Δημοτικό συμβούλιο Βέροιας: Καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη για το 2017

Δημοτικό συμβούλιο Βέροιας: Καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη για το 2017

Καμία αύξηση δεν θα γίνει στα δημοτικά τέλη το 2017 και καμία αλλαγή εκτός από τον τρόπο χρέωσης του τέλους κοινόχρηστων χώρων για τα περίπτερα,  σύμφωνα με την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας που συνεδρίασε χθες το βράδυ. Το θέμα της αναπροσαρμογής ή μη των δημοτικών τελών συζητήθηκε στη συνεδρίαση μετά και την απόφαση-εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου η οποία προβλέπει τα εξής:

-Τη μη αναπροσαρμογή των συντελεστών των Τελών Καθαριότητας και Φωτισμού για όλες τις κατηγορίες χρήσης στο Δήμο Βέροιας και σε όλες τις υπόλοιπες Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες 

-Τη μη αναπροσαρμογή του συντελεστή φόρου φωτιζόμενης επιφάνειας για κάθε Δημοτική Ενότητα 

- Την εν μέρει αναπροσαρμογή των τελών χρήσης πεζοδρομίων-κοινοχρήστων χώρων κ.λ.π., , με αλλαγή του τρόπου χρέωσης του τέλους στα περίπτερα ως εξής:

α) Ζώνη Α΄ = 250,00 € / Περίπτερο ετησίως, για τον κοινόχρηστο χώρο που καταλαμβάνει η κατασκευή του Περιπτέρου (από 5,00 €/τ.μ. το μήνα που ίσχυε).

Η Ζώνη Α΄ περιλαμβάνει: Τις Πλατείες Εληάς και Δημαρχείου καθώς επίσης και  τις οδούς Εληάς – Μητροπόλεως – Πλατεία Ωρολογίου – Βενιζέλου  (μέχρι τα φανάρια της οδού Θεσ/νίκης) – Ανοίξεως – Μαλακούση (από Βενιζέλου μέχρι Κεντρικής) – Κεντρικής (Από πλατεία Αγ.Αντωνίου μέχρι Πλατεία Ρακτιβάν) – Εμπορικό Κέντρο (περιλαμβάνει τις οδούς Ιπποκράτους – Προφ.Ηλία - Α.Τσούπελη – Αριστοτέλους – Τσαλδάρη – Κάππου – Βικέλα –  Α.Καμάρα – Μητροφάνους – Φιλίππου).

β) Ζώνη Β ΄ = 200,00 € / Περίπτερο ετησίως, για τον κοινόχρηστο χώρο που καταλαμβάνει η κατασκευή του Περιπτέρου (από 4,00 €/τ.μ. το μήνα που ίσχυε).

Η Ζώνη Β΄ περιλαμβάνει: Τις οδούς που βρίσκονται εντός των οικοδομικών τετραγώνων των οδών Βενιζέλου – Αριστοφάνους – Κεντρικής – Πλ. Ρακτιβάν – Κολοκοτρώνη – Καραϊσκάκη – Θωμαΐδου – Πιερίων (μέχρι διασταύρωση Παπάγου) – Ανοίξεως – Βενιζέλου.

γ) Ζώνη Γ΄ = 150,00 € / Περίπτερο ετησίως, για τον κοινόχρηστο χώρο που καταλαμβάνει η κατασκευή του Περιπτέρου (από 3,00 €/τ.μ. το μήνα που ίσχυε) και ισχύει και για τις περιοχές των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Βέροιας.

Η Ζώνη Γ΄ περιλαμβάνει: όλους τους άλλους δρόμους της πόλης Βέροιας καθώς και τα Δημοτικά διαμερίσματα.

Το τέλος καταβάλλεται και από τα κλειστά Περίπτερα ανάλογα με τη Ζώνη που βρίσκονται και ανά 6/μηνο αναλογικά.».

Τη μη αναπροσαρμογή των τελών χρήσης πεζοδρομίων-κοινοχρήστων χώρων κ.λ.π. για όλες τις λοιπές κατηγορίες 

-Τη μη αναπροσαρμογή των τελών άρδευσης και να παραμείνουν ως έχουν και όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί, σύμφωνα με την αριθμ. 661/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

-Τη μη αναπροσαρμογή των τελών διαφήμισης, πλην των διαφημίσεων που γίνονται σε Αστικά & Υπεραστικά λεωφορεία ΚΤΕΛ όπου καθορίζεται τέλος διαφήμισης 200,00€ ετησίως ανά πλευρά οχήματος (για Δεξιά, αριστερή & πίσω πλευρά) και ανά όχημα». 

.-Τη μη αναπροσαρμογή των τελών στάθμευσης και να παραμείνουν αυτά που ισχύουν.

-Τη μη αναπροσαρμογή του δικαιώματος παροχής υπηρεσιών στα Νεκροταφεία της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας και των λοιπών Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Βέροιας 

-Τη μη αναπροσαρμογή του δικαιώματος βοσκής σε όσους κάνουν χρήση βοσκοτόπων με περισσότερα από 10 μικρά και 4 μεγάλα ζώα στο Δήμο Βέροιας και να παραμείνει αυτό ως έχει:

α) Σε 0,30 € για κάθε μικρό ζώο.

