Η ζήτηση των καταναλωτών για φυσικούς χυμούς που κάνουν καλό στην υγεία ανοίγει την πόρτα σε νέα προϊόντα, που τα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστήσουν στις αγορές των φρεσκοστυμμένων χυμών. Το πορτοκάλι, ο μεγαλύτερος παίκτης στους 100% φυσικούς χυμούς, αρχίζει να χάνει έδαφος μοιράζοντας τη θέση του με προϊόντα που ανταποκρίνονται στο υγιεινό πρότυπο που αρχίζει να διαμορφώνει ο καταναλωτής παγκοσμίως. Να σημειωθεί ότι το 2015 πουλήθηκαν 7 δισ. λίτρα φυσικού χυμού πορτοκαλιού παγκοσμίως, που αντιστοιχούν στο 46% της παγκόσμιας κατανάλωσης. Ωστόσο, ο χυμός μήλου αποκτά δυναμική, κερδίζοντας το 17% της παγκόσμιας κατανάλωσης.
Μαζί με τους φυσικούς χυμούς από λαχανικά που ανοίγουν την πόρτα σε παραγωγούς για εξαγωγές, νομίζουμε ότι θα αποτελέσουν την επόμενη γενιά της αγροτικής οικονομίας στον τόπο μας.