Φτωχή και ταπεινή η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο

Φτωχή και ταπεινή η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο

 

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο, θα σπάσει την πρόσφατη παράδοση των ακριβών παραστάσεων, όπως ανέφερε ο εκτελεστικός παραγωγός Μάρκο Μπάλιτς. Τέσσερις ημέρες πριν από την έναρξη, ο Μπάλιτς δήλωσε στο Reuters, ότι η παράσταση στο γήπεδο Maracana θα είναι προσαρμοσμένη στις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες στη χώρα.

 

«Αυτή δεν είναι μία πολυτελής εκδήλωση με δεδομένη την κατάσταση στη Βραζιλία,» δήλωσε ο Μπάλιτς, ο οποίος έχει συμμετάσχει στο παρελθόν σε αρκετές τελετές, συμπεριλαμβανομένων στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2014 στο Σότσι.

Η Βραζιλία υποφέρει από την χειρότερη ύφεση από τη δεκαετία του 1930 με τους διοργανωτές να αγωνίζονται μέχρι την τελευταία στιγμή για να τελειώσουν τα έργα υποδομής.«Δεν θα έχει το μεγαλείο του Πεκίνου, τα τεράστια ειδικά εφέ της Αθήνας, την εκκεντρικότητα και τις τεχνολογικές δεξιότητες του Λονδίνου. Είναι μια τελετή έναρξης αναλογικής,» δήλωσε ο Μπάλιτς.

Η παράσταση, αναμένεται να κοστίσει περίπου το μισό των 42 εκατομμυρίων δολαρίων που δαπανήθηκαν στο Λονδίνο το 2012.«Η Βραζιλία έχει τον τελευταίο μεγάλο κήπο (το τροπικό δάσος του Αμαζονίου) του κόσμου. Πρέπει να ασχοληθούμε με αυτόν τον κήπο και να προσπαθήσαμε να μοιραστούμε αυτό το μήνυμα, ένα μήνυμα ελπίδας,» επισήμανε ο Μπάλιτς.

«Θα είναι μία πολύ σύγχρονη τελετή. Ακόμη και χωρίς ειδικά εφέ θα μιλήσουμε στους ανθρώπους για το μέλλον. Με ένα πολύ ταπεινό τρόπο. Δεν είναι μια επίδειξη που θα δείχνει πόσο καλή ή μοντέρνα είναι η Βραζιλία».

Οι τελετές έναρξης είναι από τα καλύτερα φυλαγμένα μυστικά των Αγώνων, μαζί με τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο που θα ανάψει το βωμό. Ωστόσο, δεν θα είναι όπως το παρελθόν μία μεγάλη κατασκευή με τεράστια φλόγα, ορατή για τα μίλια.«Θα είναι ένα μία κατασκευή με χαμηλές εκπομπές ρύπων, αφού θα ήταν οξύμωρο να μιλάμε για τη βιωσιμότητα και στη συνέχεια να κάψουμε τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου,» δήλωσε ο Μπάλιτς.

Ενώ η πραγματική φλόγα θα είναι ορατή μόνο σε όσους πάνε στο γήπεδο, ένα μικρότερο αντίγραφο θα τοποθετηθεί σε μια περιοχή στο κέντρο του Ρίο.Σχεδόν 4.800 άνθρωποι θα λάβουν μέρος στην τελετή έναρξης μαζί με τους περίπου 11.000 αθλητές, που θα μπουν στο στάδιο και θα συγκεντρωθούν στο κέντρο της θρυλικής αρένας.«Η τελετή έχει έναν σκοπό,» ανέφερε ο Μπάλιτς.

«Θα μιλήσουμε με έναν θετικό τρόπο για την βιώσιμη ανάπτυξη. Κάνοντας μία απλή γιορτή δεν θα είναι αρκετή. Το γεγονός ότι παίρνουμε θέση αυτό δεν θα τους κάνει όλους ευχαριστημένους, αλλά έτσι πρέπει να είναι».

