Θετικά σχόλια στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας για την παραμονή του Τμήματος Ασφάλειας

Θετικά σχόλια στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας για την παραμονή του Τμήματος Ασφάλειας

Στη θετική εξέλιξη της παραμονής του Τμήματος Ασφάλειας στην πόλη αναφέρθηκε ο δήμαρχος στα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα. Μίλησε για μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά του, με τη στήριξη και συνδρομή του δημοτικού συμβουλίου εδώ και έναν μήνα. «Έπεισα όλους τους αρμόδιους να παραμείνει το Τμήμα Ασφάλειας και εκφράζω τη χαρά μου για το αποτέλεσμα και τη συμπόρευση των τοπικών βουλευτών, παρά την αρχική τους αρνητική θέση» σημείωσε ο δήμαρχος.

Ο τέως δήμαρχος Τάσος Καραμπατζός μίλησε επίσης για θετική εξέλιξη. «Φτάσαμε να πανηγυρίζουμε για δεδομένα» σχολίασε, θυμίζοντας την αρχική λάθος προσέγγιση της τοπικής βουλευτή επί του θέματος.

 

Μέχρι τέλος Οκτωβρίου έτοιμα τα έργα

Ο δήμαρχος ενημέρωσε επίσης για τα μεγάλα τεχνικά έργα του δήμου που βρίσκονται σε εξέλιξη (παιδική χαρά Πλ. Ειρήνης, δρόμος Ράμνιστα, δρόμος οδού Καραϊσκάκη, δρόμος Γιαννακοχώρι-Ροδοχώρι), με την πρόοδό τους σε ικανοποιητικό επίπεδο. «Με καλές καιρικές συνθήκες θα τελειώσουν μέχρι τέλος Οκτωβρίου» τόνισε.

Τέλος τόνισε ότι από τα μέσα Οκτωβρίου θα αρχίσει η σταδιακή παράδοση των κάδων απορριμμάτων και μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα παραληφθούν και οι 1.100. «Ξεκίνησαν οι διαγραμμίσεις της χωροθέτησης των κάδων και δεν κάνουμε βήμα πίσω για τα σημεία που επιλέχθηκαν» τόνισε ο κ. Κουτσογιάννης, ενημερώνοντας ότι οι νέοι κάδοι θα πλένονται τακτικά, με παράλληλη καμπάνια για τη διατήρηση της καθαριότητας και της υγιεινής από την πλευρά των δημοτών.

 

Καραμπατζός: Ρυθμοί χελώνας και κακός προγραμματισμός

Με κριτικό πνεύμα έκανε τις τοποθετήσεις και τις ερωτήσεις του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Καραμπατζός. Μίλησε για ρυθμό χελώνας της διοίκησης στη διαχείριση απορριμμάτων, όπως και στην προμήθεια των κάδων. «Διαφωνούμε με τους κάδους, αλλά ας δούμε πώς θα περπατήσει» σημείωσε, κατηγορώντας τη διοίκηση για έλλειψη προγραμματισμού.

«Είναι άγνωστη λέξη ο προγραμματισμός για εσάς. Όλα τα κτίρια που παραλάβαμε είναι διαλυμένα και όλα χωρίς άδειες. Εσείς επιμένετε στο ‘πρωτοποριακό’ σύστημα με σακούλες για τα σκουπίδια. Η Νάουσα θα πάψει να είναι γαλατικό χωριό. Λόγω κάπιταλ κοντρόλ καθυστέρησαν οι κάδοι, αλλά τελικά έγινε η προμήθεια» απάντησε ο δήμαρχος.

 

Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμΕΑ

Πρόταση δημιουργίας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στο νέο ΕΣΠΑ έκανε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δημήτρης Ρίζος, για ένα σπίτι για ορφανά παιδιά ΑμΕΑ μετά τον θάνατο των γονέων τους.

«Το ψάχνουμε πάρα πολύ, σε συνεργασία με όλους τους φορείς θα το επιτύχουμε» απάντησε η πρόεδρος των κοινωνικών δομών Αθηνά Μαλάκη.

