Συνεχίζονται οι επαφές Νάουσας-Ζγκοζέλετς. Σε εφαρμογή πρόγραμμα ανταλλαγής νέων των δύο πόλεων

Συνεχίζονται οι επαφές Νάουσας-Ζγκοζέλετς. Σε εφαρμογή πρόγραμμα ανταλλαγής νέων των δύο πόλεων

Ισχυρή δόση Νάουσας εισέπραξε η αποστολή του αδελφοποιημένου Δήμου Ζγκοζέλετς στο διάστημα των 5 ημερών που επισκέφθηκε την περιοχή μας, σε ανταπόδοση της επίσκεψης αποστολής του Δήμου Νάουσας στην πολωνική πόλη. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, οι αδελφοί επισκέπτες ήλθαν με επικεφαλής τον Δήμαρχό τους, ενθουσιάστηκαν από τη θερμή φιλοξενία που δέχθηκαν και εντυπωσιάστηκαν από το πρόγραμμα που τους ετοίμασε ο Δήμος Νάουσας. Οι επισκέψεις περιλάμβαναν ιστορικά μνημεία, σημεία φυσικού κάλλους, δημοτικά κτίρια και υπηρεσίες, ιδιωτικές μονάδες κ.ά.

Η επίσημη υποδοχή της αποστολής πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Νίκου Κουτσογιάννη, όπου ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους Πολωνούς καλεσμένους για τον τρόπο λειτουργίας των Δήμων και της Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας, αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή του Ηρωικού Δήμου και τον πολιτισμό του, αλλά και στους σχεδιασμούς της σημερινής διοίκησης για την οικονομική αυτοτέλεια του Δήμου μέσω εξοικονόμησης πόρων από την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ειδικότερα των νερών της πόλης.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου και απόδοση τιμών από τον Δήμαρχο του Ζγκοζέλετς στο Μνημείο Θυσίας στους Στουμπάνους και στη συνέχεια επίσκεψη στη Σχολή Αριστοτέλους και στο κτίριο του Λόγγου- Τουρπάλη, όπου αναλύθηκε από την πλευρά του Δημάρχου Νάουσας το σχέδιο της υλοποίησης του πρώτου αυτόνομου ενεργειακά Διοικητικού Κέντρου στην Ελλάδα.

Η πολωνική αποστολή επισκέφθηκε επίσης: Τα street art του Δήμου, τα ΚΕΠ (όπου έγινε ενημέρωση από τον προϊστάμενο για τον τρόπο λειτουργίας και την εξυπηρέτηση των πολιτών), τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, τα Εικαστικά Εργαστήρια, τον Πολυχώρο Πολιτισμού Χρήστος Λαναράς - Έρια (όπου εξηγήθηκε ο τρόπος λειτουργίας του κτιρίου) και το υπό κατασκευή Κέντρο Τεκμηρίωσης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης μετάβαση στη Βέροια και επίσκεψη στο Βήμα Αποστόλου Παύλου, στο Βυζαντινό Μουσείο και στην Παλαιά Μητρόπολη, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, όπου έγιναν επισκέψεις στο Βυζαντινό Μουσείο, στο Δημαρχείο και city tour.

Τις απογευματινές ώρες έγιναν επισκέψεις έγιναν, μεταξύ άλλων, επισκέψεις στο εργαστήριο παραδοσιακών προϊόντων Διαμάντη, στο εργαστήριο Τζέπου (όπου συμμετείχαν στην παρασκευή παραδοσιακής πίτας), στο εργοστάσιο ζαχαροπλαστικής ‘KONROL’, στο Κτήμα Κυρ Γιάννη, καθώς και επίσκεψη στο ΚΑΠΗ, που τελείωσε με παράθεση δείπνου και γλέντι.

 

Για την προσεχή περίοδο, προγραμματίζεται επίσκεψη του αντίστοιχου ΚΑΠΗ της πολωνικής πόλης στη Νάουσα καθώς και πρόγραμμα ανταλλαγής νέων των δύο πόλεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Γεωργόπουλος σε ηλικία 68 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Γεωργόπουλος σε ηλικία 68...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Πέμπτη 1 Αυγούστου...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στο Υπουργείο Υγείας, για τη δημιουργία Πολυδύναμου Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων στην Ημαθία

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στο Υπουργείο Υγείας, για τη...

Ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας...

Συγχαρητήρια επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας

Συγχαρητήρια επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας

Η Πρόεδρος και τα μέλη της Διοίκησης του Εμπορικού...

«Η φύση δεν φυλακίζεται»-Φόρος Τιμής στον εικαστικό, φυσιολάτρη και σύγχρονο φιλόσοφο της Βέροιας Θανάση Λέτσιο

«Η φύση δεν φυλακίζεται»-Φόρος Τιμής στον εικαστικό,...

Γράφει ο Αλέξανδρος Αθανασίου Λέτσιος Τον πρέποντα...

ΥΠΠΟ: Εγκρίσεις ύψους 2.009.000 ευρώ για δράσεις κι εκδηλώσεις πολιτιστικών φορέων  -Τρεις επιχορηγήσεις στην Ημαθία

ΥΠΠΟ: Εγκρίσεις ύψους 2.009.000 ευρώ για δράσεις κι...

Εγκρίσεις συνολικού ύψους 2.009.000 ευρώ ανακοινώνονται...

Η κίνηση  του Μητροπολίτη από 31/7 έως 7/8

Η κίνηση του Μητροπολίτη από 31/7 έως 7/8

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

Έφυγε από τη ζωή η Φανή Μωυσίδου σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Φανή Μωυσίδου σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024...

Την Κυριακή 4 Αυγούστου: Πεζοπορία στο Βέρμιο προς τη θέση

Την Κυριακή 4 Αυγούστου: Πεζοπορία στο Βέρμιο προς τη...

Την Κυριακή 4 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...