Δεν παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης

Δεν παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης

Ο Γιώργος  Γκιρτζίκης δεν παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της ΕΠΟ, λέγοντας: "Θα εξαντλήσω όλα τα ένδικα μέσα". Αλλάζει η επιτροπή δεοντολογίας, αποφασίζει ο Κοντονής για την έναρξη του πρωταθλήματος.

Σε αντίθεση με τους Βαγγέλη Μαζαράκη και Βαγγέλη Τοπολιάτη, ο Γιώργος Γκιρτζίκης δεν παραιτήθηκε από το προεδρείο της ΕΠΟ. "Θα κάνω αυτό που πρέπει, την ώρα που πρέπει και αφού εξαντλήσω όλα τα ένδικα μέσα" ανέφερε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μετά το διοικητικό συμβούλιο της Τρίτης (30/8).

Με άλλα λόγια, παραιτήθηκαν από το προεδρείο μόλις οι δύο από τους έξι κατηγορούμενους για το θέμα της κάρτας υγείας. Γκιρτζίκης, Καραμελίδης, Οικονομίδης και Προύντζος έμειναν στις θέσεις τους. Η σημαντική εξέλιξη αφορά στο θέμα της επιτροπής δεοντολογίας, η οποία επιστρέφει στην προηγούμενή της μορφή.

Αποφασίστηκε ότι μετά την αλλαγή των πειθαρχικών επιτροπών της Super League και της Football League από μονομελές όργανο σε τριμελές, δεν έχει ισχύ η αλλαγή που είχε γίνει την 1η Αυγούστου. Με άλλα λόγια, η επιτροπή δεοντολογίας επιστρέφει στην προηγούμενή της μορφή, κάτι που είχε ζητήσει ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης.

Απομένει πλέον η απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, μέχρι την Παρακευή (1/9) για την έναρξη του πρωταθλήματος στις 10 του μήνα.

 Γιώργος Γκιρτζίκης: "Ντροπή η κάρτα υγείας"

Αμέσως μετά το δ.σ. ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, ρωτήθηκε για το αν παραιτηθεί με αφορμή το θέμα της κάρτας υγείας, και απάντησε: "Η κάρτα υγείας είναι ντροπή για αυτούς που την έτρεξαν. Εγώ θα κάνω αυτό που πρέπει να κάνω, την ώρα που πρέπει να το κάνω, αφού πρώτα εξαντλήσω όλα τα ένδικα μέσα".

Πρόσθεσε τα εξής: "Αυτοί τορπιλίζουν το θέμα για τον αρχιδιαιτητή και το χρεώνουν στην ΕΠΟ. Πάντα φταίει η ΕΠΟ. Το πρωτάθλημα πρέπει να ξεκινήσει. Γιατί να μην ξεκινήσει; Θα έφευγαν οι λουόμενοι από τις παραλίες να έρθουν να σκοτωθούν; Εδώ υπήρχαν ομάδες στις χαμηλότερες κατηγορίες που δεν συμπλήρωναν ενδεκάδα για να παίξουν και θα σκοτώνονταν οι φίλαθλοι; Μην τρελαθούμε".

Για το θέμα του επιδιαιτητή ανέφερε: "Τι θέλουν επιτέλους; Θέλουν να συντηρούν μια κατάσταση. Αυτός είναι ο στόχος ενόψει των εκλογών της ομοσπονδίας. Δεν το καταλαβαίνετε;".

Η επίσημη ενημέρωση της ΕΠΟ για τις εξελίξεις

"Σας ενημερώνουμε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία της συνεδρίαση (30-8-2016) έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις.

-Προχώρησε στην αναδιάρθρωση του προεδρείου της Ε.Ε./Ε.Π.Ο. μετά τις παραιτήσεις των κυρίων Ευάγγελου Τοπολιάτη, Ευάγγελου Μαζαράκη και Παναγιώτη Δημητρίου από τις θέσεις των αναπληρωτή προέδρου, β' αντιπροέδρου και γ' αντιπροέδρου, αντίστοιχα. Στις θέσεις τους εξελέγησαν οι κύριοι Μιχαήλ Τζανόπουλος, Δαμιανός Γαβριηλίδης και Ιωάννης Παππάς, αντίστοιχα.