«Υπάρχει χώρος που σκεφτήκαμε για εγκατάσταση για διημέρευση. Το πρόβλημα είναι το γενικό πολεοδομικό μιας άλλη εποχής» συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

 

Εργαλείο για παιδιά και γονείς η ασφάλιση των μαθητών

Ο κ. Ρίζος αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της ιδιωτικής ασφάλισης των μαθητών από τον δήμο, όπως εξήγγειλε ο δήμαρχος. «Ασφαλισμένα είναι τα παιδιά στα σχολεία, δεν χρειάζεται επιπρόσθετη ασφάλιση. Ακόμη και στις πολυήμερες εκδρομές καλύπτονται από το πρακτορείο» είπε.

«Με θλίψη παρατηρώ αντιδράσεις σε ένα θέμα όπου όλοι έπρεπε να είμαστε υπέρμαχοι. Η ασφάλιση είναι ένα επιπλέον εργαλείο που έρχεται να συνδράμει τις οικογένειες για το καλό των μαθητών. Όποιος γονέας θέλει ας το δηλώσει» απάντησε ο δήμαρχος.

 

Σχολικά κενά και μοριοδότηση εκπαιδευτικών

Για κενά στα σχολεία β΄βάθμιας, και ειδικά στο Ειδικό Σχολείο Νάουσας, ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Στέλιος Δάγγας, προτείνοντας να δίνονται περισσότερα μόρια σε εκπαιδευτικούς για να έρχονται πιο εύκολα στη Νάουσα, απ’ ότι στη Βέροια και την Αλεξάνδρεια.

«Είναι κοντά στη Θεσσαλονίκη Πλατύ, Αλεξάνδρεια και Βέροια με τα ίδια μόρια, κι έτσι μένουν κενά στη Νάουσα. Την αλλαγή στο απαρχαιωμένο σύστημα αναμοριοδότησης τη ζητά και η ΕΛΜΕ» υπογράμμισε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Σταύρος Βαλσαμίδης.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι ο δήμος θα στείλει σχετική επιστολή στη διευθύντρια Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαυρίδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεδριάζει την Τετάρτη 10/7 η Δημοτική Επιτροπή Βέροιας

Συνεδριάζει την Τετάρτη 10/7 η Δημοτική Επιτροπή...

 Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Βέροιας...

Κυκλοφόρησε το βιβλίο της Λογοτεχνικής συντροφιάς Νάουσας

Κυκλοφόρησε το βιβλίο της Λογοτεχνικής συντροφιάς...

Μόλις κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο «Ἀνάλεκτο»,...

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Ημαθίας από 7/7 έως 10/7/24

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της...

Από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ανακοινώθηκε διακοπή ηλεκτρικού...

Το υποβαθμισμένο τηλεοπτικό τοπίο,η ευθύνη  των θεσμών και η επιβαλλόμενη αντίδραση του πολίτη

Το υποβαθμισμένο τηλεοπτικό τοπίο,η ευθύνη των θεσμών...

Γράφει ο Αναστάσιος ΒασιάδηςΟι διάφορες  έρευνες...

Τάσος Μπαρτζώκας στον FM100:  Στόχος να κάνουμε την  καθημερινότητα του πολίτη καλύτερη (ΒΙΝΤΕΟ)

Τάσος Μπαρτζώκας στον FM100: Στόχος να κάνουμε την ...

Για θέματα της επικαιρότητας μίλησε σε συνέντευξη που...

ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ  ΑΝΑΚΑΤΟΣΟΥΡΑ…

ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΤΟΣΟΥΡΑ…

Μιλούσαμε στον Πληθυντικό όταν οι έρωτες μπήκαν στη...

H Πρωτοβουλία για το Παιδί  συνυπογράφει κείμενο της  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ: Συνεργασία για το ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ

H Πρωτοβουλία για το Παιδί συνυπογράφει κείμενο της ...

H Πρωτοβουλία για το Παιδί,  μαζί με περισσότερες από 60...

Ερώτηση Κοτίδη στη Βουλή  για την κάλυψη θέσης Επιμελητή  Κοινωνικής Αρωγής Βέροιας

Ερώτηση Κοτίδη στη Βουλή για την κάλυψη θέσης...

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Ημαθίας της Ελληνικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...