Περιοδεία του Μάρκου Μπόλαρη στην Ημαθία: «Είμαστε μπροστά σε ένα σύνολο προκλήσεων και δράσεων»

Περιοδεία του Μάρκου Μπόλαρη στην Ημαθία: «Είμαστε μπροστά σε ένα σύνολο προκλήσεων και δράσεων»

Για τις επισκέψεις του σε μονάδες της Ημαθίας που έχουν σημείο αναφοράς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενημέρωσε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης. Αναφέρθηκε στο δυνατό ξεκίνημα της περιοδείας με νέους αγρότες στο Κλειδί και αμέσως μετά στην ΕΒΖ, «που ξαναπατά στα πόδια της», όπως είπε, «μια εταιρεία που αποτελεί πλεονέκτημα για τον τόπο, με στόχο να κερδηθεί ξανά η εμπιστοσύνη των παραγωγών». Στη συνέχεια για τις επισκέψεις στην Agritex και στη Venus, αλλά και στις έδρες συνεταιρισμένων αγροτών στη Μελίκη, την Επισκοπή και τη Νάουσα. Ο υπουργός χαρακτήρισε εξαιρετικά γόνιμο τον διάλογο που είχε με τους παραγωγούς, τους οποίους ευχαρίστησε. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή χαρακτήρισε την κατάσταση στον Α.Σ. Νάουσας με την κατάσταση των υποδομών, που έκανε φέτος το πρώτο άνοιγμα στην αγορά των ΗΠΑ. Ακολούθησε επίσκεψη στο Vaeni, που φέτος μπαίνει στην αγορά της Ινδίας και της Αυστραλίας, αλλά και το οινοποιείο Δαλαμάρα. Στο Επιμελητήριο Ημαθίας τέθηκε το ζήτημα της αξιοποίησης της περιφερειακής αγοράς Κουλούρας, ενώ ακολούθησαν συναντήσεις στον ίδιο χώρο με νέους αγρότες, τους βοοτρόφους (όπου συζητήθηκε και η οζώδης δερματίτιδα, «η χώρα έχει ελέγξει το πρόβλημα» σημείωσε ο κ. Μπόλαρης), και τέλος στην εταιρεία Μπουντζόλα με το ποιοτικό ελληνικό κρέας. Στη συνέχεια ο υπουργός ενημέρωσε για πρόσφατη συνάντηση που είχε στο υπουργείο του με παραγωγούς ακτινιδίου. (Ρεπορτάζ του ‘Λαού’ στο φύλλο της περασμένης Τετάρτης.)

«Είμαστε μπροστά σε ένα σύνολο προκλήσεων και δράσεων ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου. Το υπουργείο έχει μια ιδιαίτερη φιλοδοξία γι’ αυτό, όχι στη λογική της ταχύτητας και της απορροφητικότητας, αλλά στη βάση της αξιολόγησης και της ιεράρχησης των προτεραιοτήτων, αλλά και στη στόχευση των χρημάτων για τα σημεία όπου υπάρχουν πλεονεκτήματα» τόνισε.

Για την υπερφορολόγηση στον αγροτικό τομέα ο κ. Μπόλαρης θεώρησε ότι η συζήτηση έχει εξαντληθεί με το αφορολόγητο των αγροτών που αφορά το 90% των αγροτών.

Ο κ. Μπόλαρης έκλεισε με ευχαριστίες στον δήμο και τον δήμαρχο για τη φιλοξενία στην καλαίσθητη και λειτουργική αίθουσα.

Στη διάρκεια της συνέντευξης παραβρέθηκαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου και Χρήστος Αντωνίου, ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Σάκης Χειμώνας και Δημήτρης Μούρνος, ο αντιδήμαρχος Στέλιος Ασλάνογλου, ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Τσαπαρόπουλος κ.ά. 

Για πολύ αξιόλογη περιοδεία στην Ημαθία έκανε λόγο μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Γκοντίνος, αλλά και για μια σημαντική εμπειρία με ειλικρινή κατάθεση των προβλημάτων. «Ο αγώνας για τη λύση αυτών των προβλημάτων είναι μαραθώνιος, ωστόσο υπάρχει διάθεση σύγκρουσης με ό,τι μέχρι τώρα πισωγύριζε την κοινωνία» τόνισε.

Ακολούθησε ομιλία των δύο πολιτικών σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Εληά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευχαριστήριο προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξάνδρειας

Ευχαριστήριο προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία...

Ευχαριστούμε θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία...

Ερώτηση Κυριάκου  Βελόπουλου και Βασίλη Κοτίδη για τις καταστροφές  σε σοδειά και φυτικό  κεφάλαιο στο Ν. Ημαθίας

Ερώτηση Κυριάκου Βελόπουλου και Βασίλη Κοτίδη για τις...

Ερώτηση κατάθεσε ο Κυριάκος Βελόπουλος, Πρόεδρος  της...

Δήμος Βέροιας: Αιτήσεις εγγραφών και επανεγγραφών στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Δήμος Βέροιας: Αιτήσεις εγγραφών και επανεγγραφών...

Με την υπ’ αρ. 179/2024  απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου  του...

Αεροψεκασμός αύριο σε ορυζώνες και υγροτοπικά συστήματα του Κλειδίου

Αεροψεκασμός αύριο σε ορυζώνες και υγροτοπικά...

Στα πλαίσια των απαραίτητων ενεργειών για την...

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΥΤΕΙΑ: Ιερά Πανήγυρις και εγκαίνια του ανακαινισμένου Γραφείου- Αρχονταρίκι

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΥΤΕΙΑ: Ιερά Πανήγυρις και εγκαίνια του...

Γίνεται γνωστό στον ευσεβή λαό, πως εν όψει της εορτής...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις  για τους 27 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τους 27 Βρεφονηπιακούς...

Συνεχίζεται η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης σε ηλικία 87 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης σε ηλικία 87...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Τετάρτη 3 Ιουλίου...

Πέντε Νέοι Πτυχιούχοι του Δημοτικού Ωδείου Νάουσας

Πέντε Νέοι Πτυχιούχοι του Δημοτικού Ωδείου Νάουσας

Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκαν στην Εστία...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...