Αποπειράθηκε να κόψει τις φλέβες του όταν έμαθε το χρέος του στον ΟΑΕΕ

Αποπειράθηκε να κόψει τις φλέβες του όταν έμαθε το χρέος του στον ΟΑΕΕ

Πανικός επικράτησε το πρωί της Τρίτης στα γραφεία του ΟΑΕΕ στη Λαμία, όταν αγανακτισμένος 65χρονος, που ζητούσε διευθέτηση θέματός του, έβγαλε σουγιά κι αποπειράθηκε να κόψει τις φλέβες του όταν ο αρμόδιος υπάλληλος τού ζητούσε επιπλέον στοιχεία.

Ο 65χρονος διατηρούσε πρατήριο καυσίμων στην περιοχή της Λοκρίδας. Πήγε μέχρι τα γραφεία του ΟΑΕΕ στη Λαμία για να ζητήσει ένα απαλλακτικό, ότι δηλαδή δεν είναι υποχρεωμένος να είναι ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ.

Εκεί ο αρμόδιος υπάλληλος διαπίστωσε, βλέποντας τα τηρούμενα στοιχεία, ότι «υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη χορήγηση του απαλλακτικού» και τον ενημέρωσε ότι δεν είναι δυνατόν να του δώσει αυτό το έγγραφο, καθώς χρειάζονται επιπλέον στοιχεία.

Τότε ο 65χρονος άρχισε να φωνάζει και να βρίσκεται εκτός εαυτού, λέγοντας σε όλους τους τόνους ότι «έχει πληρώσει τα πάντα» και ότι πριν από λίγο διάστημα τον έκλεψαν, άγνωστοι τού αφαίρεσαν 30.000 ευρώ.

Χωρίς κανείς να το καταλάβει, ο 65χρονος έβγαλε από την τσέπη του τον σουγιά και χάραξε με αυτόν τις φλέβες του στο αριστερό χέρι του. Ειδοποιήθηκε αμέσως η Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον 65χρονο, που διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Λαμίας, όπου βρίσκεται εκτός κινδύνου.Όπως προκύπτει, ο 65χρονος διατηρούσε για πολλά χρόνια πρατήριο υγρών καυσίμων σε χωριό της Λοκρίδας, που έχει πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όφειλε να ασφαλίζεται στον ΟΓΑ χωρίς να είναι υποχρεωμένος σε ασφάλιση στον ΟΑΕΕ.

Ωστόσο, κατά τον έλεγχο των φορολογικών παραστατικών από τον ΟΑΕΕ, εντοπίστηκαν να έχουν εκδοθεί τιμολόγια σε επιχειρήσεις εκτός της περιοχής και διαπιστώθηκε ότι όφειλε να είναι ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ. 

Ο 65χρονος θεωρούσε ότι, πληρώνοντας ΟΓΑ, δεν έχει καμιά περαιτέρω υποχρέωση, ενώ οι υπηρεσίες του ΟΑΕΕ θεωρούν ότι από 1η Ιουλίου 2010 όφειλε να έχει ενταχθεί σε ασφάλιση στον ΟΑΕΕ, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι ο πρατηριούχος θα έπρεπε να πληρώνει εδώ και έξι χρόνια ασφάλιση στον ΟΑΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι οι οφειλές του, μαζί με τα πρόστιμα, σε αυτή τη φάση είναι υπέρογκες.

 

(Πηγή: In.gr)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε λίγες μέρες η εφαρμογή του προσωπικού αριθμού  - Αλλάζει το σύστημα ραντεβού για νέα ταυτότητα

Σε λίγες μέρες η εφαρμογή του προσωπικού αριθμού -...

Μια τεράστια αλλαγή για τον πυρήνα των μητρώων του...

Πρόγραμμα κοινωνικού  τουρισμού ΔΥΠΑ: Συνεχίζεται το ενδιαφέρον συμμετοχής από τουριστικά καταλύματα  και ακτοπλοϊκές

Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού ΔΥΠΑ: Συνεχίζεται το...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις τουριστικών καταλυμάτων και...

Με αίτημα Μητσοτάκη διαγραφή Αυγενάκη από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας μετά το  περιστατικό με εργαζόμενο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Με αίτημα Μητσοτάκη διαγραφή Αυγενάκη από την Κ.Ο. της...

Διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας...

Καταργείται το Τέλος Χαρτοσήμου σε περισσότερες από 600 συναλλαγές

Καταργείται το Τέλος Χαρτοσήμου σε περισσότερες από 600...

Την κατάργηση του Τέλους Χαρτοσήμου για πάνω από 600...

Συνεχίζεται η άνοδος των τιμών των ακινήτων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία

Συνεχίζεται η άνοδος των τιμών των ακινήτων, σύμφωνα...

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η αύξηση των τιμών...

One Stop Liaison Office :  Ενημέρωση για τα Σχέδια Δράσης σχετικά με την ανάπτυξη  της Βιο-οικονομίας στην ΠΚΜ

One Stop Liaison Office : Ενημέρωση για τα Σχέδια Δράσης σχετικά...

 Σχετικά με τις στρατηγικές και τα σχέδια δράσης που...

80.000 έκαναν διακοπές  τον Ιούνιο με voucher  κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ

80.000 έκαναν διακοπές τον Ιούνιο με voucher κοινωνικού...

Συνολικά 79.977 επιταγές κοινωνικού τουρισμού 2023-2024 της...

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας: Ξεκινάει η διαβούλευση για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Αυτοδιοίκησης

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας: Ξεκινάει η διαβούλευση για...

Παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου και...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...