 

Παρουσία 45 ηγετών η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο

Σαράντα πέντε αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, ανάμεσά τους οι πρόεδροι της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, της Αργεντινής Μαουρίτσιο Μάκρι και της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος, θα παραστούν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας Ζοσέ Σέρα.

 Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και ο πρόεδρος της Παραγουάης, Οράσιο Κάρτες, θα παρακολουθήσουν επίσης την τελετή έναρξης στις 5 Αυγούστου στο στάδιο Μακαράνα.

 Νωρίτερα, ο προσωρινός πρόεδρος της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ και η κυβέρνησή του θα υποδεχθούν τους 1.500 καλεσμένους για ένα κοκτέιλ στους χώρους του υπουργείου Εξωτερικών.

 Επίσης 55 υπουργοί Αθλητισμού από όλο τον κόσμο θα παραστούν στην τελετή έναρξης.

 Λιγότερο από δύο εβδομάδες από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, το θέμα της ασφάλειας συνιστά μείζονα ανησυχία για τους διοργανωτές, η οποία γίνεται εντονότερη μετά τη σειρά των πολύνεκρων επιθέσεων σε όλο τον κόσμο τις τελευταίες εβδομάδες.

 Οι αρχές της Βραζιλίας έχουν προβλέψει να αναπτύξουν μόλις αρχίσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες 85.000 στρατιώτες και αστυνομικούς για την προστασία των προσωπικοτήτων, των περισσοτέρων από 10.000 αθλητών και των τουριστών, που αναμένεται να είναι 500.000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1ο καλοκαιρινό φεστιβάλ ΣΧΟ Βέροιας

1ο καλοκαιρινό φεστιβάλ ΣΧΟ Βέροιας

Ο Σύλλογος Χιονοδρόμων Ορειβατών Βέροιας με τη...

Επιτυχημένο φινάλε για την προαγωνιστική και μίνι ομάδα του Πήγασου στο θερινό πρωτάθλημα κολύμβησης

Επιτυχημένο φινάλε για την προαγωνιστική και μίνι...

Το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο...

Βράβευση από τον Δήμαρχο Νάουσας της Βαρβάρας Καρυπίδου και του Παναγιώτη Δημητριάδη για τις μεγάλες επιτυχίες τους στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα TAE KWON DO ITF

Βράβευση από τον Δήμαρχο Νάουσας της Βαρβάρας...

Τους Πρωταθλητές Ευρώπης του TAE KWON DO της Νάουσας...

Θερινές εξετάσεις ζωνών στο Taekwon-Do Νάουσας

Θερινές εξετάσεις ζωνών στο Taekwon-Do Νάουσας

Με τη συμμετοχή 48 αθλητών, ο Αθλητικός Γυμναστικός...

Εντυπωσιακή εμφάνιση του Πήγασου στους διεθνείς αγώνες «Λευκός Πύργος  2024»

Εντυπωσιακή εμφάνιση του Πήγασου στους διεθνείς...

Το Σαββατοκύριακο 25-26 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκαν στο...

Με τη συμμετοχή του Διαμαντόπουλου από το

Με τη συμμετοχή του Διαμαντόπουλου από το "Εν Σώματι...

Θα διεξαχθεί στο Κλειστό Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ στις 15...

Ασημένιο μετάλλιο για την Κατερίνα Στεφανίδη στη Ρώμη

Ασημένιο μετάλλιο για την Κατερίνα Στεφανίδη στη Ρώμη

Η Κατερίνα Στεφανίδη έκανε φανταστικό αγώνα και...

Μυθικός Τεντόγλου έδωσε σόου στην Ρώμη!

Μυθικός Τεντόγλου έδωσε σόου στην Ρώμη!

Απίθανος, ανεπανάληπτος, μυθικός Μίλτος Τεντόγλου! Τι...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...