Μπορεί να ήταν συμβολική η κινητοποίηση της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας την περασμένη Κυριακή που απέκλεισε τη δυνατότητα παράδοσης συμπύρηνων ροδάκινων λόγω της κακής τους ποιότητας, ωστόσο ήταν επιβεβλημένη. Δεν μπορεί να είσαι leader στην παγκόσμια αγορά κονσέρβας ροδάκινου εδώ και πολλά χρόνια, και να υπονομεύεις εσύ ο ίδιος την ποιότητα του τελικού προϊόντος! Που είναι αυτή η ποιότητα που σε κρατάει στην κορυφή. Τα τελευταία χρόνια πολλοί προσπαθούν να πάρουν την πρωτιά από τη χώρα μας στην παραγωγή κονσέρβας ροδάκινου. Η προσπάθεια σκοντάφτει στην ποιοτική δική μας πρώτη ύλη, τα συμπύρηνα ροδάκινα της ευλογημένης περιοχής μας που πράγματι κάνουν τη διαφορά, αλλά και στην τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει οι βιομηχανίες. Όσο όμως κι αν προσπαθήσει η βιομηχανία, ένα άγουρο ροδάκινο –όπως η ΕΚΕ καταγγέλλει- δεν μπορεί να το βελτιώσει, ό,τι κι αν κάνει, στη διάρκεια της επεξεργασίας του. Συνεπώς, καλά θα κάνουν οι παραγωγοί να συμμορφωθούν πάραυτα με τις προτροπές της ΕΚΕ, προκειμένου να μην χαθεί ένας ακόμη πυλώνας οικονομίας της χώρας και της περιοχής μας όπου εξακολουθούμε να είμαστε πρώτοι. Δεν είναι καιρός για τέτοια.
Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία και διεθνές Baccalaureate
Eιδική μνεία στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία, έκανε ο...