-Επικύρωσε τη συμφωνία με την κοινή αντιπροσωπεία των FIFA/UEFA στη συνάντηση της 29/8/2016 που αφορά στις πειθαρχικές επιτροπές των επαγγελματικών λιγκών και η οποία  διαμορφώθηκε ως εξής:

 «Προκειμένου να επιτευχθεί η εύρυθμη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των πρωτοβάθμιων πειθαρχικών οργάνων των επιτροπών των επαγγελματικών ενώσεων (Super League και Football League), αποφασίστηκε όπως αυτές λειτουργούν υπό τριμελή σύνθεση. Κατόπιν τούτου η από 1/8/2016 απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων Ε.Π.Ο. με αντικείμενο την ανασυγκρότηση των πειθαρχικών επιτροπών δεν θα υλοποιηθεί (καθίσταται άνευ αντικειμένου) με αποτέλεσμα οι λοιπές δικαστικές επιτροπές της ΕΠΟ να παραμείνουν ως έχουν».

-Αποφάσισε ομόφωνα όπως υποστηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Άλεξ Σέφεριν για τη θέση του προέδρου της UEFA στις επικείμενες αρχαιρεσίες που θα διενεργηθούν στην Ελλάδα.

-Πριν από την έναρξη του συμβουλίου ο κ. Νίκος Αλιβιζάτος, που συνεργάζεται με την ΕΠΟ, ενημέρωσε τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής αναφορικά με το τι σημαίνει το βούλευμα που εξέδωσε πρόσφατα το συμβούλιο Εφετών για την υπόθεση της «Κάρτας Υγείας.

Ο έγκριτος συνταγματολόγος επεσήμανε πως οι συνεδριάσεις και οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής με τη συμμετοχή όσων αναφέρονται στο βούλευμα είναι καθόλα νόμιμες έως την παρέλευση του χρονικού διαστήματος που προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Τόνισε πως τα όσα προβλέπονται για τη σχετική περίπτωση στη νομοθεσία είναι αντισυνταγματικά καθώς αγνοούν πλήρως το τεκμήριο της αθωότητας όπως αυτό προβλέπεται από τον αστικό και ποινικό κώδικα, και πρόσθεσε πως έχει μετατραπεί μια απλή αντιδικία αστικού δικαίου μεταξύ δύο εταιρειών για μη εκτέλεση σύμβασης σε αδίκημα που δεν μπορεί να δικαιολογήσει το βαρύτατο της ποινής, όπως αυτή επιβάλλεται από το εκδοθέν βούλευμα".

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τον αθλητή του Kick Boxing, Αντώνη Κατσουγιαννόπουλο, συγχάρηκαν για την νίκη του, Δήμαρχος Βέροιας και Αντιδήμαρχος Αθλητισμού

Τον αθλητή του Kick Boxing, Αντώνη Κατσουγιαννόπουλο,...

Τον διακεκριμένο αθλητή του Kick Boxing, Αντώνη...

Αυτοί είναι οι σημαιοφόροι της Ελλάδας στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

Αυτοί είναι οι σημαιοφόροι της Ελλάδας στην Τελετή...

H Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής...

Ολοκληρώθηκε  με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024, ο 12ος αγώνας ορεινού τρεξίματος  Ξηρολιβάδου

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 7 Ιουλίου...

Με άριστες  καιρικές συνθήκες , 300  δρομείς στήθηκαν...

Με μετάλλια και εμπειρίες τελείωσε η αγωνιστική χρονιά για τον Σύλλογο Φίλων Αυτοάμυνας

Με μετάλλια και εμπειρίες τελείωσε η αγωνιστική...

Με μετάλλια και εμπειρίες τελείωσε η αγωνιστική ...

1ο καλοκαιρινό φεστιβάλ ΣΧΟ Βέροιας

1ο καλοκαιρινό φεστιβάλ ΣΧΟ Βέροιας

Ο Σύλλογος Χιονοδρόμων Ορειβατών Βέροιας με τη...

Επιτυχημένο φινάλε για την προαγωνιστική και μίνι ομάδα του Πήγασου στο θερινό πρωτάθλημα κολύμβησης

Επιτυχημένο φινάλε για την προαγωνιστική και μίνι...

Το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο...

Βράβευση από τον Δήμαρχο Νάουσας της Βαρβάρας Καρυπίδου και του Παναγιώτη Δημητριάδη για τις μεγάλες επιτυχίες τους στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα TAE KWON DO ITF

Βράβευση από τον Δήμαρχο Νάουσας της Βαρβάρας...

Τους Πρωταθλητές Ευρώπης του TAE KWON DO της Νάουσας...

Θερινές εξετάσεις ζωνών στο Taekwon-Do Νάουσας

Θερινές εξετάσεις ζωνών στο Taekwon-Do Νάουσας

Με τη συμμετοχή 48 αθλητών, ο Αθλητικός Γυμναστικός...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...