Παρουσιάστηκε το επιχειρησιακό σχέδιο του δήμου Βέροιας

Παρουσιάστηκε το επιχειρησιακό σχέδιο του δήμου Βέροιας

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα το σχέδιο στρατηγικού σχεδιασμού του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Βέροιας 2016-2019, που παρουσιάστηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου. Οι κ. Γεωργιάδου και Κατσαβουνίδου, διευθύντρια και προϊσταμένη του τμήματος προγραμματισμού του δήμου, έκαναν μια περίληψη των 277 σελίδων του σχεδίου. Τα μέτρα του σχεδίου καλύπτουν όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων του Δήμου, τις υποδομές και τις τοπικές επενδύσεις, τη βελτίωση της υφιστάμενης οργάνωσης και λειτουργίας του και την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Το σχέδιο αναφέρεται στις κοινωνικές δομές, τον πολιτισμό, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα, την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση και άλλα και υπερψηφίστηκε από το σύνολο των παρόντων δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας.

Δεν ψήφισαν το σχέδιο οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας (4 λευκές ψήφοι και μία κατά).

 Επιχειρησιακό πρόγραμμα στο δεύτερο μέρος του σχεδίου

Στη συζήτηση που προηγήθηκε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης υπογράμμισε ότι το επιχειρησιακό σχέδιο θα μετουσιωθεί σε επιχειρησιακό πρόγραμμα σε επόμενη φάση (δεύτερο μέρος) με προσπάθεια ένταξης έργων στο νέο ΕΣΠΑ.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των συμβούλων:

Ν. Μπέκης: Πρόκειται για μια πάρα πολύ καλή αποτύπωση της πραγματικότητας. Πώς θα υλοποιηθούν όμως όλα αυτά χωρίς χρήματα; Αντί να ενισχύσουν την τοπική αυτοδιοίκηση αφαιρούν πόρους. Σχεδιάζουμε χωρίς το υπόβαθρο.

Αντ. Μαρκούλης: Μπράβο στους υπαλλήλους που συνέβαλαν στη σύνταξη του σχεδίου. Προγραμματικός λόγος όμως είναι οι 13 από τις 277 σελίδες του έργου. Οι υπάλληλοι δεσμεύονται από το προγραμματικό πλαίσιο της δημοτικής παράταξης. Ωστόσο λείπει το λάδι απ’ τη σαλάτα. Να είμαστε διεκδικητικοί πρέπει. Αν και συμφωνούμε με το πνεύμα, δεν το ψηφίζουμε.

Χρ. Κούτρας: Θα ήθελα το σχέδιο σε μια χώρα με ανεργία 5% και πλεόνασμα εσόδων όπως στη Σκανδιναβία. Στον δήμο μας πρέπει να ασχοληθούμε με την ανάπτυξη, σε πράγματα που δίνουν θέσεις εργασίας. Είναι ωραίο σχέδιο σαν έκθεση ιδεών, να επιδιώξουμε ένταξη στα προγράμματα.

Ζ. Πατσίκας. Επανάληψη των προεκλογικών πυλώνων του συνδυασμού είναι η καταγραφή. Είστε συνέχεια της προηγούμενης διοίκησης, έχουν ξαναειπωθεί όλα αυτά και δεν έχουν υλοποιηθεί. Να οριοθετηθούν συγκεκριμένοι στόχοι και να μετρήσουμε τι κάναμε. Αδράνεια βλέπω, δεν τρέχει τίποτα στο δήμο.

Κ. Βοργιαζίδης. Λειτουργούμε ακόμη ως χώρα το ΕΣΠΑ 2007-13. Αυτή είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα. Οφείλουμε όμως να καταθέσουμε προτάσεις σε όλους τους τομείς. Λόγω ένδειας πολλά δεν θα χρηματοδοτηθούν, είναι δεδομένο. Καταπληκτική η δουλειά της υπηρεσίας, πολύ καλή η ανάλυσή της.

Θ. Κορωνάς: Φιλόδοξο σχέδιο στον κοινωνικό-αθλητικό τομέα

«Αδίκως κατηγορείται η διοίκηση ότι δεν οραματίζεται» σημείωσε ο αντιδήμαρχος Θεόφιλος Κορωνάς, κάνοντας μια περίληψη του σχεδίου στον κοινωνικό τομέα. «Σχεδιάζουμε μέσα στον χρόνο μια κάθετη δομή συνδρομής αναξιοπαθούντων και επαγγελματικού προσανατολισμού, όχι μόνο ελάφρυνσής τους. Επίσης ένα σχέδιο δράσης για τους Ρομά. Είναι μεγάλο στοίχημα ο καταυλισμός του Εργοχωρίου. Στις αθλητικές υποδομές γίνεται πλήρης καταγραφή, ανναβάθμιση των παλιών και μικρές παρεμβάσεις. Στο ΕΑΚ ‘Δημήτριος Βικέλας’ του Μακροχωρίου ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να γίνει ένα κλειστό γήπεδο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με διπλές κερκίδες. Επίσης σχεδιάζουμε τη δημιουργία μαθητικών αθλητικών κατασκηνώσεων, με αξιοποίηση δασικών εκτάσεων όπου επιτρέπεται.

