Αντιφώνηση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Υπουργού Εθνικής Άμυνας  Πάνου Καμμένου στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Π. Καμμένος:  «Το θέμα είναι λήξαν»

Αντιφώνηση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Π. Καμμένος: «Το θέμα είναι λήξαν»

«Κατ’ αρχήν, θέλω να σας πω ότι μίλησα με τον Πρωθυπουργό και άκουσα την ομιλία του. Το Σύνταγμα της Ελλάδος είναι ξεκάθαρο για τις σχέσεις της Ορθοδοξίας με το έθνος, αλλά ακόμα πιο ξεκάθαρο είναι το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων. Κανείς δεν μπορεί να διαρρήξει τους δεσμούς της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, που είναι και συνταγματικά κατοχυρωμένοι. Σας διαβεβαιώνω ότι και ο Πρωθυπουργός, όπως εξάλλου είπε στη Βουλή πριν από λίγο, με κανένα τρόπο δεν θέλει να αποκοπεί - ούτε μπορεί να αποκοπεί - η Ορθοδοξία από την πατρίδα μας και βεβαίως αυτό αφορά και τη διδασκαλία. 

Εγώ χαίρομαι ιδιαίτερα που αυτή η συνάντηση γίνεται μετά την αποδοχή από τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση ότι ξεκινά ένας διάλογος, από μηδενική βάση. Και μάλιστα, επειδή τον ρώτησα, μου διευκρίνισε ότι τα βιβλία που θα γραφούν και το πρόγραμμα που θα υπάρξει θα είναι κατόπιν συμφωνίας της Εκκλησίας με το Υπουργείο Παιδείας. 

Άρα ανετράπη πιστεύω αυτή η κακή εικόνα που δημιουργήθηκε, η οποία μας προβλημάτισε πάρα πολύ. Δεν σας κρύβω ότι εμείς θεωρούμε απαράδεκτα αυτά τα οποία ειπώθηκαν, γιατί ο ρόλος της Εκκλησίας είναι απόλυτα σαφής και στη διάρκεια της Κατοχής όπου είχαμε ιερείς που έπεσαν για την πατρίδα, αλλά και στη διάρκεια της δικτατορίας υπήρχε αντίσταση εκ μέρους της Εκκλησίας και βεβαίως σε κάθε αγώνα του έθνους. Μάλιστα, οι Ένοπλες Δυνάμεις, όπως ξέρετε, έχουμε καθιερώσει στο εθνόσημο τους προστάτες Αγίους, προσθέσαμε μάλιστα και τον Προφήτη Ηλία στην Αεροπορία Στρατού πριν από λίγες ημέρες.

 

Θέλω να σας διαβεβαιώσω από την πλευρά των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αλλά και ως κυβερνητικός εταίρος, ότι εμείς δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε για τίποτα εάν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα της Ιεραρχίας. 

Με πολύ σεβασμό θα ακούσουμε τις αποφάσεις που θα πάρετε, θα συμβάλλουμε στο διάλογο που ζήτησε ο Πρωθυπουργός, αν χρειαστεί με οποιονδήποτε τρόπο. 

Χαίρομαι παρά πολύ που κατά τη διάρκεια της συναντήσεώς μας έχουμε πλέον μία λύση σε αυτό που είχε δημιουργηθεί και είμαστε στη διάθεσή σας στο διάλογο να γίνουν απόλυτα διακριτές οι θέσεις της Εκκλησίας μας, η σχέση της Ορθοδοξίας με το Έθνος και κάποιες αλλαγές που πιθανόν να πρέπει να γίνουν, τις οποίες να θυμίσω πρώτα τις ζήτησε η Εκκλησία .

Είναι ξεκάθαρο ότι πλέον τα σχολεία μας έχουν παιδιά που είναι άλλων θρησκειών, τα οποία δικαιούνται να έχουν και εκείνα τη δική τους εκπαίδευση. Όμως η πλειοψηφία είναι οι Ορθόδοξοι μαθητές και έχουν και εκείνοι δικαίωμα να μαθαίνουν την αλήθεια από τα θρησκευτικά με βάση τον Ορθόδοξο λόγο. 

Πάντως, Μακαριότατε, να σας διαβεβαιώσω ότι το καράβι δεν θα βουλιάξει, γιατί έχει τον Άγιο Νικόλαο οδηγό, που στις δύσκολες στιγμές πάντα παρεμβαίνει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεχίζεται η άνοδος των τιμών των ακινήτων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία

Συνεχίζεται η άνοδος των τιμών των ακινήτων, σύμφωνα...

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η αύξηση των τιμών...

One Stop Liaison Office :  Ενημέρωση για τα Σχέδια Δράσης σχετικά με την ανάπτυξη  της Βιο-οικονομίας στην ΠΚΜ

One Stop Liaison Office : Ενημέρωση για τα Σχέδια Δράσης σχετικά...

 Σχετικά με τις στρατηγικές και τα σχέδια δράσης που...

80.000 έκαναν διακοπές  τον Ιούνιο με voucher  κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ

80.000 έκαναν διακοπές τον Ιούνιο με voucher κοινωνικού...

Συνολικά 79.977 επιταγές κοινωνικού τουρισμού 2023-2024 της...

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας: Ξεκινάει η διαβούλευση για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Αυτοδιοίκησης

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας: Ξεκινάει η διαβούλευση για...

Παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου και...

ΕΣΕΕ: Παράταση απόσυρσης  ταμειακών μηχανισμών, διασύνδεσης ERP  λογισμικών με POS  και υποχρεωτικής αποδοχής άμεσων πληρωμών με το σύστημα IRIS

ΕΣΕΕ: Παράταση απόσυρσης ταμειακών μηχανισμών,...

Για τις  αποφάσεις της ΑΑΔΕ  ενημερώνει η ΕΣΕΕ τους...

Αλλαγή στο σύστημα εξαγοράς πλασματικού χρόνου ασφάλισης, με ένα όριο 5 ετών για όλους τους ασφαλισμένους

Αλλαγή στο σύστημα εξαγοράς πλασματικού χρόνου...

Νέο σύστημα εξαγοράς πλασματικού χρόνου ασφάλισης...

Εξελέγη το νέο  Διοικητικό  Συμβούλιο του ΣΗΠΕ - Η νέα γενιά εκδοτών στο προσκήνιο

Εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΗΠΕ - Η νέα...

Το Σάββατο 29/6/24 έγινε στην Αθήνα η 27η Τακτική...

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Στατιστικά στοιχεία  των βαθμολογιών και εκτιμήσεις για τις τάσεις των βάσεων

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Στατιστικά στοιχεία των...

 Ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 28 Ιουνίου, οι...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...