β) Σε 0,50 € για κάθε μεγάλο ζώο.

-Τη μη αναπροσαρμογή του τέλους Τέλεσης Πολιτικών Γάμων για το Δήμο Βέροιας (Όταν και οι δύο σύζυγοι είναι δημότες του Δήμου Βέροιας στο ποσό των 50,00€ για κάθε γάμο. Όταν ο ένας είτε και οι δύο σύζυγοι δεν είναι δημότες του Δήμου Βέροιας το ποσό των 100,00€ για κάθε γάμο).

-Τη μη αναπροσαρμογή του ημερήσιου τέλους συμμετοχής στις λαϊκές αγορές του Δήμου 

-Τη μη αναπροσαρμογή του τέλους αυθαίρετης χρήσης δημοτικών εκτάσεων 

Τοποθετήσεις

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των θεμάτων για τα δημοτικά τέλη τόσο οι αρχηγοί των παρατάξεων της μειοψηφίας όσο και δημοτικοί σύμβουλοι μεμονωμένα αναφέρθηκαν στις θέσεις τους τονίζοντας:

Ν. Μπέκης: Πρέπει να μειώνονται τα τέλη εκεί που δεν μπορούν οι πολίτες και να αυξάνονται στις επιχειρήσεις που μπορούν. Να υπάρχει αναλογικότητα, αλλιώς δεν είναι δίκαια. Να μειωθεί στο μισό το τέλος στους πολιτικούς γάμους, αφού για αποφυγή των εξόδων ενός θρησκευτικού γάμου γίνεται η επιλογή. Ψηφίζω λευκό.

Αντ. Μαρκούλης: Μέριμνα για μειωμένη συμμετοχή στα τέλη για νέους επαγγελματίες. Γενικώς μειωμένοι είναι οι γάμοι. Κατάργηση εντελώς του σχετικού τέλους. Για τα τέλη στάθμευσης, να γίνει επαναπροσδιορισμός των θέσεων. Ειδικά κίνητρα στους δημότες με μειωμένο τέλος. Για δε τους επισκέπτες να δούμε την προοπτική νέων χώρων περιμετρικά του δήμου και με μικρό τέλος να μπαίνουν στην πόλη.

Γ. Μελιόπουλος: Πολλά τα τέλη. Δεν τα ψηφίζουμε. Μείωση ως και κατάργηση έπρεπε να συζητάμε για συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμών.

Αντ. Καγκελίδης: Τα τέλη της άρδευσης να πάνε στη ΔΕΥΑΒ.

Στ. Ασλάνογλου: Δεν είναι εύκολες οι μειώσεις ή οι αυξήσεις. Στοχευμένες μόνο.

Κ. Βοργιαζίδης: Δεν είναι ο δικαιότερος τρόπος φυσικά ειδικά στα τέλη καθαριότητας. Ο ρυπαίνων πληρώνει είναι το δίκαιο, που δεν ισχύει στην Ελλάδα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεδριάζει την Τετάρτη 10/7 η Δημοτική Επιτροπή Βέροιας

Συνεδριάζει την Τετάρτη 10/7 η Δημοτική Επιτροπή...

 Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Βέροιας...

Κυκλοφόρησε το βιβλίο της Λογοτεχνικής συντροφιάς Νάουσας

Κυκλοφόρησε το βιβλίο της Λογοτεχνικής συντροφιάς...

Μόλις κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο «Ἀνάλεκτο»,...

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Ημαθίας από 7/7 έως 10/7/24

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της...

Από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ανακοινώθηκε διακοπή ηλεκτρικού...

Το υποβαθμισμένο τηλεοπτικό τοπίο,η ευθύνη  των θεσμών και η επιβαλλόμενη αντίδραση του πολίτη

Το υποβαθμισμένο τηλεοπτικό τοπίο,η ευθύνη των θεσμών...

Γράφει ο Αναστάσιος ΒασιάδηςΟι διάφορες  έρευνες...

Τάσος Μπαρτζώκας στον FM100:  Στόχος να κάνουμε την  καθημερινότητα του πολίτη καλύτερη (ΒΙΝΤΕΟ)

Τάσος Μπαρτζώκας στον FM100: Στόχος να κάνουμε την ...

Για θέματα της επικαιρότητας μίλησε σε συνέντευξη που...

ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ  ΑΝΑΚΑΤΟΣΟΥΡΑ…

ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΤΟΣΟΥΡΑ…

Μιλούσαμε στον Πληθυντικό όταν οι έρωτες μπήκαν στη...

H Πρωτοβουλία για το Παιδί  συνυπογράφει κείμενο της  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ: Συνεργασία για το ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ

H Πρωτοβουλία για το Παιδί συνυπογράφει κείμενο της ...

H Πρωτοβουλία για το Παιδί,  μαζί με περισσότερες από 60...

Ερώτηση Κοτίδη στη Βουλή  για την κάλυψη θέσης Επιμελητή  Κοινωνικής Αρωγής Βέροιας

Ερώτηση Κοτίδη στη Βουλή για την κάλυψη θέσης...

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Ημαθίας της Ελληνικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...