Τηλ. Χατζηαθανασίου: Εργαλείο είναι αυτός ο σχεδιασμός γι’ αυτήν και τις μελλοντικές διοικήσεις του δήμου. Η Ελλάδα δεν σχεδιάζει σε βάθος χρόνου. Πρέπει να γίνει αγώνας για διεκδίκηση πόρων. Με τα δύο χέρια ψηφίζω το σχέδιο ανεπιφύλακτα.

 Δημόσια διαβούλευση

Το Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Βέροιας θα συζητηθεί στη Επιτροπή Διαβούλευσης την Τετάρτη 6 Ιουλίου στη 1.00 το μεσημέρι. 

Το πλήρες κείμενο καθώς και μια σύντομη περίληψή του βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου www.veria.gr για δημόσια διαβούλευση επί δύο εβδομάδες. Από τον Δήμο Βέροιας παρακαλούνται οι συμπολίτες να συμπληρώσουν το Ερωτηματολόγιο που αφορά την αξιολόγηση των προτεραιοτήτων που τίθενται, καθώς και να κάνουν τις δικές τους προτάσεις.

Το ερωτηματολόγιο μπορεί να συμπληρωθεί και να υποβληθεί με τους εξής τρόπους:

• Ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου

• Με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail), με αποστολή μηνύματος στη διεύθυνση: katsavounidou@veria.gr

•Σε έντυπη μορφή, διανέμεται στο ισόγειο του Δημαρχείου, στο ΚΕΠ (Μητροπόλεως 55) και στα γραφεία των Αυτοτελών Τμημάτων Δημοτικών Ενοτήτων (Μακροχώρι, Βεργίνα, Άγιος Γεώργιος και Ριζώματα). Αφού συμπληρωθεί, μπορεί να αποσταλεί ή παραδοθεί ιδιοχείρως στη διεύθυνση:           

Δήμος Βέροιας

Δ/νση Προγραμματισμού – 

Οργάνωσης – Πληροφορικής

Τμήμα Προγραμματισμού

και Οργάνωσης

3ος όροφος Μητροπόλεως 55 Βέροια 

Τ.Κ. 59132

Υποβολή απαντήσεων έως και τις 14 Ιουλίου 2016.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητροπολίτης Βεροίας: «Ο Άγιος Λουκάς αντλούσε δύναμη από τον Σταυρό του Κυρίου» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μητροπολίτης Βεροίας: «Ο Άγιος Λουκάς αντλούσε δύναμη...

Την Τρίτη 30 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Γεωργόπουλος σε ηλικία 68 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Γεωργόπουλος σε ηλικία 68...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Πέμπτη 1 Αυγούστου...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στο Υπουργείο Υγείας, για τη δημιουργία Πολυδύναμου Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων στην Ημαθία

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στο Υπουργείο Υγείας, για τη...

Ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας...

Συγχαρητήρια επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας

Συγχαρητήρια επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας

Η Πρόεδρος και τα μέλη της Διοίκησης του Εμπορικού...

«Η φύση δεν φυλακίζεται»-Φόρος Τιμής στον εικαστικό, φυσιολάτρη και σύγχρονο φιλόσοφο της Βέροιας Θανάση Λέτσιο

«Η φύση δεν φυλακίζεται»-Φόρος Τιμής στον εικαστικό,...

Γράφει ο Αλέξανδρος Αθανασίου Λέτσιος Τον πρέποντα...

ΥΠΠΟ: Εγκρίσεις ύψους 2.009.000 ευρώ για δράσεις κι εκδηλώσεις πολιτιστικών φορέων  -Τρεις επιχορηγήσεις στην Ημαθία

ΥΠΠΟ: Εγκρίσεις ύψους 2.009.000 ευρώ για δράσεις κι...

Εγκρίσεις συνολικού ύψους 2.009.000 ευρώ ανακοινώνονται...

Η κίνηση  του Μητροπολίτη από 31/7 έως 7/8

Η κίνηση του Μητροπολίτη από 31/7 έως 7/8

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

Έφυγε από τη ζωή η Φανή Μωυσίδου σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Φανή Μωυσίδου σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...