Χάριν ενίσχυσης του διαλόγου, τα σχόλια για ένα ζήτημα της επικαιρότητας (από τη στήλη 'Φωνή Λαού' στον 'Λαό' του Σαββάτου):
*Νομίζω καταρχήν ότι αποφάσεις πολιτισμού (πόσο μάλλον υπουργείου) οφείλουν να διαθέτουν ικανές δόσεις πολιτισμού. Ο διάλογος είναι ένα τέτοιο στοιχείο.
*Η δε αυτοκριτική, είναι η κορύφωση του πολιτισμένου ανθρώπου. Διότι σε βοηθά να βελτιωθείς την επόμενη φορά.
*Μεγάλο όντως το έργο (ανθρώπων) της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας. Όμως, ευθέως ανάλογες του μεγάλου έργου είναι και οι καθυστερήσεις (ανθρώπων) της υπηρεσίας...
*Που δεν παύει να είναι μια δημόσια υπηρεσία, με ανθρώπους στα καλά τους και στα κακά τους, όπως όλοι μας. Και υποστελέχωση, όπως παντού.
*Η δε ομοφωνία όλων των φορέων απέναντί στην Εφορεία, θυμίζει το ανέκδοτο με τον οδηγό που πάει ανάποδα στην εθνική, ψέγοντας όλους τους άλλους που μπήκαν στο αντίθετο ρεύμα.
*Είναι κοινός τόπος οι παθόντες από την αρχαιολογία. Η στήλη αναζητά μη παθόντα, που πήρε την άδεια γρήγορα, ώστε να αναθεωρήσει.
*Από την άλλη μεριά, η μη δημοτική απάντηση στο προ πενταετίας αίτημα της Εφορείας για την αναοριοθέτηση, δεν είναι άρνηση, ήταν ηχηρή κατάφαση. Διότι αλλιώς ούτε ο Μεταξάς θα έλεγε το όχι.
*Οι δε τεχνικοί του έθνους, που ανθίστανται στις εφορειακές αντιστάσεις, ας αναλογιστούν τη δική τους ευθύνη για την εικόνα των πόλεων όπου δραστηριοποιούνταν. Εκεί όπου τα τελευταία πολλά χρόνια η αισθητική τους είχε κοινή θέση. Σχεδόν μπετόν αρμέ.
*Όχι, δεν χάθηκε ο κόσμος αν η σημερινή ημερίδα αποτύχει ή δεν επιτύχει τον σκοπό της (προφανές). Ας περιμένουμε ένα Σάββατο ακόμη, έτσι κι αλλιώς μία σύσκεψη χρειαζόμασταν, όχι δύο...
*Αρκεί το άλλο Σάββατο να είμαστε όλοι εκεί. Ο καθένας μας με τον καθρέπτη του.