Το Υπουργείο “πρεσάρει” το Δήμο Νάουσας για κέντρο φιλοξενίας προσφύγων

Το Υπουργείο “πρεσάρει” το Δήμο Νάουσας για κέντρο φιλοξενίας προσφύγων

Τις απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσε προς τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσα για το θέμα της έλευσης κέντρου φιλοξενίας στη Νάουσα περιμένει ο δήμος, μετά τη νέα επιστολή (με χαρακτήρα διαταγής, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης) για ανάπτυξη καταυλισμού στο πρώην κτίριο Βάνη (Σχοινοποιείο). Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης ο δήμαρχος σημείωσε ότι ζητά απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα, διότι στην πορεία των ημερών που το υπουργείο αναζητά χώρο στα όρια του δήμου Νάουσας, οι πρόσφυγες έγιναν μετανάστες, ο αρχικός αριθμός από 200-300 άτομα έγινε 500 ως 700, χωρίς παράλληλα να είναι πλήρως γνωστό το διάστημα της παραμονής τους και αν θα είναι ανοικτού ή κλειστού τύπου, την ίδια ώρα που τίθενται ζητήματα ασφάλειας λόγω υποστελέχωσης της αστυνομίας και γειτνίασης της προτεινόμενης έκτασης με το νοσοκομείο. 

«Τα στελέχη του υπουργείου μού απάντησαν ότι ο υπουργός λείπει στο εξωτερικό. Θα περιμένουμε την απάντησή του όταν επιστρέψει και σε έκτακτη συνεδρίαση θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε», τόνισε κλείνοντας το θέμα ο δήμαρχος.

Νωρίτερα ο κ. Κουτσογιάννης είχε ενημερώσει για την αντιπρόταση του δήμου στον χώρο της πρώην ‘Μακεδονικής’ στην Επισκοπή, που ωστόσο κρίθηκε ακατάλληλος λόγω άρνησης της συνδίκου, αφού το κτίριο είναι δεσμευμένο για οφειλές στο δημόσιο. «Αφού το δημόσιο το δεσμεύει, ας πιέσει τη σύνδικο» τόνισε ο δήμαρχος.

«Το βάρος από την Κεντρική Μακεδονία και την Ημαθία έχει αναληφθεί, ήδη εξυπηρετείται από Βέροια και Αλεξάνδρεια η αναλογία μας» είπε επί του θέματος ο πρώην δήμαρχος Τάσος Καραμπατζός, ζητώντας πολιτική λύση και παρέμβαση του δήμου μέσω ΚΕΔΕ.

Αντίθετη άποψη είχε ο επικεφαλής της Κοινωνίας Πολιτών Δημήτρης Ρίζος. «Δεν έχουμε ροή προσφύγων στη χώρα λόγω της συμφωνίας Τουρκίας-Γερμανίας. Πρέπει να είμαστε διατεθειμένοι να πάρουμε έστω και 100 πρόσφυγες, αλλιώς θα μας επιβληθεί ο χώρος και θα ψαχνόμαστε. Σύντομα να αποφασίσουμε» τόνισε ο κ. Ρίζος, προτείνοντας εκ νέου την πρώην σχολή της αστυνομίας ως καταλληλότερο χώρο.

Υπέρ των χώρων προσωρινής φιλοξενίας τάχθηκε και ο Γιώργος Καρτσιούνης της ΛΑΣ.

 Σε ισχύ ο νέος κανονισμός

 κοινόχρηστων χώρων

Από χθες Πέμπτη ξεκίνησαν οι έλεγχοι της αστυνομίας για την εφαρμογή του νέου κανονισμού λειτουργίας κοινόχρηστων χώρων. 

“Πρέπει να τελειώσουμε οριστικά με καταστάσεις που δεν μας τιμούν. Ο νέος κανονισμός είναι ένα συμβόλαιο δήμου, ελεγκτικών αρχών και δημοτών για μια προσβάσιμη πόλη” τόνισε στη συνεδρίαση ο δήμαρχος, ευχαριστώντας τους επαγγελματίες που συμμορφώθηκαν με τα νέα δεδομένα. Ο δήμαρχος υπογράμμισε τέλος ότι η εφαρμογή του νέου κανονισμού θα είναι απαρέγκλιτη για όλους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ  ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ(Σ.Α.Ε.Κ.)  ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ...

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ 19ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΩΣ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ώρες 08:30 -...

Νέοι αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε ορυζώνες και υγρότοπους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Νέοι αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών...

Στα πλαίσια των ενεργειών εναέριας ακμαιοκτονίας...

Συνεδριάζει την Δευτέρα στη Νάουσα η  Δημοτική Επιτροπή

Συνεδριάζει την Δευτέρα στη Νάουσα η Δημοτική...

Τακτική  δημόσια συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής...

ΚΛΑΣΣΙΚΑ   ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ…

ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ…

Ντόναλντ Ντακ, Ριχάρδος Λεοντόκαρδος,Τέτσης, Φασιανός,...

Παίζουν.....

Παίζουν.....

Έκρυψε τον εγωισμό πίσω από τίς λέξεις, φόρεσε την...

Οι αθλητικοί αγώνες της Γαλλίας  δεν ήταν Ολυμπιακοί

Οι αθλητικοί αγώνες της Γαλλίας δεν ήταν Ολυμπιακοί

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ΦιλόλογοςΕίναι...

Έφυγε από τη ζωή ο Κυριάκος Παπαδόπουλος σε ηλικία 79 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κυριάκος Παπαδόπουλος σε ηλικία 79...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 24 Αυγούστου...

Συνεδριάζει την Τετάρτη 28 Αυγούστου το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Συνεδριάζει την Τετάρτη 28 Αυγούστου το Δημοτικό...

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...