Και ένα είδος μέλανα ζωμού είχε μεταξύ των άλλων εδεσμάτων ο μπουφές του συμποσίου του ΄Αριστοτέλη΄, το μεσημέρι της Παρασκευής στο ΄Χ. Λαναράς΄, με τις γεύσεις των αρχαίων Ελλήνων. Τον γνωστό ζωμό από χοιρινό, που αποτελούσε την κύρια τροφή των Σπαρτιατών πολεμιστών, παρασκεύασε ο Γιώργος Μπιλιούρης (του καταστήματος ΄Σούρα σούπα και καφές) και τον έφερε πιο κοντά στις σημερινές γευστικές συνήθειες, δεδομένου ότι η αρχαία συνταγή ήταν πολύ... παχυντική. Οι αρχαίοι Σπαρτιάτες έσφαζαν τον χοίρο και φρόντιζαν με μεγάλη επιμέλεια να μαζέψουν το αίμα του μέχρι ρανίδος. Το αίμα το ανακάτευαν με ξύδι για να μην πήξει. Κατόπιν τηγάνιζαν κρέας και λίπος και μέσα σ’ αυτό έριχναν νερό. Μόλις το νερό άρχιζε να βράζει ανακάτευαν μέσα σ’ αυτό αλεύρι κρίθινο και προσέθεταν λίγο-λίγο το αίμα με το ξύδι. Εν συνεχεία και ενώ συνέχιζε το βράσιμο έριχναν νερό ώστε να διατηρείται πάντα αραιά πηχτό, υδαρές. Όταν το παρασκεύασμα δεν απορροφούσε άλλο νερό σήμαινε πως είχε βράσει και ήταν κατάλληλο για σερβίρισμα!
Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία και διεθνές Baccalaureate
Eιδική μνεία στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία, έκανε ο...