Πήραν φωτιά τα ρακοκάζανα της Αγ. Βαρβάρας την περασμένη Κυριακή στην 1η γιορτή παραδοσιακής παρασκευής τσίπουρου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού. Μιλώντας στο Ράδιο Τύπος Fm 99,7 ο πρόεδρος κ. Καρέτσας αναφέρθηκε στην παράδοση που έχει εδώ και χρόνια η Αγ. Βαρβάρα στο βράσιμο του τσίπουρου.
«Το χωριό είχε πολλά καζάνια εκ των οποίων αρκετά έχουν σταματήσει πλέον, όμως έχουμε σε λειτουργία ακόμα επτά καζάνια που βράζουν συνέχεια. Με την εκδήλωση αυτή θέλουμε να αναδείξουμε τόσο το γνωστό ποιοτικό τσίπουρο του χωριού μας, όσο και τους τοπικούς μας παραγωγούς, που έχουν να τα βάλουν κάθε χρόνο με τις καιρικές συνθήκες αφού η ποιότητα εξαρτάται από την καλή, ξερική χρονιά» είπε ο κ. Καρέτσας.
Την ποιότητα του τσίπουρου «εξέτασαν» όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση, το μεσημέρι της Κυριακής και στο πλαίσιο της γιορτής επισκέφθηκε τα καζάνια των Δουλγερίδη, Ντόβα, Αραμπατζόγλου, Καμπά και Μανωλίδη.
Η κεντρική εκδήλωση έγινε στην γεμάτη από κόσμο πλατεία, με μπόλικο τσίπουρο, ψητά, τραγούδι και χορό από τους προσκεκλημένους συλλόγους «Αριστοτέλη» Τριλόφου, «Καρατάσο» Στενημάχου και Αγ. Βαρβάρας καθώς και ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων.
Σ.Γκ.