Πολύ ενδιαφέρουσα πράγματι η ημερίδα πληροφόρησης-ευαισθητοποίησης για εναλλακτικές διεξόδους σπουδών που πραγματοποιήθηκε σε Βέροια και Νάουσα στα μέσα της εβδομάδας. Με στόχο να εμπνεύσουν ένα αισιόδοξο μήνυμα για την επαγγελματική σταδιοδρομία των νέων, να προβάλουν τις επαγγελματικές προοπτικές σχολών στον αγροδιατροφικό τομέα, να ενισχύσουν την καλλιέργεια επιχειρηματικής κουλτούρας κι όχι φόβο για το Επιχειρείν, αλλά και να φωτίσουν εναλλακτικές διεξόδους ενός γεωπόνου, τεχνολόγου τροφίμων, χημικού, φαρμακοποιού κ.ά., ΚΕΣΥΠ, Δ/νση Β΄θμιας Εκπ/σης και Επιμελητήριο, σε συνεργασία με τους δύο δήμους, ένωσαν τις δυνάμεις τους και ενημέρωσαν τους ενδιαφερόμενους από μία άλλη σκοπιά. Το πρόγραμμα των ομιλιών:
«Πώς να συμπληρώσω το Μηχανογραφικό μου, λαμβάνοντας υπόψη τις Εναλλακτικές Διεξόδους Σχολών», Παραστατίδης Κων/νος Υπεύθυνος ΣΕΠ στο ΚΕΣΥΠ Βέροιας.
«Καλλιέργεια, μετασυλλεκτική μεταχείριση, τυποποίηση και μεταποίηση Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών: Εναλλακτικές διέξοδοι εργασίας αποφοίτων σχολών θετικής κατεύθυνσης». Δρ Κατερίνα Γρηγοριάδου, Γεωπόνος-Βιοτεχνολόγος, Σύμβουλος Έρευνας Επιχειρήσεων Αγροδιατροφικού Τομέα.
«Επαγγελματικές προοπτικές σπουδών του αγροδιατροφικού τομέα», Γρηγόριος Σούγγαρης Enrollment Office American Farm School of Thessaloniki.
«Οργάνωση και λειτουργία μιας επιχείρησης του Αγραδιατροφικού τομέα», Ζαλίδας Ιωάννης, Aromateaca «Καλλιεργώ και σερβίρω αρωμαστικά φυτά».
«Η Επιχειρηματική κουλτούρα» Γιάγκογλου Αναστάσιος, Πρόεδρος Μεταποιητικού τμήματος Επιμελητηρίου Ημαθίας.
«Προοπτικές ανάπτυξης της Έρευνας και Παραγωγής καινοτόμων υποστηρικτικών Προϊόντων Βιολογικής Γεωργίας», Λαγός Κων/νος, ΓΕΩΒΕΤ Ελλάς ΑΕΒΕ.