τοπική κουζίνα. Το μενού σχεδίασε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μάντσιος και παρασκεύασαν με μεράκι ο Γιώργος Μπιλιούρης, ο Άγγελος Χατζηστηλής, και ο Γιάννης Τσακιρίδης. Διαβάστε το πλούσιο μενού:
Ψωμιά. Αρτοσκευάσματα Καλαμποκίσια. Κρίθινο. Ζέας και Πλακούντες. Σαλάτες
Ορεκτικά. Μέλανας Ζωμός. Πλιγούρι με κατσικίσιο τυρί, μυρωδικά ρόδι και γλυκιά σάλτσα κρασιού. Σαλάτα με παντζάρια, καρύδια, κρέμα τυριού και σάλτσα με μέλι και κρασί. Χοιρομέρι με τυρί φουντούκια μήλο και σάλτσα ροδιού. Μαρούλι, ρόκα, ξηρά βερίκοκα, σταφίδες, ρόδια, καρύδια, κατσικίσιο τυρί & σάλτσα γιαουρτιού. Πάστα ελιάς σε κομμάτια ψωμιού ζέας. Ομελέτα με συκωτάκια πουλιών. Ελιές με θυμάρι, ελαιόλαδο, ξύδι και κατσικίσιο τυρί φύλλα δάφνης.
Κυρίως πιάτα. Ψάρι αχνιστό με αρακά. Χοιρινό ψητό στη γάστρα με ρόδι. Φιλεταρισμένο κοτόπουλο με φρέσκα κρεμμυδάκια.
Επιδόρπια. Γιαούρτι με μέλι και ποικιλία ξηρών καρπών, δαμάσκηνα, ξερά σύκα, καρύδια, αμύγδαλα, ηλιόσπορο και χουρμάδες. Συκομαϊδα. Ψητά μήλο, κυδώνι και αχλάδι με μέλι και κρασί.
Ποτά. Χυμός βιολογικού ροδιού. Κεκραμένος Οίνος. Άκρατος Οίνος.
Εκτίμηση: Όσοι έφαγαν στο συμπόσιο, δεν έφαγαν στο σπίτι τους το μεσημέρι της 28ης!